Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Voorbeschouwing KHC Kampen – ONS Sneek

Koploper ONS Sneek speelt zaterdag op sportpark De Venen in Kampen tegen KHC

Opnieuw treft ONS Sneek een club uit de top vier van eerste klasse I noord zaterdag

Getergd KHC heeft wat goed te maken na verrassend 3-2 verlies bij FC Burgum

Trainer Marcel van der Steege: KHC zal aan de bak moeten tegen ongeslagen ONS Sneek

Topper verdiende geen winnaar

Ons eerste elftal won afgelopen zaterdag in de eerste klasse I noord thuis de topper tegen d’Olde Veste’54 met 1-0. Tim ten Voorde scoorde in de 72ste  minuut het enige doelpunt in een wedstrijd die volgens trainer Steven Wuestenenk van de ploeg uit Steenwijk geen winnaar verdiende. Het winnen van het topduel heeft tot gevolg dat ONS Sneek d’Olde Veste’54 van de eerste plaats heeft verdrongen. De formatie van trainer Arnoud Koster gaat met veertig punten uit zestien wedstrijden aan de leiding, gevolgd door d’Olde Veste’54 met 38 uit zestien. Het verschil tussen de twee titelkandidaten bedraagt twee punten.

Mooi meegenomen

Mooi meegenomen voor ONS Sneek is dat twee andere kampioenskandidaten punten verspeelden. Nummer drie Flevo Boys uit Emmeloord kwam bij Drachtster Boys niet verder dan een 1-1 gelijkspel. KHC, de nummer vier op de ranglijst, maakte het nog bonter. De Kampenaren verloren uit met 3-2 van FC Burgum, dat er alles aan doet om in elk geval directe degradatie te ontlopen. Flevo Boys heeft met 35 punten uit zestien duels een achterstand van vijf punten op leider ONS Sneek.  De marge tussen ONS Sneek en KHC bedraagt zeven punten. KHC heeft 33 punten uit zestien ontmoetingen.

Getergd

Na d’Olde Veste’54 krijgt ONS Sneek zaterdag opnieuw te maken met een club uit de top vier van de eerste klas I noord. Op het sportpark De Venen in Kampen treft ONS Sneek een getergd KHC, dat voor eigen publiek wat goed heeft te maken na het verrassende verlies bij FC Burgum. KHC won dit seizoen in competitieverband elf wedstrijden en verloor vijf ontmoetingen. De ploeg van trainer Marcel van de Steege moet nog kennis maken met een gelijkspel. KHC scoorde tot nu toe veertig goals en kreeg achttien doelpunten tegen. KHC heeft een doelsaldo van plus 22. ONS Sneek is in de eerste klasse I noord zaterdag de ploeg met het beste doelsaldo. ONS Sneek produceerde 52 doelpunten en kreeg er maar elf om de oren. Resteert een doelsaldo van liefst plus 41.

LSC 1890 met 1-8 geklopt

KHC verloor van de kampioenskandidaten Flevo Boys uit (2-0), d’Olde Veste’54 thuis (0-1) en ONS Sneek uit (3-1). Verder werd thuis van Jubbega verloren (0-1) en recentelijk van FC Burgum (3-2). Gewonnen werd uit van Jubbega  (1-2), thuis van Broekster Boys(4-0), uit van Drachtster Boys (0-1), thuis van FC Burgum (2-1), thuis van Blauw Wit’34 (5-1), thuis van SV Marum (2-1), uit de stadsderby tegen Go Ahead Kampen (2-7), thuis van Alcides (2-1), uit van LSC 1890 met liefst 1-8, uit van Broekster Boys met 0-2 en thuis van Drachtster Boys met 2-0.

Allemaal tumult

KHC verloor zaterdag j.l.  zoals reeds vermeld met 3-2 bij FC Burgum. Dat gebeurde in een wedstrijd met veel tumult. De vreemdste voetbal dingen deden zich na de rust voor in Tytsjerksteradiel. Je houdt het niet voor mogelijk. Bij een 3-2 stand voor de thuisclub begaf een cornervlag het. Na ruim vijf minuten kwam er een nieuwe hoekvlag. Hierna moest de keeper van FC Burgum andere voetbalschoenen aan. Opnieuw vertraging dus. Tot overmaat van ramp kreeg de scheidsrechter van dienst tot twee keer toe een bal tegen het hoofd. De tweede keer was dat zo hard dat hij niet verder kon fluiten. Gelukkig was scheidsrechter Niels Zeeman uit Sneek, die bij de wedstrijd aanwezig was, bereid om de wedstrijd voort te zetten. Al met al kostte het wisselen van scheidsrechter een kwartier.

Stugge tegenstander

Op de eigen website van KHC viel verder te lezen dat KHC kansen te over kreeg maar die niet wist te verzilveren. KHC verloor na een matige pot voetbal. Thuis had KHC met 2-1 gewonnen van FC Burgum. Toen bleek FC Burgum al een stugge tegenstander. KHC was dus gewaarschuwd dat punten pakken van FC Burgum niet eenvoudig was. KHC ging in Burgum niet goed van start. KHC voetbalde matig en er was onvoldoende spirit. In minuut 25 werd het 1-0 voor FC Burgum na een onnodig weggegeven corner. KHC moest hierna in de achtervolging.

Irritatie

Het werd 1-1 door Husham Ali. Na een fout in de defensie van KHC kwam FC Burgum op 2-1. Uit een penalty benut door KHC aanvoerder Leroy Knol werd het weer gelijk: 2-2.  Ook FC Burgum kreeg een strafschop waaruit het 3-2 werd voor de thuisclub. Er kwam hierna steeds meer irritatie bij KHC.  Nadat alle tumult was verdwenen, kwam KHC verbeten terug. Het begon ook beter te voetballen. Met als resultaat veel hachelijke momenten voor het doel van FC Burgum. KHC miste goede kansen op 3-3. De 3-2 winst van FC Burgum kwam bij KHC over als een gevoelige nederlaag. KHC begon te slap aan de wedstrijd en had ook onvoldoende grip op de wedstrijd.

