Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Voorbeschouwing competitieduel FVC – ONS Sneek

Gaat ONS Sneek ook derde uitwedstrijd winnen?

Na vijf wedstrijden in de eerste klasse F noord zaterdag kan de voorzichtige conclusie worden getrokken dat ONS Sneek uit beter presteert dan thuis. De twee uitwedstrijden leverden zes punten op. Tegen Oranje Nassau Groningen werd het 2-3 en ’t Fean’58 werd met 0-6 geklopt. Op ons Zuidersportpark moest PKC’83 weliswaar met 5-3 het onderspit delven maar thuis tegen Broekster Boys gingen de drie punten geheel onnodig  naar de tegenstander (1-2). Afgelopen  zaterdag werd op eigen veld met 2-2 gelijk gespeeld tegen Leeuwarder Zwaluwen. Ook dat was niet nodig geweest. In plaats van vijftien punten uit vijf ontmoetingen heb je er maar tien. Vijf punten verspelen in vijf duels is wat te veel van het goede. Aan kop gaan nu Pelikaan S, dat twee keer achter elkaar verrassend gelijk speelde, en Winsum met ieder elf uit vijf. Dan volgen ONS Sneek en Blauw Wit’’34 met elk tien uit vijf. Spanning te over dus bovenaan.

Mazzel bij gelijkmaker

Veel meer balbezit hebben, het spel maken, de betere ploeg zijn, de nodige kansen krijgen en dan toch nog met 0-1 achter komen tegen Leeuwarder Zwaluwen. Dat gebeurde in de negentiende minuut  door een knal  van twintig meter in de rechter bovenhoek van de gevaarlijke aanvaller Rick van  Loon. Gelukkig liet de 1-1 niet lang op zich wachten. De doelpuntenmaker was Nick Kleen. Na ruim een half uur werd het 2-1 door  Nordin Tahboun. Drie minuten na de hervatting kwam Leeuwarder Zwaluwen  met veel mazzel aan de 2-2. Over fortuin hadden de Friese hoofdstedelingen zeker niet te klagen. Tot drie keer toe voorkwam de paal een oranje treffer.

Blessures

Afgelopen dinsdagavond oefende een combinatie van negen spelers uit de A-selectie (Nick Kleen, Pieter Abe de Jong, Rik Koelewijn, Tristan Boersma, David Bergsma, Jan Rein Boelsma, Patrick van der Veen, Mark Westra en Stefan Westra) en twee spelers van ONS Sneek 023 (Lars van de Brug en Maarten Smits) op het Zuidersportpark tegen zaterdag tweedeklasser LAC Frisia  1883 uit Leeuwarden. Het werd een regelmatige 5-2 overwinning. Met de rust was het al 4-1. De doelpunten van de thuisclub werden gemaakt door Maarten Smits, Mark Westra, Rik Koelewijn en invaller Lennard Feenstra (2). Minder mooi was dat Pieter Abe de Jong na bijna een kwartier spelen geblesseerd uitviel. Dat overkwam ook Stefan Westra in de 34ste  minuut.

Lastig karwei

Morgen speelt ONS Sneek in Leeuwarden op het sportpark Wiarda tegen FVC, dat is overgestapt van de zondag naar de zaterdag. De wedstrijd begint om 17.00 uur. Dat is voor ONS Sneek wel even wennen. FVC staat met vijf uit vijf op de tiende plaats. De ploeg van trainer Harold Wekema uit Assen won van Drachtster Boys, speelde gelijk tegen Gorecht en de vv Groningen en verloor van zowel Winsum als van Pelikaan S met royale cijfers (5-1 en 6-2). Onze tegenstander van deze middag mag dan een middenmoter zijn het wordt voor ONS Sneek toch een lastig karwei. De alles overheersende vraag is dan ook gaat ONS Sneek ook uitwedstrijd nummer drie winnen?

Super Saturday

Op de website van FVC wordt gesproken van een Super Saturday. De tekst luidt: Zaterdag 5 november 2022 staan er voor FVC twee leuke wedstrijden op het programma. Om 14.15 uur trapt ons tweede elftal af tegen vv Hardegarijp 2 in een poging qua positie de aansluiting bij de middenmoot te hervinden en langzamerhand de weg naar boven in te slaan. Aansluitend op deze wedstrijd spelen onze mannen van FVC 1 een wedstrijd van formaat. Onze mannen gaan vanaf 17.00 uur de strijd aan tegen ONS Sneek 1, dat stevig meedoet in de bovenste regionen van de competitie. Misschien een zware dobber maar wie weet kunnen onze mannen verrassen. Het blijft tenslotte voetbal.

