Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Voorbeschouwing finale RVVH – ONS Sneek

Gaat ONS Sneek in Harderwijk tegen RVVH promoveren naar zaterdag vierde divisie?

Ploeg van trainer Arnoud Koster zit in een flow en is conditioneel sterk

Trainer Kevin Vink van RVVH: ,,Het wordt een technisch-tactische wedstrijd’’

Toegang tot nacompetitiewedstrijd RVVH-ONS Sneek is gratis

Realistisch

Ons eerste elftal zit in een flow. Na drie overwinningen op rij is dat een realistische constatering. De reguliere competitie in de zaterdag eerste klasse  F noord seizoen 2022-2023 werd thuis afgesloten met een terechte 3-1 victorie in de Friese derby tegen Blauw Wit’34. Helaas kwam de ploeg van trainer Arnoud Koster een teenlengte te kort om de kampioensvlag te kunnen hijsen. De tweede plaats in de eindrangschikking achter kampioen Pelikaan S was toereikend genoeg om zich te plaatsen voor de nacompetitie met als inzet promotie naar de zaterdag vierde divisie.

Er niet gerust op

ONS Sneek was vrijgesteld van de eerste ronde in de nacompetitie. In de tweede ronde was DZC’68 uit Doetinchem op het Zuidersportpark de tegenstander. Een taaie opponent. Toch werd ook deze hindernis genomen met 4-2 als eindstand. Afgelopen zaterdag in de derde ronde werd opnieuw voor eigen publiek aangetreden. De tegenstander heette VELO uit Wateringen onder de rook van Den Haag. Lang niet iedereen onder de supporters van ONS Sneek was er gerust op. Algemeen wordt aangenomen dat de zaterdag eersteklassers uit het district west 2 vooral technisch hoger moeten worden aangeslagen dan die uit het district noord. Niets bleek minder waar.

Hoge amusementswaarde

VELO mocht dan op papier de favoriet zijn, ONS Sneek stal de show op het tropische Zuidersportpark. Vriend en vijand zullen het daar unaniem mee eens zijn. In de eerste helft waren de spelers in de oranje shirts al de bovenliggende partij tegen counterploeg VELO. Wel veel balbezit maar dat resulteerde niet in doelpunten ook niet uit zes corners. Tegen de veldverhouding in kwamen de gasten op 0-1. Dat werd ook de ruststand. Na de hervatting een ontketend en los geslagen ONS Sneek. In een tweede helft van hoog niveau en met een geweldige amusementswaarde werd de formatie  van trainer Kevin van der Geest onder de voet gelopen: 5-1. De derde zege op rij was binnen en daarmee een finale plaats veilig gesteld. Met de cijfers 5-1 mocht VELO nog de handen dicht knijpen.

Groot compliment

Niet alleen technisch en tactisch voerden de mannen van Arnoud Koster de boventoon. Ook conditioneel haalde ONS Sneek een veel hoger rapportcijfer.  De hoed diep af voor het team van aanvoerder Joran Swart. Uw schrijver van de voorbeschouwing geeft ook een groot compliment aan de vertrekkende spelers bij ONS Sneek. Aan niets valt te merken dat ze bezig zijn met hun nieuwe club. Ze voetballen maar voor één doel met ONS Sneek in Harderwijk zaterdagmiddag: de finale winnen van RVVH uit Ridderkerk en daarmee promotie naar de zaterdag vierde divisie verwezenlijken.

Vorm van jaloezie

Uit het wedstrijdverslag van ONS Sneek-VELO  op de website van de club uit Zuid- Holland kan de conclusie worden getrokken dat met een bepaalde vorm van jaloezie werd teruggeblikt op de keihard aankomende royale nederlaag. Oordeelt u zelf maar. De kop boven het wedstrijdverslag voldeed wel volkomen aan de waarheid: VELO ruim onderuit bijONS Sneek. Na Die Haghe en SVZW was ONS Sneek voor VELO de derde tegenstander in de nacompetitie voor een plaats in de vierde divisie. Van de drie nacompetitiewedstrijden speelde VELO er twee uit. Tegen SVZW en ONS Sneek. Met wederom een verre busreis van in totaal zo’n 370 kilometer. Er werd dan ook op tijd vertrokken naar Snits. Nu komt die vorm van jaloezie. Het moeten toch wel knappe koppen bij de KNVB zijn geweest om dit speelschema te bedenken. Onderweg weer een sportlunch bij Van der Valk in Hoorn. De voorbereiding was dus in orde.

