Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Voorbeschouwing Marum – ONS Sneek

ONS Sneek speelt zaterdag uit tegen SV Marum

ONS Sneek moet winnen om titelkandidaat te blijven

SV Marum moet punten pakken om nacompetitie te spelen

Sterkhouder Tom Boezerooy ontbreekt wegens schorsing bij SV Marum

Felicitatie waard

Ons eerste elftal wist afgelopen zaterdag de laatste vier van het toernooi om de noordelijke districtsbeker te bereiken en daarmee deelname aan het KNVB bekertoernooi met de clubs uit het betaald voetbal veilig te stellen. Gemakkelijk ging het niet in de kwartfinale op het Zuidersportpark tegen DZOH.  De eersteklasser uit Emmen toonde zich een geduchte en stugge tegenstander. Na ruim zeventig minuten gelukte het onze rechtsback Geoffrey Eekhof met een prachtig schot van afstand ONS Sneek naar de halve finale te tillen. In de halve finale is Blauw Wit’34 in Leeuwarden de opponent van ONS Sneek. Het bereiken van de halve finale is een felicitatie waard aan het adres van onze spelers en technische staf.

Andere wedstrijd

Deze zaterdag vraagt de competitie in de eerste klasse I noord zaterdag weer alle aandacht. ONS Sneek begint aan de nog resterende zes wedstrijden met een bezoek aan SV Marum. Het is een ontmoeting tussen de nummer tien en  nummer twee op de ranglijst. ONS Sneek moet de drie punten pakken om in de titelrace te blijven. SV Marum heeft de volle winst nodig om zich te klasseren voor de nacompetitie. Op zaterdag 11 november j.l. won ONS Sneek thuis met gemak met 8-0 van de formatie van de vertrekkende  trainer Jan Piet Bosma. De ontmoeting in Marum in de provincie Groningen zal een andere wedstrijd worden. SV Marum speelt thuis en wil zich voor eigen publiek revancheren voor de smadelijke inmaakpartij in Sneek. Met andere woorden, een kat in het nauw, lees SV Marum, kan zaterdag rare sprongen maken.

Topper in Emmeloord

D’Olde Veste’54 staat bovenaan in de eerste klasse I noord zaterdag met 44 punten uit achttien wedstrijden. ONS Sneek volgt als tweede met 43 uit achttien, derde is Flevo Boys met 41 uit achttien. Alle aandacht is gericht op de topper in Emmeloord tussen Flevo Boys en d’Olde Veste’54. ONS Sneek is het meest gebaat bij een overwinning van de thuisclub. Dan moet ONS Sneek zelf wel winnen van SV Marum. De plaatsen negen, tien en elf betekenen het spelen van nacompetitiewedstrijden. Drachtster Boys is negende met negentien punten uit achttien wedstrijden. Dan volgen SV Marum als tiende met zeventien uit achttien wedstrijden en FC Burgum als elfde met veertien punten uit achttien wedstrijden.

Geschorst

Trainer Jan Piet Bosma van SV Marum kan zaterdagmiddag niet beschikken over Tom Boezerooy, zijn beste speler. Tom Boezerooy is voor één wedstrijd geschorst. In de uitwedstrijd tegen FC Burgum kreeg hij de rode kaart nadat hij doorliep op zijn tegenstander terwijl de bal al ruimschoots weg was. SV Marum mist nog meer spelers tegen ONS Sneek. Tom van Kammen is ook voor één wedstrijd geschorst evenals Jasper Siepelinga. Ralph Oosterhof is met vakantie.

Selectie SV Marum

De selectie van SV Marum bestaat zaterdag uit eerste keeper Bas Marcus, tweede keeper Fabian Reitsema, Marc Oldewarris, Jordy Swieringa, Rick Buma, Frank Terpstra, Daniel Laturiuw, Gilles Matuankotta, Delano Dussel, Jeroen Boekema, Matthijs Boonstra, Rogier van der Ploeg, Tieme Zwama en Jean Pierre N’Gouan.

Naar HHC

Trainer Jan Piet Bosma van SV Marum vertrekt na dit seizoen naar tweede divisionist HHC uit Hardenberg, waar hij assistent trainer wordt van trainer Pascal Diender. Na de met 2-3 gewonnen wedstrijd tegen FC Burgum, die Jan Piet Bosma omschrijft als een hele kluif, krijgt SV Marum zaterdagmiddag ONS Sneek op bezoek. Wat verwacht hij van de ontmoeting tegen ONS Sneek? ,,ONS Sneek heeft een beste ploeg maar we gaan het wel proberen tegen de kampioenskandidaat. We leggen ons niet neer bij de wedstrijd in Sneek tegen ONS toen we met 8-0 verloren. Zo’n hoge score  wordt het niet weer. Onze doelstelling is om de nacompetitie te halen’’.

Te laag tempo

Trainer Arnoud Koster van ONS Sneek vertelde dat de halve finale van het noordelijke bekertoernooi uit tegen Blauw Wit’34 op dinsdagavond 23 april a.s. om 20.00 uur in Leeuwarden wordt gespeeld. Arnoud Koster blikte even terug op de 1-0 zege van afgelopen zaterdag thuis tegen DZOH. ,,We hadden tegen DZOH het betere van het spel. ONS Sneek speelde evenwel in een te laag tempo, er was te weinig beweging en te weinig variatie. Dan krijg je het moeilijk tegen een ploeg als DZOH.ONS Sneek was kwalitatief wel beter dan de club uit Emmen’’.

Het scheelt wel

Iedereen bij ONS Sneek is fit voor de uitwedstrijd tegen SV Marum. Wat verwacht onze trainer Arnoud Koster voor wedstrijd in Marum? ,,Ik verwacht een getergd SV Marum. Het scheelt wel dat Tom Boezerooy bij de thuisclub ontbreekt. Boezerooy scoort altijd. We zijn nu in een andere fase van de competitie beland waarin onder meer het wel of niet halen van de nacompetitie voorop staat. SV Marum heeft het goed gedaan de laatste wedstrijden. Afgelopen zaterdag won SV Marum met 2-3 van FC Burgum. SV Marum heeft de afgelopen week geoefend tegen vierde divisionist Buitenpost. SV Marum verloor met 3-2 van Buitenpost. Geen slecht resultaat. SV Marum zal tegen ONS Sneek dan ook met meer vertrouwen spelen en resultaat willen halen. Ik verwacht een ander SV Marum dan in Sneek. Ik hoop dat d’Olde Veste’54 gelijk speelt tegen Flevo Boys. De club uit Steenwijk moet niet winnen bij Flevo Boys’’.

Strijd leveren

Uw schrijver van de voorbeschouwingen verwacht een wedstrijd waarin ONS Sneek op papier favoriet is. Het kan voor de ploeg van trainer Arnoud Koster een lastig karwei worden wanneer onvoldoende strijd wordt geleverd Je kunt er donder op zeggen dat SV Marum honderd procent strijd zal leveren. Daar moet ONS Sneek zich tegen bewapenen. Wanneer ONS Sneek van eigen kracht uitgaat moet het mogelijk zijn om de zo belangrijke drie punten mee in de pocket te nemen naar Sneek.

Prognoses

De prognoses van Voetbal Noord voor de dit weekend te spelen wedstrijden in de eerste klasse I noord zaterdag zijn: Alcides-Jubbega 1-1, LSC 1890-Broekster Boys 1-2, Go Ahead Kampen-FC Burgum 2-0, Marum-ONS Sneek 1-4, Flevo Boys-d’Olde Veste’54 2-1 en Blauw Wit’34-KHC 1-0.

SiVi

Delen