Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Voorbeschouwing Jong FC Volendam-ONS Sneek

Op naar het KRAS-stadion………….

 

Aanstaande zaterdag speelt de hoofdmacht van ONS Sneek de uitwedstrijd tegen Jong FC Volendam. Spelen in en tegen Volendam geeft altijd een bijzonder gevoel. Waarin dat precies is gelegen………? Wie zal het zeggen. Misschien heeft het toch te maken met de bijzondere geschiedenis van FC Volendam. En het zal ook wel iets mee hebben van de bijzondere plaats die Volendam nu eenmaal is. In elk geval hebben velen Volendam en zijn voetbalclub in hun hart gesloten.

Vorig seizoen speelde ONS (Boso) Sneek ook al tegen de kleurgenoten. In Sneek werd het destijds in een sensationele wedstrijd 3-1 voor ONS Sneek. In de laatste wedstrijd van het vorig seizoen in het Kras-stadion leek het lang 1-1 te zullen blijven. Maar in de blessuretijd schoot Kevin Owusu Asare de Volendammers naar 2-1. Van deze speler zullen we zaterdag ‘geen last’ hebben. Hij vertrok naar de profs van RKC Waalwijk. Verder waren er bij Jong FC Volendam niet zoveel mutaties. Nog een vertrekker kwamen we al tegen: Bert Steltenpool. Hij kwam de gelederen van sv Spakenburg versterken. En hij stond in de uitwedstrijd van ONS Sneek in Spakenburg ook in de spits. Aanvoerder Daan Klinkenberg, Rodney Smorenberg, en met name Enzo Stroo en Jordi Hilterman zijn spelers om zaterdag bijzondere aandacht te geven. Zij maakten vorig seizoen al deel uit van het ‘hart’ van het team. En zij zijn er dit seizoen ook weer bij (althans ze maken deel uit van de selectie).

Jong FC Volendam speelde afgelopen zaterdag tegen koploper VVOG in Harderwijk. Een groot deel van de wedstrijd domineerde Volendam, zo berichtte onze correspondent ter plaatse. Maar in de laatste minuten ging VVOG er met de winst van door: het geluk van de koploper! ONS Sneek speelde een matige partij tegen svv Scheveningen. Na een voorsprong in de eerste helft verloren de Snekers met 1-3. Waardoor zij nu de twijfelachtige eer hebben de rode lantaarn te moeten dragen.

Geen kansen voor ONS Sneek? Dat zeggen we niet! Heel vaak speelt ONS Sneek zijn betere wedstrijden tegen hoog geklasseerde tegenstanders. En is een technisch goed spelende opponent voor ONS Sneek beter te bespelen dan wanneer de tegenstanders het van andere kwaliteiten moet hebben. Vandaar, dat we voorzichtig gokken op een gelijkspel. Daarmee schiet ONS Sneek in de stand wel niet zoveel op. Maar voor het moreel zou het wel een dubbel winstpunt zijn.

Jan van der Veen

Delen