Rookfakkels

Bij een zomerse temperatuur van 25 graden floot scheidsrechter Maarten Spoon, geassisteerd door de dames Martina Boer en Ashley de Haan, voor het beginsignaal. Het was afwachten geblazen hoe beide teams hiermee weten om te gaan. Gelukkig was wel afgesproken om drinkpauzes in te lassen. Het was erg rustig langs de lijn. Met natuurlijk wel weer de trouwe VELO supporters, die voor de wedstrijd de sfeer verhoogden met de vertrouwde rood/groene rookfakkels. De eerste doelpogingen kwamen van ONS Sneek maar zonder succes. In de achttiende minuut wel de handen omhoog bij VELO.

Grabbelende keeper

Een inzet van Delano Vogel werd door de grabbelende ONS keeper Tristan Boersma omgezet in een corner. Genomen door Gino van de Water waarna na mistasten in de ONS defensie Tony van den IJssel het laatste tikje kon geven: 0-1. Rond de 35ste minuut een unieke kans voor topscorer Ricky van Mierlo om de voorsprong te verdubbelen. Alleen voor de doelman faalde hij in de afwerking. Tot aan de rust aan beide kanten wel veel heen en weer geschuif van de bal maar aanvallend ontstonden er geen gevaarlijke situaties. De tekenen van de toch wel vermoeiende lange busreis en de temperatuur begonnen bij VELO al een eerste rol te spelen.

Niet meer aan voetballen toe

In het begin van de tweede helft de eerste doelpogingen van ONS Sneek van Mark Westra en Joran Swart maar nog zonder succes. In de 52ste  minuut werd Rens de Vries bij een diepe bal op snelheid afgetroefd door de gevaarlijke Ewart Ottema die in de afronding de bal langs VELO doelman Jari Puister in de verre hoek kon schieten: 1-1. Enkele minuten later wederom succes voor de Friezen. Met aan de basis weer de diep gestuurde Ewart Ottema, die met een afgemeten voorzet de opkomende Nick Kleen de 2-1 voorsprong liet noteren. VELO kwam hierna niet echt meer aan voetballen toe en werd steeds meer onder druk gezet. In de zestigste minuut eerst nog een fraaie redding van Jari Puister maar in de rebound kon Nick Kleen zijn team de 3-1 voorsprong bezorgen.

Verse wissels

Het kaarsje bij VELO ging steeds minder branden en ook de ingezette verse wissels Vince van Egmond, Sietse Fidom, Max Spilker, Lars van Winden en Mo Özdemir konden niet zorgen voor de ommekeer. In de laatste tien minuten gaf VELO steeds meer ruimte weg waar de nog fitte ONS spelers gretig van wisten te profiteren en nog twee keer wisten te scoren. Mark Westra zorgde voor de 4-1 en na een overtreding van Max Spilker, met rood bestraft, scoorde Nordin Tahboun uit de strafschop de 5-1. Na een goede eerste helft eindigde deze wedstrijd toch wel enigszins teleurstellend en moet VELO zich weer gaan voorbereiden op een nieuw seizoen in de eerste klasse. Tegenwoordig hebben we helaas te maken met veel spelers die hun heil elders willen zoeken maar andere spelers krijgen daardoor weer de kans om zich waar te maken.

