Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Voorbeschouwing Go Ahead Kampen – ONS Sneek

ONS Sneek speelt zaterdag op sportpark Middenwetering in Kampen topper tegen Go Ahead

Go Ahead Kampen verwacht absolute kraker met veel doelpunten

Beide clubs gaan vol voor de overwinning

ONS Sneek zonder Nordin Tahboun naar Kampen

Meespelen aanvoerder Joran Swart is nog onzeker

Trainer Arnoud Koster van ONS Sneek: Ik verwacht wel een getergd Go Ahead Kampen

Arnoud Koster verder: Go Ahead Kampen wordt mooie uitdaging voor ONS Sneek

Voor vierde keer

Zaterdagmiddag treft ONS Sneek dit seizoen voor de vierde keer een tegenstander uit het bovenste rijtje van de eerste klasse I zaterdag noord. Na de uitwedstrijden tegen d’Olde Veste ‘54 en Flevo Boys en de thuiswedstrijd tegen KHC wordt op het sportpark Middenwetering aangetreden in Kampen tegen Go Ahead. Zowel in Steenwijk als in Emmeloord werd gelijk gespeeld. Tegen d’Olde Veste’54 werd het 1-1 en tegen Flevo Boys 2-2. Thuis werd met 3-1 gewonnen van KHC. Na de uitslagen van afgelopen zaterdag voert ONS Sneek met vijftien punten uit zeven wedstrijden de ranglijst aan. Ook nummer twee KHC heeft vijftien uit zeven. De oranje brigade staat eerste vanwege een beter doelsaldo. Dat is voor ONS Sneek plus zestien en voor KHC plus acht.

Spanning bovenaan is groot

De spanning bovenaan in de eerste klasse I noord zaterdag is groot. Nummer drie d’Olde Veste ’54 heeft met veertien uit zeven maar één punt minder dan ONS Sneek en KHC. Flevo Boys is vierde met slechts twee punten minder dan de top twee. Nummer vijf Go Ahead Kampen, onze opponent dit weekend, heeft twaalf uit zes ontmoetingen evenals Broekster Boys. Het doelsaldo van Go Ahead  Kampen is plus acht. Dat van Broekster Boys plus zeven. Go Ahead Kampen won dit seizoen vier competitiewedstrijden en  verloor er twee. Thuis werd gewonnen met 6-1 van onze stadgenoot LSC 1890, in Meppel met 1-4 van Alcides, op eigen veld met 4-3 van Jubbega en thuis tegen Drachtster Boys werd het 4-1. Twee duels buiten Kampen gingen verloren. Go Ahead Kampen sneuvelde in Damwoude tegen Broekster Boys met duidelijke cijfers (4-1)  en afgelopen zaterdag werd zeer verrassend verloren bij FC Burgum (2-1). ONS Sneek haalde zaterdag j.l. verwoestend uit tegen SV Marum (8-0).

Regenboog

De kop boven het wedstrijdverslag van FC Burgum – Go Ahead Kampen op de website van de Friese fusieclub was: Regenboog voorbode van knappe overwinning op Go Ahead Kampen. De eerste alinea van het wedstrijdverslag luidde: Men zegt wel dat de regenboog vaak een teken is van hoop en belofte. De regenboog is het symbool van dat er na regen altijd zonneschijn komt. De prachtige (dubbele) regenboog, die zichtbaar was bij de opkomst van beide clubs, bleek inderdaad een voorbode op een voor FC Burgum prachtige voetbalmiddag na de vele teleurstellingen die we tot nu toe in thuiswedstrijden moesten slikken. Met een knappe overwinning op Go Ahead Kampen, dat voor deze wedstrijd de club met de minste verliespunten was in de eerste klasse I.

Met kunst en vliegwerk

In de tweede alinea ging het wedstrijdverslag verder met: In de eerste helft leken we een lastige middag tegemoet te gaan. Go Ahead Kampen had duidelijk een overwicht en kwam na 26 minuten verdiend op een 0-1 voorsprong. Ons voetbal bleef grotendeels beperkt tot tegenhouden. Met soms kunst en vliegwerk en een voortreffelijke redding van Arjen voorkwamen we een grotere achterstand. Uit een spaarzame aanval van onze kant kwamen we kort voor de rust op gelijke hoogte. Steffen legde een lange bal met de borst perfect terug op Henny (Bouius, SiVi) . Onze topscorer rondde zoals zo vaak beheerst af: 1-1.

