Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

VOORBESCHOUWING ONS SNEEK-AZSV za. 12-03-2022

Trainer Jan Vlap vertrekt

Dinsdagavond werd het bericht wereldkundig, dat de trainer van het vlaggenschip van ONS Sneek, Jan Vlap, per direct bij de oranjehemden vertrekt. Uit het persbericht, dat het bestuur in dit verband uitbracht geeft Jan aan, dat hij nu vertrekt om het team nog de gelegenheid te geven de steven te wenden en te proberen om het vege lijf in de Hoofdklasse B te redden. Arnoud Koster, tot nu toe assistent van Jan Vlap, neemt voorlopig de leiding op zich in afwachting van een structurele oplossing. Het zal vreemd zijn om Jan niet meer aan de lijn te zien coachen. Jan is meer dan trainer/coach voor ONS Sneek geweest. Hij was en blijft, hopelijk, een clubman met hart voor ONS Sneek. En juist daarom is het zo jammer, dat Jan het gevoel heeft, dat hij geen keer heeft kunnen brengen in de negatieve prestatiecurve van de laatste tijd. Misschien al wel komende zaterdag, wanneer AZSV uit Aalten in Sneek op bezoek komt.

Revanche?

Want wie herinnert zich niet die fraaie krul, waarmee Gabriël Fernando in Aalten ruim een half jaar geleden ONS Sneek weer in de wedstrijd bracht, nadat gastheer AZSV daarvoor met 2-0 afstand van de Snekers had genomen. Plotseling leken de oranjehemden weer kansen te hebben om tenminste een punt uit de Achterhoek mee naar huis te nemen. Helaas lukte het niet om de gelijkmaker in het net te laten belanden. Na de verrassend goede competitiestart van een week daarvoor tegen Flevo Boys luidde de 2-1 – nederlaag tegen de mannen van trainer Dave de Jong een periode in van wisselend tegenslag en succes.

Die laatste periode lijkt al weer lang verleden tijd. Immers de laatste overwinning van ONS Sneek in de huidige competitie dateert van zaterdag 30 oktober 2021. NSC werd toen in eigen Nijkerker huis aan de zegekar gebonden. Daarna restten slechts nederlagen.

In Aalten leek ONS Sneek in de eerste helft niet veel te kunnen inbrengen. Maar na de Anschlusstreffer waren er toch weer mogelijkheden voor de Snekers. Dat doet ONS Sneek de hoop vatten, dat er zaterdag aanstaande in de thuiswedstrijd tegen de Aaltenaren misschien ook kansen zijn. In elk geval beginnen we met een positieve blik.

Wie is AZSV

Slechts een enkele maal stonden beide clubs tegenover elkaar in competitieverband. Vandaar een korte kennismaking met de Achterhoekers.

De Aalten Zaterdag Sportvereniging (AZSV) werd opgericht op 5 juni 1948, met ds. Kroneman als eerste voorzitter. AZSV telde bij de oprichting 35 leden en startte met voetballen op een terrein aan de Bodendijk. Daarna speelde het een tijdje op de Molenkamp en aan de Bocholtsestraat waarna AZSV zich in 1958 vestigde op het huidige sportpark Villekamp aan de Haartsestraat.

AZSV is een grote vereniging. De website vermeldt maar liefst 14 seniorenteams, 13 junioren-teams en 21 pupillenteams. Daarnaast zijn er 12 vrouwen- en meisjesteams en nog een zaalvoetbalafdeling.

Sportief was er in 1965 een eerste hoogtepunt met het behalen van het kampioenschap. In 1970 was er een nieuw sportief succes met de promotie naar de derde klasse. Het laatste decennium bracht voor het Eerste Elftal bij de mannen sportief succes in de vorm van promotie vanuit de Tweede Klas naar de Hoofdklasse. In het seizoen 2019-2020 speelde de Aaltense formatie in de (westelijke) Hoofdklasse A. Bij het stilleggen van de competitie ivm corona bezetten de rood-witten de 5e plaats op de ranglijst met 34 punten uit 20 wedstrijden.

Recent

In het seizoen 2020-2021 keerde de Aaltense formatie terug in de Hoofdklasse B. Na 6 competitiedagen was het seizoen echter al voorbij. In de laatste wedstrijd werd het een 3-3 gelijkspel tegen………….ONS Sneek.

Spelmoment uit de wedstrijd AZSV-ONS Sneek  op 10-10-2020

Ook op dit moment bezet AZSV een 5e plaats. Na de uitzege, afgelopen zaterdag, bij NSC bezet AZSV die plek met 27 punten uit 16 wedstrijden. En daarmee staan de rood-witten vlak achter de top 4 in deze klasse. ONS Sneek volgt op eerbiedige afstand met 12 punten uit 15 wedstrijden. Het is daarmee 15e.

Afgelopen zaterdag

Afgelopen zaterdag speelde AZSV dus in Nijkerk tegen NSC. De 2-0 – overwinning kwam minder gemakkelijk tot stand dan de uitslag misschien doet vermoeden. In de tweede helft deed NSC nog verwoede pogingen om in de buurt van de Aaltenaren te komen, die al vroeg in de wedstrijd voor de eerste keer scoorden. Het lukte NSC Nijkerk niet om dichterbij te komen. Waarna de punten mee naar sportpark de Villekamp terug gingen.

Spelmoment uit de wedstrijd  SDC Putten-ONS Sneek op 05-03-2022

ONS Sneek lijkt een kansloze nederlaag geleden te hebben in Putten bij SDC. Maar degenen die ‘live’ aanwezig waren op de Veluwe zagen toch positieve aanknopingspunten, waardoor voor komende zaterdag geldt:  ‘nieuwe ronde, nieuwe kansen!’

 

Jan van der Veen

 

Delen