RVVH  doelsaldo van plus 26

RVVH bereikte de finale van de nacompetitie door in de tweede ronde na verlenging  met moeite BVCB uit Bergschenhoek  met 3-2 te verslaan. Afgelopen zaterdag werd in de derde ronde met 4-2 gewonnen van SV Wippolder uit Delft. RVVH eindigde op de tweede plaats in de zaterdag eerste klasse C west 2. Kampioen werd Heerjansdam met 55 punten uit 26 wedstrijden. Evenals  ONS Sneek met kampioen Pelikaan S bedroeg de achterstand van RVVH op kampioen Heerjansdam maar  één punt. 55 tegen 54. RVVH scoorde 54 keer en kreeg 28 doelpunten tegen. Een saldo van plus 26. ONS Sneek fabriceerde 63 treffers en kreeg er 30 om de oren. Dat betekende een doelsaldo van plus 33. Twee keer  speelde ONS Sneek in competitieverband tegen de Ridderkerkse Voetbal Vereniging Hercules. Dat was in de topklasse in het seizoen 2015-2016. Thuis verloor ONS Sneek op 12 september 2015 met 0-1 van RVVH. Uit werd revanche genomen door met 1-2 te winnen op zaterdag 7 mei 2016. Met dank aan onze archivaris en kersvers erelid Foeke Zijlstra.

Wedstrijd stil gelegd

RVVH toont tegen SV Wippolder veerkracht en plaatst zich voor de finale luidt de kop boven het wedstrijdverslag op de website van de club uit Ridderkerk. Lees hier het wedstrijdverslag van Theo Leenheer, de mediaman van RVVH. De thuisclub heeft veerkracht getoond door een net na de rust opgelopen 0-2 achterstand tegen SV Wippolder alsnog om te buigen in een 4-2 overwinning. Daarmee plaatst RVVH zich voor de promotiewedstrijd tegen ONS Sneek op neutraal terrein. De wedstrijd lag kort voor tijd enige tijd stil vanwege een incident van racistische aard wat de gemoederen deed verhitten. Na die hervatting sloegen de Ridderkerkers snoeihard toe.

Te grove charge

De wedstrijd begon voor RVVH net als een week eerder tegen BVCB niet goed. Wat corners tegen die voor onrust zorgden. Dat resulteerde binnen tien minuten tot een 0-1 achterstand na een goed en resoluut ingeschoten bal van topscorer Daley Uithof van de club uit Delft. Daarna was RVVH voetballend wederom de betere ploeg. Alleen vergaten de Ridderkerkers daar rendement uit te halen. Diverse kansen werden bij elkaar gevoetbald maar de beloning daarvoor in de vorm van een goal bleef uit. SV Wippolder was af en toe gevaarlijk met uitvallen maar niet meer dan dat. Bovendien werden de gasten enkele minuten voor  de rust gereduceerd tot een tiental na een te grove charge van Quinten Hellemons op Mohamed Ajarai. Ruststand derhalve 0-1.

Listig balletje

Kort na de rust weer een domper voor RVVH. Het tiental van SV Wippolder kwam ineens op 0-2 toen Uythof met een listig balletje Lorenzo Dijksman in stelling bracht en die scoorde van links in de zestien. RVVH moest onder tropische omstandigheden nu vol aan de bak en deed dat ook. Binnen vijf minuten werkte Gino Boers een knappe aanval over links af voor de aansluitingstreffer: 1-2. Vier minuten later een RVVH aanval over rechts die naar links werd verplaatst. Het was Gino Stolk die een schot waagde dat door keeper Dion de Jong van SV Wippolder werd los gelaten. Remco Buist stond op de juiste plaats om hiervan te profiteren: 2-2. Hierna nog een half uur te spelen. RVVH drong aan en ging nu volledig voor de winst. Weer kwamen er kansen maar weer bleef de afronding achterwege. SV Wippolder werd terug teruggedrongen en snakte naar het einde.

Nodige consternatie

Zeven minuten voor tijd gebeurde er een vervelend incident. Jessie Proost van RVVH wilde ingooien waarbij naar hem een verschrikkelijke racistische opmerking werd gemaakt. Jessie Proost reageerde hierop en er ontstond de nodige consternatie. De prima leidende arbiter R. Sturm deed het enige juiste wat hij kon doen namelijk een afkoelingsperiode inlassen. De wedstrijd werd dus gestaakt. In de catacomben vond druk overleg plaats tussen beide clubs en de scheidsrechter over hoe verder. Daarbij telde ook zeer nadrukkelijk de mening van Jessie Proost zelf. Die gaf aan wel verder te willen spelen. Met nog een tiental minuten inclusief blessuretijd te gaan werd uiteindelijk verder gespeeld.

