Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Voorbeschouwing Blauw Wit’34 – ONS Sneek

Uit tegen Blauw Wit’34  lastig karwei voor ONS Sneek

Laatste drie wedstrijden tegen elkaar eindigden in overwinningen voor ONS Sneek

Blauw Wit’34 heeft stijgende lijn te pakken in competitie eerste klasse I noord zaterdag

Friese hoofdstedelingen bij laatste acht in noordelijk bekertoernooi

Nummer zes tegen nummer twee

In verband met het overlijden van een jeugdspeler van Broekster Boys werd het bekerduel Broekster Boys-ONS Sneek in Damwoude afgelopen zaterdag geannuleerd. Deze bekerwedstrijd wordt nu gespeeld op dinsdagavond 5 maart a.s. De aanvangstijd  in Damwoude is 20.00 uur. De competitie vraagt nu weer alle aandacht. Zaterdagmiddag om 15.00 uur speelt ONS Sneek op het sportpark Wiarda in Goutum bij Leeuwarden tegen Blauw Wit’34. Dat wordt een lastig karwei voor ONS Sneek, dat als enige nog altijd ongeslagen is in de eerste klasse I noord zaterdag. Het is een treffen tussen de nummers zes en twee op de ranglijst. Blauw Wit’34 heeft twintig punten uit dertien wedstrijden, ONS Sneek 34 uit veertien ontmoetingen. Blauw Wit’34 heeft negentien doelpunten voor en 22 tegen. Een doelsaldo van min drie. ONS Sneek kan veel betere cijfers overleggen. De ploeg van trainer Arnoud Koster doelpuntte 48 keer en kreeg slechts tien tegen. Dat is een doelsaldo van plus 38.

Geen enkele garantie

Het afgelopen seizoen won ONS Sneek twee keer van de formatie van het trainersduo Martijn Barto-Bert Hollander, dat bezig is aan het laatste seizoen bij Blauw Wit’34.  Uit werd in het seizoen 2022-2023 met tien man, aanvoerder Joran Swart van ONS Sneek kreeg de rode kaart te zien, met 1-2 gezegevierd. Op het Zuidersportpark in Sneek werd op de laatste competitie zaterdag Blauw Wit’34 met een 3-1 nederlaag huiswaarts gestuurd. Dit seizoen werd het 3-0 voor ONS Sneek op eigen veld. De drie zegepralen op rij tegen Blauw Wit’34 bieden geen enkele garantie voor een vierde zege.  Na een zwak begin van de competitie heeft Blauw Wit’34 de stijgende lijn te pakken gekregen. Bovendien heeft onze gastheer zich weten te plaatsen bij de laatste acht van het toernooi om de noordelijke districtsbeker door in Haren bij Groningen met 0-2 te winnen van Gorecht.

Heel knap

Blauw Wit’43 is een opponent die heel serieus moet worden genomen. In de competitie werd zes keer gewonnen, vijf keer verloren en twee keer gelijk gespeeld. Blauw Wit’34 staat intussen op een veilige plek. De laatste drie duels werden allemaal gewonnen. Thuis met 4-2 van Go Ahead Kampen, uit bij Drachtster Boys met 1-2 en thuis tegen FC Burgum met 2-1.  De dikste nederlagen werden geleden in Kampen tegen KHC (5-1) en in Emmeloord tegen Flevo Boys (6-1). Teleurstellend was de 0-0 thuis tegen LSC 1890 en het 0-1 verlies thuis tegen Jubbega. Thuis werd ook verloren van Broekster Boys met 0-1.  Heel knap was het doelpuntloze gelijkspel in Steenwijk tegen kampioenskandidaat d’Olde Veste’54.

Rick van Loon nieuw bij Blauw Wit’34

De selectie van Blanw Wit’34, met tussen haakjes de rugnummers, ziet er als volgt uit: keeper Kevin Wilpstra (1), Gert Jan Spindelaar (3), Tim van Dijk (4), Thimo de Jong (5), Niels Nadorp (6), Bob Schepers (7), Jordy den Hoedt (8), Wiebe Bakker (9), Arjen Boonstra (11), Kayin Kleefstra (rugnummer niet bekend), Sjoerd Visser (12), Dion Rooze (14), Yorben Aronds (15), Nick Glazer (16), Thomas Groenhagen (17), keeper Arjen Meijer (26), Rens Merkus (28), Ennio van Asselt (22), Maurits Brouwer (10), Daanish Jaikaran (18), Rick van Loon (19), Floris Boonstra (20), Sil Veldhuis (21) en Micha Metz (23). De meest opvallende nieuweling bij Blauw Wit’34 is Rick van Loon, een gevaarlijke aanvaller, die eerder speelde voor FVC en Leeuwarder Zwaluwen.

