Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Voorbeschouwing Flevo Boys – ONS Sneek

ONS Sneek speelt op sportpark Ervenbos in Emmeloord topper tegen leider Flevo Boys

Achterstand op koploper in eerste klasse I noord zaterdag is slechts één punt

Trainer Arjen Postma van Flevo Boys: ,,Vierde divisie is ambitie, geen must’’

Oud-ONS speler Frits Dantuma: ,,Wordt een dynamisch lekker potje’’

Trainer Arnoud Koster van ONS Sneek: ,,Mijn elftal houdt van topwedstrijden’’

Arnoud Koster verder: ,,Ik weet een beetje van wat we kunnen verwachten in Emmeloord’’

Beter doelsaldo

ONS Sneek deed afgelopen zaterdag wat het moest doen. De oranjehemden wonnen thuis verdiend met 3-1 van KHC uit Kampen dat nog ongeslagen was. De achterstand op KHC werd daardoor teruggebracht tot één punt. KHC en Flevo Boys delen nu de eerste plaats in de eerste klasse I noord zaterdag met elk twaalf punten uit vijf wedstrijden. Door een beter doelsaldo gaat Flevo Boys aan de leiding. Flevo Boys heeft een doelsaldo van plus tien en KHC van plus vijf. ONS Sneek is derde op de ranglijst met elf uit vijf en een doelsaldo van plus acht. Zaterdagmiddag speelt ONS Sneek andermaal een topper. Nu op het sportpark Ervenbos in Emmeloord met Flevo Boys als tegenstander.

Abonnement

Flevo Boys begon de competitie seizoen 2023-2024 met een 0-3 overwinning in Meppel tegen Alcides. Hierna werd in de Noordoostpolder tegenstander Jubbega met 3-0 geklopt. Ook Broekster Boys kon het op eigen veld niet bolwerken tegen Flevo Boys. De club van trainer Arjen Postma heeft kennelijk een abonnement op positieve 3-0 uitslagen. Ook in Damwoude gaf het scorebord die eindstand aan. Een tegenslag vond een week later plaats. Drachtster Boys boekte toen een verrassende 1-2 zege op Flevo Boys. Afgelopen zaterdag volgde  revanche in Bergum tegen hekkensluiter FC Burgum: 0-2. Pas in de slotfase kwam de overwinning in Tietjerksteradeel voor Flevo Boys tot stand.

Spreekt boekdelen

De kop boven het wedstrijdverslag van FC Burgum – Flevo Boys op de website van Flevo Boys sprak boekdelen. Moeizame overwinning op FC Burgum luidde de kop. Het verslag startte als volgt: Flevo Boys kende een goede eerste helft maar vergat te scoren. Het had met de rust zeker voor moeten staan. De tweede helft was niet goed maar uiteindelijk werd er toch met 0-2 gewonnen. Het wedstrijdverslag werd vervolgd met: Flevo Boys moest vandaag aantreden op het mooie complex van FC Burgum. De eerste minuten van de wedstrijd waren voor beide partijen aftastend. Na zo’n tien minuten nam Flevo Boys het initiatief en ontstonden de eerste kansen. De eerste kans was voor Robin Zuidema. Thomas Potters gaf een mooie voorzet vanaf de linkerkant. Robin Zuidema hoefde alleen zijn voet er maar tegen aan te zetten. Dit lukte net niet.

Veel te laag tempo

Het verslag ging verder met: Niet veel later een vergelijkbare situatie. Nu kwam de voorzet van Robin Zuidema bij Thomas Potters. Thomas kwam 1 op 1 voor de keeper van FC Burgum maar de bal ging over. Dit was karakteristiek voor de eerste helft. FC Burgum verdedigde, Flevo Boys viel aan. Flevo Boys vergat echter te scoren. De ploegen gingen rusten met 0-0. Gezien de kansen had Flevo Boys met zeker twee-drie doelpunten voor moeten staan. Bij aanvang van de tweede helft was Robin Zuidema in de kleedkamer achter gebleven. Younes el Ghamarti was voor Robin Zuidema in het veld gekomen. Flevo Boys speelde in een veel te laag tempo. Bovendien ging het in het spel mee van FC Burgum.

