Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Voorbeschouwing DOVO-ONS Sneek

DOVO: een club met historie

 Tegenstander van ONS Sneek aanstaande zaterdag is DOVO uit Veenendaal. Het dateert alweer van vele jaren geleden, dat beide clubs elkaar ontmoetten in het verband van de competitie of de beker. In competitieverband kwamen beide elkaar bijvoorbeeld tegen in het seizoen 1969-1970 in de Tweede Klasse (toen de hoogste afdeling). Bij de vorming van de 1e klasse zaterdag moest ONS in dit seizoen vechten tegen degradatie en was DOVO één van de kandidaten voor promotie naar de nieuw-te-vormen hoogste afdeling in het zaterdagvoetbal. DOVO heeft, behoudens een enkel seizoen, eigenlijk altijd gespeeld op het hoogste zaterdagamateur-niveau, of vlak daaronder. Het werd 8 keer kampioen van de 1e klasse, 2 maal kampioen van de Hoofdklasse, en eenmaal Algemeen kampioen van de zaterdagamateurs.

DOVO werd opgericht op 23 april 1933, en is als club dus net één jaar jonger dan ONS Sneek. De naam DOVO is een afkorting van Door Ons Vrienden Opgericht. In de rijke historie heeft de club vele bekende namen in het (zaterdag-)voetbal voortgebracht of is voor hen een (tijdelijke) thuishaven geweest. Om maar een paar te noemen:  Jan Gaasbeek, Frans Adelaar, Michel Boerebach, Ronald Spelbos. In dat rijtje hoort ook thuis: onze huidige doelman Barry Ditewig. Hij speelde in het seizoen 1998/1999 26 wedstrijden voor de rood-witten uit Veenendaal, zijn geboorteplaats. Ook wat trainers betreft bond DOVO in het verleden vele bekende namen aan zich. We noemen onder anderen: Peter Boeve, (oud-interim-bondscoach) Jan Rab en Hans Kraay jr.

DOVO is dit seizoen een nieuwkomer in de Derde Divisie. Het promoveerde via de nacompetitie vanuit de Hoofdklasse, nadat het al een paar keer dichtbij was geweest. De ploeg is dit seizoen ook redelijk intact gebleven. Maikel de Harder (ook bekend van vv IJsselmeervogels) vertrok aan het einde van het vorig seizoen naar Eemdijk, de makkelijk scorende Serhat Koc ging naar TEC, en Frank Hol kwamen we reeds tegen als invaller bij VVOG. Daar tegenover staat de komst van Salim Amerzgiou (van Spakenburg) en Rocco Keizer van SDC Putten. Wie bleef was de topscorer van het vorig seizoen: Joshua Patrick. Joshua staat ook dit seizoen alweer hoog op de topscorerslijst met 5 doelpunten. Quincy Arends maakte er tot nu toe 3. Zij hielpen DOVO in de afgelopen 10 wedstrijden aan een 6e plaats, een uitstekende prestatie. Met 16 punten uit 10 wedstrijden staat DOVO 10 plaatsen hoger dan ONS Sneek (8 uit 10). Verder is aanvoerder Roy Bakkenes een belangrijke steunpilaar van de ploeg.

De ploeg van de huidige trainer trainer Gert Kruys speelde afgelopen zaterdag ‘uit’ tegen Scheveningen. Onze correspondent meldt een niet al te beste wedstrijd, waarin DOVO echter verdienstelijk een punt veroverde. Weliswaar kwamen beide doelpunten (het werd uiteindelijk 2-2) voort uit een strafschop. Maar toch………..punten halen op Houtrust is niet elke tegenstander van Scheveningen beschoren. ONS Sneek trad afgelopen zaterdag aan tegen koploper Jong Almere City FC. ONS Sneek had verreweg de betere kansen. Maar, omdat het maar niet lukte de bal meerdere malen over de doellijn te krijgen in het vijandelijke doel bleef het steken op 1-1. Vooraf hadden we daarvoor getekend. Achteraf kreeg ONS Sneek te weinig.

Het zijn ingrediënten voor een interessante ontmoeting aanstaande zaterdagmiddag om 14.30 uur op het sportpark Panhuis in Veenendaal. Waar we de auto nu niet aan de linkerkant parkeren (bij het ons bekende GVVV) maar aan de rechterkant: bij Door Ons Vrienden Opgericht.

We hopen op een mooie wedstrijd en een fijne ontmoeting, tussen de lijnen geleid door scheidsrechter Stef Veekamp (we kwamen hem dit seizoen al eerder tegen in Spakenburg) uit Enschede. Een (gehoopte) prognose: een gelijkspel!

door:  Jan van der Veen

Delen