Als een granaat

RVVH kwam getergd terug op het veld. Dat was binnen twee minuten zichtbaar. Uit een corner van rechts kreeg Everton Pires Tavares de bal. Hij ging de zestien binnen om daarna verwoestend met links uit te halen: 3-2. Het leek wel of hij al zijn gram in dat schot legde. De bal vloog via wat spelers tegen de touwen en sloeg in als een granaat. Korte tijd later kreeg RVVH een strafschop nadat een voorzet van Buist met de hand werd getoucheerd in de zestien. Everton Pires Tavares kon vervolgens heel koeltjes de beslissende 4-2 binnen schieten. Daarmee werd de verdiende zege voor de Ridderkerkers op de borden gezet. RVVH gaat zich nu opmaken voor de apotheose van het seizoen 2022-2023. In een rechtstreeks duel met ONS Sneek mag het gaan uitmaken wie komend seizoen in de vierde divisie zaterdag mag uitkomen.

Behendige buitenspelers

Uiteraard ook aandacht voor het wedstrijdverslag van RVVH-SV Wippolder op de website van de club uit Delft. De kop boven het verslag Rode kaart nekt SV Wippolder is veelzeggend. Op een bloedhete zaterdag deze tiende juni troffen twee ploegen elkaar in Ridderkerk. RVVH was gastheer voor het Delftse SV Wippolder. De inzet van deze derde ronde wedstrijd was een plek in de finale van de nacompetitie naar de zaterdag vierde divisie. Al snel werd duidelijk dat RVVH over veel voetballend vermogen beschikt. De behendige buitenspelers van RVVH werden direct aan het werk gezet. SV Wippolder liet zien geen krimp te geven. De aanvallers van RVVH werden keer op keer afgestopt. RVVH kreeg de eerste goede kans maar het was SV Wippolder dat de tweede aanval direct in winst wist om te zetten. Rik Luisman won in de negende minuut zijn duel en zette goed door naar de achterlijn. Zijn trekbal werd ,,overgestapt’’ door Quinten Hellemons waardoor Daley Uythof de bal hard en zuiver in de hoek plaatste: 0-1.

Zeer zwaar bestraft

RVVH werd in de loop van de eerste helft moedeloos van het feit dat SV Wippolder scherper was en de linies gesloten hield. In de omschakeling moest de thuisclub daarnaast een aantal keren waakzaam zijn om een tweede treffer van SV Wippolder te voorkomen. RVVH werd in de 42ste minuut in het zadel geholpen. Aanvaller Quinten Hellemons van SV Wippolder zette een sliding in rond de middenstip, raakte de bal en ook de tegenstander. De scheidsrechter besloot niet alleen een vrije trap toe te kennen en geel te geven maar trok direct en resoluut de rode kaart. Zeer zwaar bestraft in deze verder sportieve wedstrijd maar SV Wippolder moest het er maar mee doen.

Steekbal

In de rust deed trainer Mark Moen van SV Wippolder wat omzettingen om de nog te spelen vijftig minuten met tien man goed door te komen. De spelers uit Delft vochten als leeuwen en verkochten hun huid zo duur mogelijk. Niet alleen werd de 0-1 verdedigd met een mannetje minder. In de 52ste  minuut kon zelfs heel SV Wippolder juichen. Daley Uythof gaf een steekbal op Lorenzo Dijksman, die sterk bleef aan de bal, het strafschopgebied binnen trok en met zijn linker de bal hard binnen schoot: 0-2.  RVVH deed ook wat omzettingen en moest vol vooruit gaan spelen om het vege lijf te redden. Het lukte RVVH al vrij snel om de spanning in de wedstrijd terug te brengen.  Kort na de tweede treffer van SV Wippolder tekende Gino Boers voor de 1-2. Binnen tien minuten kon RVVH ook de gelijkmaker noteren. Doelman Dion de Jong van de gasten kon een schot van afstand nog pareren maar moest zich in de rebound gewonnen geven ten opzichte van Remco Buist: 2-2.