Kiezelhard schot

In de volgende alinea’s van het wedstrijdverslag werd vermeld: In het tweede bedrijf kwamen we zelf veel meer aan voetballen toe en werd het een open wedstrijd, die beide kanten op kon gaan. Zo was het eerst Remco die uit een prima aanval hard overschoot. We kwamen hierna vervolgens goed weg toen een kiezelhard schot van Go Ahead Kampen uiteen spatte op de paal. Ruim tien minuten voor tijd was het aan de andere kant wel raak. Steffen legde de bal goed terug op invaller Harmen, die vanaf randje zestien hard binnenschoot: 2-1. In de slotfase zetten de rood-gelen nog alles op alles maar de kansen op 3-1 waren uiteindelijk groter dan op de 2-2. Een doelpunt viel er niet meer. Dus boekten we de tweede driepunter op rij. Daarmee stegen we opnieuw een plaats en kunnen we voorzichtig omhoog kijken op de ranglijst.

Zeer onnodig

Een bekend cliché is dat hoor en wederhoor moet worden toegepast. Vandaar hier het wedstrijdverslag van FC Burgum – Go Ahead Kampen op de website van de Kampenaren. De tekst begint met: Afgelopen zaterdag verloor Go Ahead Kampen zeer onnodig met 2-1 bij FC Burgum. In  de eerste twintig minuten was het voetbal van beide kanten rommelig en er gebeurde weinig. Sven Hellendoorn kreeg als enige een kans in de twaalfde minuut. Zijn schot ging naast. In de 25ste minuut werd de ban gebroken door Nico Veldman.

Meerdere corners

Het wedstrijdverslag vervolgde met: Een uitstekende actie van Jarni Koorman ging er aan vooraf. Koorman speelde een verdediger uit op de achterlijn en gaf voor op Nico Veldman. Onze aanvaller schoot de bal met de buitenkant van de voet in de verre hoek: 0-1. Go Ahead Kampen voerde daarna het tempo op en er volgden meerdere corners. Wilbert Wessels was dicht bij de 0-2 maar de doelman van FC Burgum wist zijn kopbal uit de hoek te tikken.

Uit het niets

In de 37ste minuut kwam FC Burgum uit het niets op 1-1. Henny Bouius, ex-speler van Harkemase Boys, schoot raak. De Friezen waren nauwelijks voor de goal van Go Ahead Kampen geweest maar het stond ineens weer gelijk. In de 44ste minuut nog een hele grote kans voor Luuc Knul. Hij kon na een goede steekpass van Wilbert Wessels alleen voor de keeper van FC Burgum gekomen vanaf circa zes meter de bal niet in het doel krijgen. Ruststand 1-1.

Veel balbezit

In de eerste fase na de rust had Go Ahead Kampen veel balbezit. Het was evenwel lastig om tegen een stug FC Burgum, dat met man en macht verdedigde, er door heen te komen. In de 64ste minuut moest het raak zijn voor Go Ahead Kampen maar Luuc Knul schoot de bal vol tegen de paal. Go Ahead Kampen was op zoek naar de bevrijdende 1-2. Uit een corner in de 78ste minuut kwam FC Burgum zwaar tegen de verhoudingen in op 2-1. Harmen Vlietstra was de doelpuntenmaker. De rood-gelen gingen hierna alles of niets spelen, Wilbert Wessels schoot uit een vrije trap van achttien meter naast. In de 86ste minuut werd een inzet van de anders zo gemakkelijk scorende Go Ahead Kampen spits van de doellijn van FC Burgum gehaald. De bal wilde er niet meer in. Eindstand 2-1.

Lange bal

Ook nog maar even gekeken naar de website van Broekster Boys, dat thuis met 4-1 Go Ahead Kampen versloeg. De website van de club uit Damwoude had als kop boven het wedstrijdverslag staan: Broekster Boys vermaakt publiek en wint van Go Ahead Kampen. Het wedstrijdverslag begint met: Gezien de weersomstandigheden hadden de technische Kampenaren gehoopt om op het kunstgrasveld te spelenmaar ons natuur grasveld werd het strijdtoneel. De supporters van Go Ahead Kampen, in grote getale aanwezig, zagen een goede start van hun ploeg. Volgens de analyse van enkele supporters van de bezoekers zou Broekster Boys alleen maar de lange bal hanteren, maar die supporters zullen na de wedstrijd daar wel een andere gedachte over hebben gevormd.

Lopende encyclopedie

De landelijk bekende Chris Resing, supporter van het amateurvoetbal in hart en nieren, maar vooral ook de lopende encyclopedie waar het gaat om kennis van spelers en ploegen waar dan ook in het land, wist wel beter. Broekster Boys is een ploeg om rekening mee te houden en is thuis moeilijk te verslaan. Hij wist en passant nog te melden dat Broekster Boys in de top honderd aller tijden staat van het landelijke amateurvoetbal. De sympathieke Resing analyseerde het na afloop in het kort als volgt: Los van het deel van de eerste helft was Broekster Boys heer en meester.

