Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Voorbeschouwing ONS Sneek – Broekster Boys

Behaalt ONS Sneek derde zege op rij?

Ons eerste elftal is na twee wedstrijden in de eerste klasse F zaterdag samen met Blauw Wit’34 nog ongeslagen. Na de 5-3 overwinning thuis tegen PKC’83 werd in Groningen aangetreden tegen Oranje Nassau, dat de competitie was begonnen met een 0-4 victorie tegen Gorecht. Na een boeiende wedstrijd stapte de formatie van trainer Arnoud Koster met 2-3 winnend van het veld. Bert Postma schreef in zijn verslag op de website van Oranje Nassau Groningen dat het publiek een zeer aantrekkelijke en sportieve wedstrijd had gezien. Hij bedoelde daarmee te zeggen dat beide teams propaganda maakten voor het amateurvoetbal.

Rappe mannetjes

Interessant ook wat Bert Postma schreef over onze hoofdmacht. Oranje Nassau had namelijk contact gezocht met Bert Vos, de trainer van PKC’83. Die had ondervonden hoe de kleine, maar zeer rappe mannetjes uit Sneek zijn uit de kluiten gewassen team met lege handen naar huis hadden gestuurd. Inderdaad rappe  mannetjes. Af en toe werden er op de supersnelle ondergrond van het kunstgras hoofdveld op het sportpark Coendersborg snelheidsovertredingen gemeten. De scribent van Oranje Nassau was van mening dat het kwartje twee kanten op had kunnen vallen. Het kwartje viel uiteindelijk de Friese kant op, waar vriend en vijand het er over eens waren dat een gelijkspel er zeker in had gezeten voor Oranje Nassau Groningen.

Knokkende thuisploeg

ONS Sneek kwam in Groningen op een 0-2 voorsprong. In de achtste minuut verzilverde Wesley Tankink onberispelijk een strafschop en in de 28ste minuut vergrootte Nordin Tahboun de voorspong door alert te reageren op een rebound. Volgens Bert Postma kon Oranje Nassau Groningen in het eerste half uur niet veel meer doen dan tegen houden en dreigde het onder de voet te worden gelopen. De gastheren rechtten echter de rug en bepaalden de ruststand op 1-2. De knokkende thuisclub kwam na een uur spelen op 2-2 door Thomas Careman, die ook het eerste doelpunt scoorde door het benutten van ook al een penalty. Wie anders dan onze spits Ewart Ottema zorgde voor de winnende treffer. Die viel in minuut 78.

Tussendoortje

Als tussendoortje werd afgelopen dinsdagavond in Heerenveen op het sportpark Skoatterwâld  geoefend tegen de hoofdmacht van de amateurclub Heerenveen, die niet is ingedeeld in de noordelijke eerste klasse F maar in de oostelijke eerste klasse E. Tot nu toe heeft de vv Heerenveen genoegen moeten nemen met twee nederlagen. Afgelopen zaterdag werd op eigen terrein met 2-4 verloren van het bij ONS Sneek zo bekende Go Ahead Kampen. Onze trainer Arnoud Koster had voor de spelers die minder minuten hebben gemaakt ruim plaats ingeruimd. Amateurclub Heerenveen startte met de basisopstelling. Het werd een doelpuntrijke oefenwedstrijd. Met 4-5 trok ONS Sneek aan het langste eind. De doelpunten van de gasten kwamen van Nick Kleen (2), Nordin Tahboun (2) en uiteraard Ewart Ottema.

Om het eggie

Zaterdagmiddag gaat het weer om het eggie. Broekster Boys uit Damwoude komt naar het Zuidersportpark. In schrille tegenstelling tot ONS Sneek heeft de ploeg van trainer Patrick Zwart nog niet het zoet der overwinning mogen proeven. Op de eerste competitie zaterdag in de eerste klasse F verloren de rood-zwarten uit met 3-2 in Oostwold (gemeente Leek) van Pelikaan S. Op de website van Broekster Boys viel het volgende te lezen. Broekster Boys heeft Pelikaan S niet opnieuw kunnen verrassen. De meeste posities bij Pelikaan S zijn bezet met spelers die individueel op een hoger niveau hebben gevoetbald. Als team weet Broekster Boys Pelikaan S elke keer wel in verlegenheid te brengen. De drie voorgaande wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Pelikaan S wilde niet opnieuw in de val lopen die Broekster Boys heet. Vandaar dat Pelikaan S vanaf het begin vol gas gaf.  Evenals in voorgaande wedstrijden kwam evenwel Broekster Boys met 0-1 voor door een doelpunt van spits Jan Tijtsma.

