Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Voorbeschouwing ONS Sneek 1: Altijd Sterker willen Worden!

Altijd Sterker Worden: dat geldt voor ASWH én ONS Sneek

Nogal wat andere clubs

Aanstaande zaterdag wacht voor de clubs uit de Tweede en de Derde Divisie de openingswedstrijd van de competitie 2018-2019. In de Derde Divisie za. zijn er nogal wat wijzigingen. Maar liefst 9 nieuwe clubs maken hun opwachting. De helft komt en de andere helft bleef! Het betekent voor beide categorieën: een nieuwe uitdaging. Voor ONS Sneek is volgende week de kennismaking met één van de nieuwe clubs, Achilles’29 uit Groesbeek. Komende zaterdag houden we alles nog even bij het oude, wanneer de eerste tegenstander in de nieuwe competitie ASWH heet.

Altijd Sterker Worden Hendrik-Ido-Ambacht

De ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht, opgericht in 1929, heeft een rijke historie in het zaterdagvoetbal. Het was een keer landskampioen bij de zaterdagamateurs en een keer Algemeen Amateurkampioen en het won 2 maal de Amateurbeker KNVB. Vele jaren gaf ASWH samen met onder anderen IJsselmeervogels, Spakenburg, Noordwijk en Quick Boys de toon aan in het zaterdagvoetbal. Een poosje was ASWH er niet bij op het hoogste niveau, maar twee jaar geleden promoveerde de club naar de Derde Divisie. Het eerste jaar was zeer succesvol: ASWH werd uiteindelijk 4e. Het afgelopen seizoen was wat minder. Een 11e plaats met 47 punten uit 34 wedstrijden was eigenlijk voor ASWH wat minder dan verwacht.

287

ASWH: een forse klus

ASWH is voor ONS Sneek altijd een moeilijke tegenstander gebleken. Met name in Hendrik-Ido-Ambacht. Beide duels in het Zuidhollanse gingen de afgelopen twee jaar met 4-1 verloren. Maar………….resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Gelukkig maar, in dít geval, voor ONS Sneek.

Andere gezichten

Bij beide clubs noteerden we in de afgelopen weken de nodige veranderingen. Opvallend is, dat bij ASWH drie ‘vaste’ gezichten er niet meer bij zijn. De ene spits, Peter de Lange vertrok naar Spijkenisse (dat zo snel mogelijk weer wil terugkeren in de Derde Divisie), de andere spits, Kyle Doesburg, keerde terug naar hsv Hoek. Jerry Tieleman, die nog al eens scoorde tegen ONS Sneek, en tenminste altijd gevaarlijk was tegen de Snekers ging naar SC Feijenoord. Dan zou je aan het begin van dit nieuwe seizoen een uitgekleed team verwachten. Maar niets is minder waar. Het hart is nog steeds hetzelfde, met Stef Doedée op doel. Met Stanley Husen, David Almeida en Gilmaro van der Werp in de verdediging. Met aanjager en aanvoerder Jesper van den Bosch op het middenveld, samen met Lars Bosscha en Mels van Driel. Naast Ismail Yildirim spelen nu in de voorhoede de snelle Lester Pires, gekomen van Alexandria’66, en Bilal El Amrani (uit de amateurs van Ajax). Dat wordt voor ONS Sneek dus: vol aan de bak!

DSC_0205

In de winning mood

Beide ploegen zijn ‘in de winning mood’ na de bekerwedstrijden van afgelopen woensdagavond. ASWH trad aan in Utrecht tegen zondag Derde Divisionist Hercules. ASWH won, vrij eenvoudig, met 0-4. Lester Pires scoorde 2 maal. ONS Sneek schakelde in Den Haag het legendarische HBS uit. Het werd na 95 minuten voetbal: 2-3 voor de oranjehemden. In deze wedstrijd liep ONS Sneek echter ook alweer tegen een aantal blessures op. In hoeverre dat gevolgen heeft voor de opstelling van aanstaande zaterdag zal pas op de speeldag zelf blijken. Feit is wel, dat twee ploegen elkaar ontmoeten, die inmiddels op dit niveau de nodige ervaring hebben opgebouwd. Trainer Cesco Agterberg, die aan het begin van dit jaar bij ASWH het stokje overnam van Jack van den Berg, zal er alles aan gelegen zijn om het resultaat van het vorig seizoen te willen overtreffen. En bij ONS Sneek is die ambitie er ook zeker bij het duo Raveneau/Koster. Maar in elk geval is er de wil om niet weer het hele seizoen naar onder te hoeven kijken. Een plaats in de middenmoot zou heel mooi zijn.

Wanneer het zaterdagmiddag rond 5 uur is weten we iets meer over, hoe beide ploegen er werkelijk voor staan. En misschien, dat er een puntje deze keer uit Hendrik-Ido-Ambacht mee terug mag naar Sneek?……………………Dat zou glans geven aan de wil van de Snekers (wat ASWH in zijn naam meedraagt): om Altijd Sterker te willen Worden.

door:     Jan van der Veen

Delen