Goede beslissing

De tien van SV Wippolder kregen het door de ondertal situatie en de hitte steeds moeilijker. Het lukte RVVH nu wel om een aantal keren gevaarlijk te worden. De wedstrijd leek echter op een verlenging af te stevenen. In de 84ste minuut werd de wedstrijd echter tijdelijk gestaakt omdat er iets uit het publiek werd geroepen. Een goede beslissing van de arbiter en was er ruimte om diegene die iets  had geroepen van het sportpark te verwijderen. Daarmee keerde de rust terug in Ridderkerk.

Penalty

Met nog een paar minuten op de klok was het RVVH dat de 3-2 maakte. Een corner werd wederom kort genomen. Het was Tavares die met links hard inschoot. De bal verdween door en via enkele spelers in het doel van SV Wippolder. De gasten moesten deze klap direct een plekje geven om nog wat van de wedstrijd te kunnen maken. De ploeg probeerde met tien man weer vooruit te komen, streden voor wat zij waard waren maar moesten in de blessuretijd verder op de knieën. Scheidsrechter Sturm drukte zijn stempel nog een keer op de wedstrijd door een aangeschoten handsbal aan de zijkant van het strafschopgebied als penalty te bestempelen. Tavares scoorde zijn tweede doelpunt voor RVVH. Hiermee was de wedstrijd gespeeld.

Geweldig seizoen

RVVH mag zich opmaken voor de finale van de nacompetitie tegen ONS Sneek dat met 5-1 won van VELO. SV Wippolder kan terug kijken op een geweldig seizoen. Na het kampioenschap van vorig jaar presteerde de club uit Delft het om als debutant de tweede plek te bemachtigen en de derde periodetitel voor zich op te eisen. Het seizoen zal dan ook feestelijk worden afgesloten. Hierna zal de groep in augustus weer klaar worden gestoomd voor een nieuw seizoen in hopelijk wederom een mooie eerste klasse.

Selectie RVVH     

De selectie van RVVH telt twintig spelers met een groot aantal moeilijke namen. Eerste keeper is Tim Elkhuizen. Reserve doelman is Kristijan Nikolic. De veldspelers zijn: Mohamed Ajarai, Gino Boers, Remco Buist, Mauro Daviraz, Gazar Dermedjan, Philip Dragon, Jesse Eggers, Shamir de Jesus, Ibrahim el Koubai, Patrick Lopes Martins da Veiga, Jessie Proost, Guytano dos Santos, Leon Steketee, Everton Pires Tavares, Gino Stolk, Laurens de Witte, Papito Merencia en Romano Niamut.

Vijftien basisspelers blijven bij RVVH

De technische commissie van RVVH heeft de afgelopen maanden niet stil gezeten en is samen met de technische staf druk bezig geweest om de selectie voor komend seizoen in te vullen. Een flink aantal basisspelers is gebleven. Dat zijn er liefst vijftien. Nieuw in de selectie van RVVH zijn de volgende zeven spelers: Suently Alberto (speelde betaald voetbal in Roemenië en speelde verder bij Jong PSV, NEC, Jong Sparta en Sparta), Daan Blij (komt over van TEC uit Tiel en speelde daarvoor jaren bij Excelsior Maassluis), Appie Kaba (komt over van cvv Zwervers uit Capelle aan den IJssel), Dirk Kusters (komt over van Poortugaal), Jeremy Moreno (komt van SC Feyenoord), Wessel Verhaar (afkomstig van VOC uit Rotterdam) en Mohamed el Yakoubi (komt over van Spartaan’ 20 eveneens uit Rotterdam). Verder zijn nog twee nieuwe keepers aangetrokken. Dat zijn Michael Brongers van amateurclub Sparta en Delano Kortstam van HBS uit Den Haag.

RVVH trainer Kevin Vink

Trainer van RVVH is de in Barendrecht wonende Kevin Vink (38). Hij wordt geassisteerd door Yurtcan Kayis en Dino Rodriques de Pina. Keeperstrainer is Danny Spelde. Kevin Vink is bezig aan zijn derde seizoen bij RVVH, de eerste club waar hij als trainer op eigen benen staat. Ook komend seizoen is hij trainer bij RVVH. Hij heeft lang op niveau gevoetbald. Bij Excelsior Maassluis en in het betaald voetbal bij RKC Waalwijk en Excelsior uit Rotterdam.