Aantal wissels

Waar Flevo Boys in de eerste helft wel kansen wist te creëren lukte dat aanvankelijk niet in de tweede helft. Ook werd er niet van buiten het strafschopgebied geschoten. Het enige schot van Flevo Boys was van Richard Stoelwinder. Na een kwartier spelen in de tweede helft  moest Coen Hommema geblesseerd het veld verlaten. Wouter van der Velden was zijn vervanger. Trainer Arjen Postma wilde met nog een aantal wissels het tij keren. Zo kwam Aran Nijboer voor Johan Tiems in het veld. Laat in de tweede helft was het toch raak voor Flevo Boys. Marc Reussing was meegekomen vanuit de achterhoede en scoorde voor Flevo Boys de 0-1.

Alles of niets

Hierna werd Richard Stoelwinder nog gewisseld voor Bas Bakker. Uiteindelijk ging FC Burgum alles of niets spelen. Hierdoor kwam er ruimte voorin voor Flevo Boys. De gasten gingen de lange bal spelen. Met als gevolg dat Younes el Ghamarti alleen voor de keeper van FC Burgum kwam. Hij speelde de bal over de keeper. Dat leverde de 0-2 op. Dit werd tevens de eindstand. Door de overwinning op FC Burgum staat Flevo Boys op een gedeelde eerste plaats met KHC. Flevo Boys heeft een beter doelsaldo. Zaterdagmiddag speelt Flevo Boys thuis tegen ONS Sneek. Aanvang 15.00 uur.

Veel gehoorde kreten

Uiteraard ook het wedstrijdverslag op de website van FC Burgum gelezen. De kop boven het wedstrijdverslag van FC Burgum was aanmerkelijk positiever. Die luidde: Geen loon naar werken door late goals van Flevo Boys. De tekst ging verder met: Kantelen, compact, links, rechts, as dicht, duels winnen. Het waren de veel gehoorde kreten gisteren op het sportpark Koningsland. Een zeer geconcentreerd en strijdlustig FC Burgum deed er alles aan om tegen Flevo Boys het eerste resultaat te boeken. Het geloof om minimaal een punt te pakken was heel groot en groeide in de loop van de wedstrijd. Uiteindelijk sloegen de gasten vlak voor tijd toch nog toe.

Hoog over

In de eerste helft kwam Flevo Boys tot enkele grote kansen. De grootste kans van vijf meter afstand werd hoog over het doel van FC Burgum geschoten. Daarnaast enkele goede reddingen aan de kant van FC Burgum. Ternauwernood werd een achterstand voor FC Burgum voorkomen. In de tweede helft wist Flevo Boys nauwelijks gevaarlijk te worden. Daardoor kwam FC Burgum zelf ook aan voetballen toe zonder overigens tot grote kansen te komen. De grootste was voor Harmen, die goed werd weg gestoken. Hij zag evenwel zijn inzet worden gekeerd door de keeper van Flevo Boys.

Toch nog de 0-1

Een resultaat en een eerste punt leken aanstaande. Daar leek ook Flevo Boys zich al bij neer te leggen. In minuut 84 wisten de Flevolanders echter toe te slaan uit een vrije trap. Toch nog de 0-1. Tot ontzetting van de spelers van FC Burgum en de supporters. Na een alles of niets poging gooide Flevo Boys in de blessuretijd vanuit een counter de wedstrijd in het slot via een fijne ,,chip’’ van Younes el Ghamarti. Een afronding waar je enkel kunt voor applaudisseren. Met de beleving die we in deze wedstrijd op de mat legden, kunnen de eerste punten nooit lang meer uitblijven. Volgende week zijn er op sportpark De Holten opnieuw drie punten te verdienen in de  ontmoeting met Marum.