Frustratie

Verder in het wedstrijdverslag van Broekster Boys-Go Ahead Kampen: Het eerste kwartier  van de tweede helft was om van te smullen. Broekster Boys had Go Ahead Kampen volledig in de macht. Met prachtige combinaties, snelheid en vechtend voor elkaar werd de wedstrijd beslist. Na de 1-1 ruststand nam Broekster Boys de leiding: 2-1. De voorsprong werd verhoogd naar de eindstand 4-1. De gele kaarten voor Go Ahead Kampen kwamen voort vanuit frustratie. Zo liep Guerra van de Kampenaren tegen een gele prent aan en kreeg zijn teamgenoot Jeffrey Bos geel te zien in plaats van een dieprode kaart wegens fors en duidelijk natrappen.

Trainer Go Ahead Kampen

Trainer van Go Ahead Kampen is Edwin van Nijen uit Zwolle. Hij is de opvolger van Erwin Brem. Edwin van Nijen is overgekomen van Zwart Wit’63 uit Harderwijk dat hij twee seizoenen heeft getraind. Daarvoor was hij trainer van Be Quick’28 uit Zwolle, Go Ahead Kampen, FC Zutphen en Nunspeet. Edwin van Nijen heeft in de periode tussen 2015 en 2017 Go Ahead Kampen in de nacompetitie gebracht. Door omstandigheden heeft hij afscheid moeten nemen van Go Ahead Kampen, dat ook wel GAK wordt genoemd. Bij Go Ahead Kampen heeft Edwin van Nijen opnieuw de uitdaging gevonden om in de eerste klasse te gaan acteren.

Clubtopscorer

De voorbeschouwing op de website van Go Ahead Kampen op de thuiswedstrijd tegen ONS Sneek was interessant genoeg om te lezen. In de voorbeschouwing was het volgende te vermelden: Koploper ONS Sneek komt zaterdag naar Kampen toe. De ploeg van hoofdtrainer Arnoud Koster is terug te vinden op de eerste plaats met vijftien punten uit zeven wedstrijden. Afgelopen zaterdag wonnen de mannen uit Sneek met maar liefst 8-0 van SV Marum. Clubtopscorer van ONS Sneek is Ruben Eijzenga met zes doelpunten. Hij scoorde tegen SV Marum vier keer. ONS Sneek heeft jarenlang op het hoogste amateurniveau gespeeld maar het degradeerde meerdere keren in de laatste jaren. Dit seizoen beschikt ONS Sneek over een selectie die mee moet kunnen gaan in de strijd om het kampioenschap.

Heerlijk affiche

De voorbeschouwing gaat verder met: Go Ahead Kampen – ONS Sneek is een heerlijk affiche. Het verschil tussen beide ploegen is drie punten in het voordeel van de mannen uit Sneek. Wel heeft Go Ahead Kampen een wedstrijd minder gespeeld. ONS Sneek is in vorm en scoort gemakkelijk. Onze rood-gelen zullen zich willen revancheren voor de pijnlijke nederlaag in Burgum. Go Ahead Kampen speelt dit seizoen tot nu toe sterk op eigen veld. De wedstrijd begint zoals gebruikelijk om 15.00 uur. De voorbeschouwer van Go Ahead Kampen verwacht een absolute voetbalkraker met veel doelpunten. De twee ploegen zullen vol voor de overwinning gaan spelen. De wedstrijd Go Ahead Kampen – ONS Sneek mogen de supporters en de echte voetballiefhebbers absoluut niet missen. Tot zaterdag.

Selectie Go Ahead Kampen

De keeper van Go Ahead Kampen is Damian van Drenth. De selectie van de Kampenaren voor de wedstrijd tegen ONS Sneek bestaat verder uit: Nick ter Horst, Jeffrey Bos, Bram van Enk, Alexander Sijtsma, Rutger Koopman, Luuc Knul, Jarni Koorman, Sven Hellendoorn, Wilbert Wessels, Nico Veldman, Arjan Wiegers, Niek van Enk, Myron Doumbouya, Bryan Hellendoorn, Johnny Amaya, Niels van Dijk, Rob ter Horst en Simon van Halm. De eerste elf spelers deden afgelopen zaterdag mee in de uitwedstrijd tegen FC Burgum. Keeper Damian van Drenth is bezig aan zijn tweede seizoen bij Go Ahead Kampen. Bram van Enk gaat zijn achtste seizoen in, voor Rutger Koopman is het zijn tweede seizoen, Luuc Knul gaat zijn derde seizoen in, Sven Hellendoorn is bezig met zijn vijfde seizoen, Wilbert Wessels met zijn tweede seizoen, Niek van Enk met zijn negende, Niels van Dijk met zijn derde en Rob ter Horst met zijn vierde.