Redelijk in balans

Wat verwacht Kevin Vink van de nacompetitie finale in Harderwijk? ,,Ik verwacht een wedstrijd tussen twee voetballende ploegen. RVVH krijgt niet te maken met een tegenstander die het van het fysieke moet hebben. Ik denk dat het een technisch-tactische wedstrijd wordt. Het is een finale en dan is de vraag hoe gaan de spelers er mee om. ONS Sneek heeft een jonger team dan RVVH. Wij hebben twee dertigers (35 en 32), midden twintigers en begin twintigers in het elftal. Het is bij RVVH qua leeftijd van de spelers meer verdeeld dan bij ONS Sneek. Qua leeftijd is het bij RVVH redelijk in balans.’’

Beelden gezien

Kevin Vink heeft de nodige informatie verzameld over ONS Sneek. ,,Ik heb wat beelden van onze tegenstander kunnen achterhalen. Verder ken ik trainer Kevin van der Geest van VELO heel goed. Hij verloor met zijn ploeg afgelopen zaterdag met 5-1 van ONS Sneek. Van Kevin van der Geest heb ik zeker de nodige informatie gekregen. Ik heb ook contact gehad met voor mij bekende spelers van Pelikaan S over ONS Sneek.’’

Vierde official

Scheidsrechter in Harderwijk is Martijn Kieft uit Utrecht. Hij floot zaterdag 3 juni j.l. de wedstrijd ONS Sneek-DZC’68 in de tweede ronde van de nacompetitie. Zijn assistenten zijn J. Westland en S.T.P. van Doren. Nieuw is dat de KNVB een vierde official afvaardigt naar Harderwijk. Zijn naam? M. Jobse. De wedstrijd op het sportpark de Strokel begint om 14.30 uur. De toegang tot de wedstrijd RVVH-ONS Sneek is gratis. Evenals bij RVVH rijdt ook een bus met ONS Sneek supporters naar Harderwijk.

Wijzigingen in achterste vier bij ONS Sneek

Onze trainer Arnoud Koster kan zaterdagmiddag tegen RVVH niet beschikken over Patrick van der Veen en  Rik Koelewijn. De naar het Harlinger Zeerobben vertrekkende centrumverdediger kampt met een geirriteerde knie. Afgelopen donderdagavond werd tijdens de training duidelijk dat hij niet inzetbaar is. Rik Koelewijn is aan zijn schouder geopereerd en kan dus ook niet spelen. Glenn Buma is er ook niet bij. Hij viert vakantie op Aruba. Het was even puzzelen voor Arnoud Koster maar hij was er al gauw uit. De achterste vier van ONS Sneek ziet er nu tegen RVVH van links naar rechts als volgt uit: Pieter Abe de Jong, Joran Swart, Geoffrey Eekhof en Mounir Loolofs. Geoffrey Eekhof speelt dus in het centrum van de oranje afweer als vervanger van Patrick van der Veen. Mounir Loolofs neemt als rechtsback de plaats in van Geoffrey Eekhof.  Arnoud Koster: ,,Geoffrey Eekhof kan ook heel goed in het centrum van de verdediging spelen. Voor Mounir Loolofs is de positie van rechtsback niet vreemd. Verder is er niets gewijzigd bij ONS Sneek.’’

Vaardig, dynamisch en gevarieerd

Om informatie over RVVH te krijgen heeft onze trainer beelden gezien van wedstrijden van RVVH. Verder heeft hij gebeld met meerdere trainers over  de speelwijze  van RVVH. Arnoud Koster: ,,Ik heb de indruk dat het spel van RVVH te vergelijken is met dat van ONS Sneek Het is een vaardige ploeg, een dynamische ploeg en speelt gevarieerd. Ze hebben spelers in de gelederen die bij Spakenburg en Kozakken Boys hebben gevoetbald.’’

SiVi

Delen