Lastige uitdaging

In de voorbeschouwing van Flevo Boys voor de topper tegen ONS Sneek viel ondermeer het volgende te lezen: Flevo Boys is weer terug op de plek waar het aan het eind van het seizoen ook wil staan. Door afgelopen weekend met 0-2 te winnen van FC Burgum werd de koppositie heroverd. Dat ging met flink wat moeite. Nu is het voor Flevo Boys zaak om op de eerste plaats te blijven. Zaterdagmiddag wacht meteen een lastige uitdaging thuis tegen nummer drie ONS Sneek. Onze tegenstander is de enige Friese club in de eerste klasse I noord zaterdag, die dit seizoen nog niet heeft verloren. In het seizoen 2021-2022 speelden beide clubs voor het laatst tegen elkaar in competitieverband. ONS Sneek won toen thuis met 4-2 en in Emmeloord won Flevo Boys met 2-0. Uw schrijver van de voorbeschouwing tekent hierbij direct aan dat ONS Sneek vorig jaar in Emmeloord Flevo Boys uitschakelde in het noordelijk bekertoernooi. Flevo Boys heeft zich wel weten te plaatsen voor de tweede ronde van het noordelijk bekertoernooi door een 10-1 zege in Emmeloord tegen FC Zuidlaren.

Selectie Flevo  Boys

De selectie van Flevo Boys seizoen 2023-2024 bestaat uit drie keepers. Eerste doelman in de formatie van trainer Arjen Postma is Klaas Boersma met rugnummer 1. De wisselkeepers zijn Winand Quartel en Matyas van Zorge, beiden met rugummer 25. De overige spelers met de rugnummers tussen haakjes zijn: Thom Bos (2), Bas Bakker (5), Younes el Ghamarti (6), Johan Tiems (7), Kjell Dijk (8), Richard Stoelwinder (9), Aran Nijboer (10), Wouter van der Velden (11), Cobus Stuut (12), Jelle Brands (13), Frits Dantuma (14), Thomas Potters (15), Coen Hommema (16), Gianni Gieskens (17), Willem Huizing (18), Robin Zuidema (19), Jelmer Dijkman (20), Marc Reussing (21), Jelle de Boer (22) en Aron Kleefstra (24). De meest bekende naam in de selectie van Flevo Boys is oud-ONS Sneek speler Frits Dantuma. Nieuw in de selectie van Flevo Boys is doelman Klaas Boersma die eerder speelde voor SWZ (Sneek) en vv Jubbega. Henk Buimer is assistent trainer en Henk Boer keeperstrainer van Flevo Boys.

Compliment

ONS Sneek heeft veel zelfvertrouwen getankt met overwinningen in de wedstrijd voor de noordelijke beker uit tegen Eastermar (2-8 zege) en het verslaan van leider KHC Kampen met 3-1 in het competitietreffen. ONS Sneek hoeft niet te verliezen van Flevo Boys. De trainers van de tegenstanders tot nu toe zijn unaniem vol lof over het verzorgde voetbal van ONS Sneek. Een compliment aan het adres van onze technische commissie, die er voor heeft gezorgd dat Tim ten Voorde voor twee seizoenen heeft bijgetekend. Dinsdagavond a.s. oefent ONS Sneek op het Zuidersportpark tegen zaterdag tweedeklasser SC Bolsward. Aanvang 20.00 uur. Op dinsdagavond 21 november a.s. speelt ONS Sneek in de tweede ronde van het noordelijk bekertoernooi in en tegen Makkum. De aftrap op het sportpark De Braak in Makkum is om 19.30 uur.

,,We zijn in gesprek’’

Trainer Arjen Postma uit Sint Nicolaasga is bezig aan zijn vierde seizoen bij Flevo Boys. ,,Of ik bij Flevo Boys blijf? Daarover zijn we in gesprek.’’ Wat voor confrontatie verwacht Arjen Postma van de topper Flevo Boys – ONS Sneek? ,,Het is een wedstrijd tussen twee goede en aanvallende ploegen. Ik denk dat we aan elkaar gewaagd zijn. We zijn bezig met jonge spelers uit de club zelf aan de selectie toe te voegen. Acht jongens uit eigen gelederen maken nu deel uit van de hoogste selectie. Tot nu toe heeft van de tegenstanders die we hebben gehad Broekster Boys de meeste indruk op mij gemaakt. Broekster Boys is een ploeg met veel power en snelheid ondanks de 0-3 nederlaag tegen Flevo Boys.’’