TOP Oss

Jari Koorman heeft voor één jaar getekend bij Go Ahead Kampen met een optie voor nog een jaar. Hij is een multifunctionele en vaardige speler met een uitstekende techniek die op meerdere posities in verschillende linies kan spelen. Jari Koorman heeft tot 2018 de jeugdopleiding bij FC Twente doorlopen. Hierna vertrok hij naar PEC Zwolle. Hij had bij PEC Zwolle een tweejarig contract. Op 1 februari 2020 maakte hij zijn debuut in de eredivisiewedstrijd PEC Zwolle – FC Groningen. Hierna ging hij naar TOP Oss, uitkomend in de Keuken Kampioen Divisie. Hij speelde bij TOP Oss vijftien wedstrijden in de KKD.

Op meerdere posities

Rutger Koopman is overgekomen van zaterdag derde divisionist Staphorst. Ook hij heeft getekend voor één jaar met een optie voor nog een seizoen. Rutger Koopman kan op meerdere posities uit de voeten. Zowel centraal achterin als op alle posities op het middenveld. De kwaliteiten van de Zwollenaar zijn een goed overzicht en voetballend vermogen. Hij speelde in de jeugd van PEC Zwolle vanaf 2010 tot 2019. In de zomer van 2019 verkaste hij naar tweede divisionist HHC Hardenberg. Na twee seizoenen besloot hij de overstap naar Staphorst te maken. Nico Veldman speelde tussen 2015 en 2017 bij SVI uit Zwolle. Hij was in het seizoen 2017-2018 actief bij Go Ahead Kampen. Begin 2018 had Nico Veldman al toegezegd om terug te keren bij SVI. Go Ahead Kampen is hem blijven volgen. Bij SVI heeft hij zich in de eerste klasse prima doorontwikkeld. Nico Veldman is een snelle en behendige aanvaller. Wilbert Wessels is terug bij Go Ahead Kampen. Adi Draganovic, Dennis van der Wal, Reza Hosseini, Kelvin Groothand en Maxwell van Dijk hebben Go Ahead Kampen verlaten.

Groeiend scorend vermogen

ONS Sneek is zaterdag zeker niet kansloos bij Go Ahead Kampen. De monsterzege thuis tegen SV Marum (8-0)  heeft het zelfvertrouwen, dat al groot is, nog verstevigd. Ook met de fitheid van de spelers van trainer Aroud Koster zit het wel snor.  Ook mag niet worden vergeten het groeiend scorend vermogen van vooral Ruben Eijzenga. Hij was tegen SV Marum goed voor vier doelpunten. Terecht dat hij tot man of the match werd gekozen. Onze technische commissie is maar goed bezig. Na Tim ten Voorde en Joran Swart speelt ook Geoffrey Eekhof tot en met 2026 bij ONS Sneek. De wedstrijd in Kampen begint om 15.00 uur. Scheidsrechter H.A.Venekamp krijgt steun van de club assistenten A. Glastra (thuisclub) en Paul Buma van ONS Sneek.

Zonder Tahboun

ONS Sneek moet het in Kampen tegen Go Ahead stellen zonder Nordin Tahboun. Hij ondervindt nog te veel last van zijn blessure opgelopen in Emmeloord tegen Flevo Boys. Of onze aanvoerder Joran Swart meedoet, moet worden afgewacht. Dat hangt af of hij reactie krijgt op zijn liesklachten. Wat verwacht onze trainer van de topper in Kampen? ,,Ik verwacht wel een getergd Go Ahead Kampen. Vorige week heeft onze tegenstander verloren van FC Burgum. Door een goed resultaat zaterdag wil Go Ahead Kampen het verlies in Burgum toch als incident afdoen. Onze gastheren zijn thuis moeilijk te verslaan. Dus dat wordt een mooie uitdaging voor ONS Sneek. Go Ahead Kampen heeft voorop veel kwaliteit. Verder heeft de Kamper club variatie en snelheid op de zijkanten. Ze hebben ook een spits die gemakkelijk scoort. We kennen Wessels nog van zijn periode bij SDC Putten.’’

Prognoses

Nieuwsgierig naar de prognoses van Voetbal Noord voor de wedstrijden van dit weekend in de eerste klasse I?  Hier komen ze: Alcides-Broekster Boys 1-2, LSC 1890-Drachtster Boys 1-1, Go Ahead Kampen-ONS Sneek 2-3, SV Marum-d’Olde Veste’54 2-4, Flevo Boys-KHC 2-1 en Blauw Wit’34-Jubbega 2-1.

SiVi

Delen