Heel wat op het spel

Voor titelkandidaat ONS Sneek staat de komende weken heel wat op het spel. Na uit tegen Blauw Wit’34 volgt drie dagen later de bekerwedstrijd uit tegen Broekster Boys. Hierna krijgt ONS Sneek koploper d’Olde Veste’54 op bezoek, wordt een bezoek gebracht aan KHC uit Kampen en komt Flevo Boys naar het Zuidersportpark. KHC en Flevo Boys zijn de nummers vier en drie. Dan zullen punten moeten worden geoogst. Eerst nog maar zien te winnen bij Blauw Wit’34. ONS Sneek komt in ieder geval met zelfvertrouwen naar het sportpark Wiarda. Daar komt bij dat het spel van Blauw Wit’34 de formatie van trainer Arnoud Koster wel ligt. De tweede helft is meestal sterker van de oranje hemden dan de eerste 45 minuten. Aan conditie geen gebrek bij ONS Sneek, dat ook gemakkelijk het net van de vijand weet te vinden. Veel fans van ONS Sneek zullen deze zaterdag ongetwijfeld richting Leeuwarden rijden om hun club aan te moedigen.

Fitte selectie

Trainer Arnoud Koster van ONS Sneek kan beschikken over een fitte selectie tegen Blauw Wit’34. ONS Sneek mag achttien spelers meenemen naar Leeuwarden. Bij die achttien zijn spelers van ONS Sneek Onder 23. Aangezien ONS Sneek Onder 23 niet in actie komt, moet Arnoud Koster een aantal spelers van ONS Sneek O23 teleurstellen om als wisselspeler te fungeren tegen Blauw Wit’34. Wat de basis opstelling betreft, daar is Arnoud Koster nog niet uit. ,,Het kan zijn dat ik mijn elftal op een paar posities wijzig. Wat ik van de wedstrijd tegen Blauw Wit’34 verwacht? Ik verwacht
een open en lastig duel. Beide ploegen spelen verzorgd voetbal. ONS Sneek zal van eigen kracht moeten uitgaan. Blauw Wit’34 heeft de laatste drie competitiewedstrijden gewonnen en zit ook al bij de laatste acht van het toernooi om de noordelijke districtsbeker. Het zal lastig worden voor mijn elftal in Leeuwarden tegen een opponent die een goede reeks heeft neergezet’’.

Behoudener spelen

Arnoud Koster houdt er rekening mee dat Blauw Wit’34 tegen ONS Sneek behoudener gaat spelen. Daar zal ONS Sneek een bepaalde strategie tegenover moeten stellen. Zoals zoeken waar de ruimte ligt. Na Blauw Wit’34 speelt ONS Sneek tegen de titelkandidaten d’Olde Veste’54, KHC en Flevo Boys. Wat vindt onze trainer van het moeten spelen tegen drie topclubs uit de eerste klasse I noord zaterdag? ,,Mijn spelers en ik spelen graag deze wedstrijden. We hebben er zin in. Laat de concurrenten voor het kampioenschap maar komen’’.

Prognoses en arbitraal trio

De prognoses van Voetbal Noord voor de dit weekend te spelen wedstrijden in de eerste klasse I noord zaterdag zijn: Go Ahead Kampen-Alcides 3-1, SV Marum-Jubbega 1-1, Flevo Boys-Broekster Boys 2-0, KHC-Drachtster Boys 2-0, d’Olde Veste’54-FC Burgum 3-0 en Blauw Wit’34-ONS Sneek 1-2.  Het arbitrale trio voor de wedstrijd Blauw Wit’34-ONS Sneek bestaat uit scheidsrechter Remco Hoffmann en de KNVB grensrechters D. Brondijk en M. Boskamp.

SiVi

 

 

Delen