Blij

Wat het promoveren van de eerste klasse I noord zaterdag naar de vierde divisie zaterdag betreft, hebben Flevo Boys en ONS Sneek wel hetzelfde denkbeeld. Arjen Postma: ,,De vierde divisie zaterdag is ambitie, maar geen must’’. Zo denkt ONS Sneek er ook over. Nieuw bij de club uit Flevoland is doelman Klaas Boersma. Hij is oud-keeper van SWZ (Sneek) en vv Jubbega. Arjen Postma: ,,Ik ben blij met de komst van Klaas Boersma. Hij voldoet hartstikke goed bij Flevo Boys.’’

Fifty-Fifty

De in Leeuwarden wonende 31-jarige Frits Dantuma is nog de enige oud-speler van ONS Sneek bij Flevo Boys. Frits Dantuma werkt in de zorg. Toen uw schrijver van deze voorbeschouwing hem belde had hij een nachtdienst er op zitten. Wat voor wedstrijd verwacht Frits Dantuma in Emmeloord? ,,Voor mij is ONS Sneek één van de topteams in onze eerste klasse. ONS Sneek staat garant voor goed verzorgd voetbal. Ik denk dat het een fifty-fifty wedstrijd gaat worden. Het wordt een dynamisch lekker potje. De verliezer haakt voorlopig af. Voor de beker vorig jaar werd Flevo Boys op eigen veld door ONS Sneek uitgeschakeld. Voor mij gaat de titelstrijd tussen ONS Sneek, KHC, d’Olde Veste’54 en Flevo Boys.’’

Niet in de basis

Opnieuw is Quinten van Geerenstein zaterdagmiddag tweede keeper bij ONS Sneek in Emmeloord tegen Flevo Boys. De doelman van ONS Sneek Onder 23 vervangt Ruben Pijlman. Arnoud Koster: ,,In de bekerwedstrijd uit tegen vv Eastermar is Ruben Pijlman geblesseerd geraakt. Hij heeft last van een bil. Verder is iedereen fit bij ONS Sneek. Ook Pieter Abe de Jong maar hij start niet in de basis. Ondanks de slechte weersomstandigheden is er afgelopen donderdagavond heel goed getraind.’’

Blij met Tim ten Voorde

De technische commissie van ONS Sneek verlengde zoals reeds werd vermeld het eenjarige contract met Tim ten Voorde met twee jaar. Daar is onze trainer Arnoud Koster heel blij mee. ,,Tim ten Voorde had een contract bij SC Heerenveen dat niet werd verlengd. Onze TC was er als de kippen bij om Tim ten Voorde te contracteren. Hij tekende maar een contract voor een jaar omdat hij wilde afwachten of het hem goed zou bevallen in het amateurvoetbal na jarenlang bij een BVO te hebben gevoetbald. Nu het bevalt hem uitstekend bij ONS Sneek. Vandaar dat hij in ieder geval nog twee jaar bij de zaterdagclub uit Sneek actief is. Niet alleen Tim is blij met ONS Sneek. Dat geldt ook voor de club zelf. Die is blij met hem.’’

Straalt vertrouwen uit

Wat verwacht onze trainer voor wedstrijd in Emmeloord tegen Flevo Boys? ,,Ik verwacht een leuke wedstrijd. Het wordt de derde keer dat ik kennis maak met Flevo Boys. Als opvolger van Jan Vlap verloor ONS Sneek de competitiewedstrijd in en tegen Flevo Boys. In het noordelijk bekertoernooi schakelde ONS Sneek in Emmeloord Flevo Boys uit. Beide clubs staan voor goed voetbal. Het wordt zaterdagmiddag weer een open wedstrijd. Ons elftal straalt vertrouwen uit. ONS Sneek beschikt ook over een team dat topfit is. Daarbij komt dat mijn elftal houdt van het spelen tegen de koploper. Ik ken trainer Arjen Postma van Flevo Boys goed. Ik weet een beetje van wat we tegen Flevo Boys kunnen verwachten. Wat ik vind van de komende bekerwedstrijd in en tegen Makkum? Ik ben tevreden met de loting.’’ Benieuwd naar de prognose op Voetbal Noord van de topper Flevo Boys – ONS Sneek? 1-0 voor de thuisclub. De wedstrijd staat onder leiding van arbiter M.J. Arends geassisteerd door T. Span en J.A. van ’t Slot.

SiVi

 

Delen