Gas gevuh

De tekst gaat als volgt verder: Een interessante pot voetbal wordt het zeker. De mannen van beide FVC teams zijn in ieder geval zoals altijd tot op het bot gemotiveerd om er een mooie wedstrijd van te maken en een goed resultaat er uit te slepen. Gas gevuh (dat is op zijn Leeuwarders). Jij komt zaterdag toch ook kijken? Na afloop van de wedstrijd FVC 1-ONS Sneek 1 is er live muziek in de kantine. Wat het motto ‘gas gevuh’ betreft dat moet voor ONS Sneek 1 een geduchte waarschuwing zijn.

Aanvoerder Robin Hollander

De selectie van FVC voor morgen tegen ONS Sneek bestaat uit de volgende zeventien spelers: Levi de Ron (keeper), Finn de Boer (tweede keeper), Jildert Boekema, Jarno Dijkstra, Robin Edens, Leon Faber, Cheriel Girdharie, aanvoerder Robin Hollander (zoon van onze vroegere trainer Bert Hollander), Marc Machiela, Kylian Medema, Wessel Oost, Jari Terpstra, Guydeon Boomsma, Sander Smit, Leroy Wielenga, Jordy Weikamp en Jeffrey van der Galien. FVC keeper Levi de Ron is een zoon van keeper Wim de Ron, die onder de lat heeft gestaan bij PSV, SC Cambuur en RBC uit Roosendaal. Trainer van FVC is Assenaar Harold Wekema. Zijn assistenten zijn Jouke Dijkstra en Thijs Hoekstra. Watto van der Velde uit Goutum maakt deel uit van de medische staf bij FVC. Watto van der Velde is bij ONS Sneek niet onbekend.

Zeventig keer

Onze trainer Arnoud Koster vertelde dat zijn ploeg thuis tegen Leeuwarder Zwaluwen liefst zeventig keer in het zestien meter gebied van de tegenstander is geweest. ,,Dat had beloond moeten worden. Dat gebeurde niet. Jammer. We moeten nu niet weer punten laten liggen. Wat ik van FVC weet is dat Robin Hollander een gevaarlijke aanvaller is. Ik kan tegen FVC niet over Patrick van der Veen en Mounir Loolofs beschikken. Patrick van der Veen kampt met een dikke enkel. Mounir Loolofs komt tot de winterstop niet meer in actie. Dat tast de breedte van mijn selectie wel wat  aan.’’

SC Cambuur

Trainer Arnold Wekema van FVC heeft gevoetbald bij de vv Roden, SC Cambuur, FC Emmen en Achilles 1894 uit Assen. ,,Ik ben anderhalf jaar bij SC Cambuur geweest. Hierna ben ik naar FC Emmen vertrokken. Als trainer ben ik bij Achilles 1894 begonnen. Ik heb er de jeugd getraind en ook het eerste elftal. Ik heb als hoofdtrainer vier jaar gewerkt bij FC Assen. Nu ben ik bezig met mijn vierde seizoen als hoofdtrainer bij FVC. Met de aantekening dat het door corona geen volle seizoenen zijn geweest. Ik train ook wel eens jeugdteams van FVC.’’

Informatie ingewonnen

Wat verwacht Arnold Wekema van zijn ploeg thuis tegen ONS Sneek? ,,Ik verwacht voor FVC een moeilijke, maar ook open wedstrijd. Ik heb informatie ingewonnen over onze tegenstander. Mij is verteld dat ONS Sneek over een goed spelende ploeg beschikt. De club uit Sneek speelt verzorgd voetbal en de voorhoede is gevaarlijk. Op kunstgras is FVC beter dan op echt gras.’’ Hierbij moet wel worden aangetekend dat ook ONS Sneek op kunstgras speelt. Arnold Wekema zei verder: ,,FVC heeft een heel jonge ploeg maar dat geldt ook voor ONS Sneek. Ik heb ondervonden dat het niveau in de zaterdag eerste klasse hoger is dan in de zondag eerste klasse.’’

SiVi

Delen