Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Voorbeschouwing Derde Divisie za ONS Sneek-ODIN’59

DERDE DIVISIE  za  2017-2018:  zaterdag  26 augustus 2017

                        ONS Sneek – ODIN’59

De Voorbeschouwing

door:  Jan van der Veen

De KNVB koos er met het oog op het seizoen 2017-2018 voor om twee weken later dan vorig jaar te beginnen met de competitie in de Tweede- en Derde Divisie. Daardoor ontstond er meer ruimte voor oefenwedstrijden, maar aan de andere kant van het seizoen zal er langer door gevoetbald moeten worden. Voor ploegen die nacompetitie spelen levert dat een staartje op tot bijna eind juni. Het zij zo! In elk geval mogen we aanstaande zaterdag 26 augustus weer los.

Bij het ter perse gaan van dit programmaboekje was het nog steeds onzeker op welk veld ONS Sneek de competitie mag beginnen. Het hoofdveld moet een opknapbeurt ondergaan en is door de KNVB voorlopig als verboden terrein bestempeld voor competitie- en bekerwedstrijden. Waarschijnlijk wordt daarom de wedstrijd gespeeld op veld 4. Dat betekent niet, dat de faciliteiten in de kantine daarom gesloten zijn. Integendeel: laten we het daar met elkaar en met onze gasten super gezellig maken!

Tegenstander vanmiddag is het inmiddels uit het vorig seizoen bekende ODIN’59 uit Heemskerk. ODIN staat als afkorting voor: Ons Doel Is Nuttig. De toevoeging ’59 duidt aan: het jaar van oprichting, (17 december) 1959. De ploeg promoveerde twee seizoenen geleden naar de Derde Divisie, waar het uiteindelijk aan het einde van het vorig seizoen 15e werd. Via de nacompetitie bleef ODIN’59 behouden voor de Derde Divisie. De ploeg werkt zijn thuiswedstrijden af tegen de historische achtergrond van kasteel Assumburg. Hetgeen altijd mooie plaatjes van de wedstrijd geeft.

De resultaten in het vorig seizoen tussen beide teams geven weinig houvast voor een voorspelling. Thuis won ONS Boso Sneek destijds met 1-0. Saillant detail: ODIN’59 was op dat moment koploper in de competitie. ‘Uit’ werd het in een niet al te beste wedstrijd een duidelijke 4-1 nederlaag voor de Snekers.

Veel spelers bleven bij ODIN’59, maar een speler die vertrok was Eelke de Graaf (hij ging naar AFC). Hij scoorde tegen ONS in Heemskerk tweemaal voor ODIN’59 en was daarmee een ‘schrik’ voor de Snekers. Een andere opvallende naam bij de gasten is: Denzel Meijer. De vader van Denzel speelde ooit voor ONS Sneek (oud-international Hennie Meijer). Hij is in de voorhoede inzetbaar, maar speelt tegenwoordig achterin, en hij staat ook daar zijn mannetje. Verder kwam over van FC Rijnvogels: de creatieve en snelle Ogür Kaya. Voor de rest: veel bekende namen: Ron Scheffer, Jim Hulleman, Jordi Tiktak, Nigel Hardenberg…………….Ook de trainer bleef. De ploeg staat ook in dit seizoen onder de hoede van Richard Plug.

Afgelopen woensdag speelden beide ploegen in de 2e voorronde van de KNVB-beker. ODIN’59 verloor van SDCPutten met 1-3. ONS Sneek won van DFS in Opheusden met 2-1. Hetgeen betekent, dat ONS Sneek doorgaat naar het ‘grote’ toernooi. En dat was echt een prachtige opsteker! De loting voor de Eerste (echte) ronde van de KNVB-beker is zaterdagavond 26 augustus om 22.00 uur, en (naar verluid) via de tv te volgen

Bij ONS Sneek zal naar alle waarschijnlijkheid Michael Lanting debuteren. Barry Ditewig (keeper) zeker niet. Hij is geschorst, evenals Gustavo van der Veen. Voor welke spelers Chris de Wagt zal kiezen zal tot zaterdagmiddag 15.00 uur alleen bij hem bekend zijn. Feit is wel, dat hij uit een aantal gretige nieuwelingen en ervaren blijvers kan kiezen.

Een voorspelling? Moeilijk…………………Hopelijk een kleine overwinning!

We feliciteren onze trainer op deze plaats ook met zijn aanstelling tot trainer van Jong SC Heerenveen. Een prachtige uitdaging voor onze sympathieke Chris! Het is hem van harte gegund.

 De wedstrijd staat onder leiding van dhr. D.Schaper uit Dokkum, geassisteerd door de heren M.Dijk en C.R.Veen’.

Welkom aan al onze gasten op het Zuidersportpark!

 

 

Delen