Zelfs geen enkele kans

Om even terug te komen op de nederlaag van d’Olde Veste’54 tegen ONS Sneek. Op Facebook van de club uit Steenwijk stond hierover het volgende: In de eerste helft lukte het d’Olde Veste’54 niet om gevaarlijk te worden. Trainer Steven Wuestenenk zag zelfs geen enkele kans voor zijn elftal. Pas in de tweede helft werden de blauwgelen gevaarlijk.

Wel effectief

D’Olde Veste’54 kreeg toen dan ook de beste kansen. Jeffrey Dijkstra en Tom Kisjes waren dicht bij een treffer. ONS Sneek was wel effectief. In de 72ste minuut maakte Tim ten Voorde van ONS Sneek het enige doelpunt van de wedstrijd. Dat doelpunt viel op een moment van onachtzaamheid, reageerde trainer Steven Wuestenenk van d’Olde Veste’54 na afloop. Steven Wuestenenk baalde er van dat de scheidsrechter een overtreding van ONS Sneek in de zestien over het hoofd zag en geen penalty gaf aan zijn ploeg. Met nog acht duels voor de boeg is de titelstrijd nog niet gestreden.

Selectie KHC

De selectie van KHC , met tussenhaakjes de rugnummers, bestaat uit de volgende spelers: doelman Steven Vonk (1), Burak Alp (6), Nick Notrot (3), Durk van der Leest (4), Florian van der Wal (5), Karim Gabara (7), Husham Ali (9), aanvoerder Leroy Knol (10), Boaz Smits (11), Jonathan van Marle (14), Illias el Morabit (16), Chiel ten Hove (23), Wail Doufikar (20), Jamiro Khedoe (17), Delano Rijke (2) en Sam Selles (8).

Geen appeltje-eitje

In navolging van PSV in de eredivisie is ONS Sneek in de eerste klasse I noord zaterdag nog altijd ongeslagen. Een prestatie van formaat. Thuis won ONS Sneek met 3-1 van KHC. De gasten waren toen niet helemaal volledig. Bovendien liep aanvoerder Leroy Knol van KHC tegen een rode kaart aan. ONS Sneek had moeite met het snelle omschakelen van de Kampen Hercules Combinatie. Het wordt voor ONS Sneek zeker geen appeltje-eitje in de Hanzestad aan de IJssel. ONS Sneek is evenwel in the winningmood, heeft zelfvertrouwen, is conditioneel honderd procent en scoort gemakkelijk. Na KHC speelt ONS Sneek  op zaterdag 23  maart a.s. thuis tegen al weer een kampioenskandidaat. Dan komt Flevo Boys uit Emmeloord naar het  Zuidersportpark.

KHC zal vol aan de bak moeten

Trainer van KHC is Marcel van der Steege (54). Hij woont in Zwolle. Hij is oud voetballer van SVI en WVF. Hij is bezig aan zijn eerste seizoen als trainer bij KHC en plakt er nog een seizoen aan vast. Wat verwacht hij voor wedstrijd in Kampen? ,,KHC krijgt te maken met de koploper die nog altijd ongeslagen is. KHC zal vol aan de bak moeten. Er moet wat gebeuren. ONS Sneek wordt bestempeld als één van de beste ploegen, zo niet de beste ploeg van onze eerste klasse. KHC wil graag de vierde plaats behouden. De opstelling van KHC is nog niet bekend. Niet iedereen van de selectie zal zaterdag aanwezig zijn’’.

Een luxe

Trainer Arnoud Koster van ONS Sneek vertelde dat hij over een fitte selectie kan beschikken. ,,Onze spits Ruben Eijzenga is gelukkig hersteld van zijn blessure. In maart nog alle spelers fit hebben, is een luxe’’. Wat verwacht onze trainer van het duel in Kampen? ,,We krijgen te maken met een KHC dat een andere strategie en speelwijze heeft dan d’Olde Veste’54. Daar moeten wij op inspelen. We hebben uit tegen KHC meer aanvullende impulsen nodig dan tegen d’Olde Veste’54. Het is ook een luxe dat ONS Sneek qua spelers daarin keuzes kan maken’’.

Allerlaatste kans

Arnoud Koster zei verder: ,,KHC is een ploeg waarin heel veel voetbal zit. Het is tegen ONS Sneek hun allerlaatste kans om bovenin mee te kunnen blijven draaien. KHC is een opponent uit de top vier van onze eerste klas. Ik vond in Sneek KHC goed spelen. De rode kaart van de aanvoerder van KHC was niet in ons nadeel. Het gaat moeilijk worden voor ONS Sneek uit tegen KHC”.

Scheidsrechter uit Borger

De wedstrijd in Kampen begint om 14.45 uur. Scheidsrechter is Richard Venekamp uit Borger. De clubgrensrechters zijn André Stempher (KHC) en Paul Buma (ONS Sneek).

Prognoses

De prognoses van Voetbal Noord voor de komende wedstrijden in de eerste klasse I noord zaterdag zijn: LSC 1890-Alcides 2-1, Go Ahead Kampen-Broekster Boys 2-1, SV Marum-Drachtster Boys 1-1, Flevo Boys-FC Burgum 3-0, KHC-ONS Sneek 1-2 en Blauw Wit’34-d‘Olde Veste’54 1-2.

SiVi

Delen