Klap niet meer te boven

Al vlot kwam Pelikaan S op 1-1. Pelikaan S was wel de bovenliggende partij, maar vlak voor de rust kwam Broekster Boys opnieuw op voorsprong door een rake kopbal van Lucas Peterson: 1-2. Pelikaan S kwam vroeg in de tweede helft andermaal op gelijke hoogte toen een vrije trap doel trof. Broekster Boys kreeg een harde tik te verwerken door een mazzelgoal van Fabian Stevens, die ook bij ONS Sneek heeft gespeeld. Die klap kwam de club uit Damwoude niet meer te boven. Ook de tweede competitiewedstrijd werd verloren met als tegenstander debutant Gorecht uit Haren. De eindstand was 0-1. Het wedstrijdverslag op de website van Broekster Boys sprak van een teleurstellend verlies tegen Gorecht, dat via de nacompetitie promotie naar de eerste klasse F wist te bewerkstelligen.

Rode kaart

Op de website viel verder te lezen dat het voor Broekster Boys soms mee en soms tegen zit. Waar het afgelopen seizoen alles op zijn plak viel is de seizoenstart nog niet wat van Broekster Boys mag worden verwacht. In de week van de thuiswedstrijd tegen Gorecht zat veel tegen. Zo  kon er een keer niet worden getraind vanwege wateroverlast op en onder het kunstgrasveld. Neem daarbij het zware programma. In de eerste vier wedstrijden moet worden gespeeld tegen drie titelkandidaten. In de thuiswedstrijd tegen debutant Gorecht waar het echt om de drie punten ging liep het bij de thuisclub niet zoals mocht worden gehoopt. In de 83ste minuut sloeg het noodlot toe. Toen scoorden de gasten na onnodig balverlies bij Broekster Boys het enige doelpunt in een heel matige wedstrijd. Tot overmaat van ramp liep Riemer Doornbos ook nog tegen een rode kaart aan.

Houdini-act

De hamvraag is gaat ONS Sneek tegen Broekster Boys de derde zege op rij boeken? Op papier is ons eerste elftal duidelijk favoriet. Dat mag dan zo zijn, het wordt geen gemakkelijk potje. Bij Broekster Boys wordt daar kennelijk toch anders over gedacht  Zo viel op hun website het volgende te lezen. Door blessures en een schorsing zal onze technische staf een en ander creatief moeten oplossen om ONS Sneek van een overwinning af te kunnen houden. Het zou een Houdini-act kunnen worden, maar of dat met  de huidige vorm van Broekster Boys realistisch is valt te betwijfelen.

Zwak, ziek en misselijk

Trainer Patrick Zwart van Broekster Boys is voor uw scribent SiVi geen onbekende. Een reden te meer om hem te vragen wat hij verwacht van de wedstrijd in Sneek tegen ONS. De trainer uit Leeuwarden begint met een positief punt. ,,Broekster Boys is ongeslagen gebleven in de poule-wedstrijden in het toernooi om de noordelijke districtsbeker. Het zit ons daarentegen tot nu toe niet mee in de competitiewedstrijden. Vorige week hebben we amper kunnen trainen. Op dinsdagavond kon niet worden getraind vanwege wateroverlast en op donderdagavond waren de nodige spelers zwak, ziek en misselijk. Toen werd er maar wat aan gerommeld. Deze week hebben we gelukkig wel weer goed kunnen trainen’’. Patrick Zwart verwacht dat het pittig wordt voor zijn ploeg zaterdag in Sneek tegen ONS. ,,ONS Sneek heeft een heel goed voetballende ploeg. Er zit volop dynamiek in het elftal. Ik vind dat ONS gerust mag uitspreken dat het voor de titel gaat. Wel moet er rekening mee worden gehouden dat het moeilijk kan gaan tegen ploegen die fysiek geweld nietmschuwen’’.

Personele problemen

Broekster Boys reist naar Sneek met de nodige personele problemen met name in de verdediging. Patrick Zwart: ,,Riemer Doornbos ontbreekt vanwege de rode kaart thuis tegen Gorecht. Ook kan ik geen beroep doen op Sander Jongsma. Dat is nog niet alles. Hedzer Prins, Niels Westerlaan en spits Jan Tijtsma zijn vraagtekens. Ik hoop er het beste van’’. ONS Sneek-trainer Arnoud Koster kent veel minder personele problemen. Er zijn geen schorsingen maar wel een geblesseerde speler. Mounir Loolofs is deze week geblesseerd geraakt. Het gaat om een bedrijfsongeval. Er is iets op zijn voet gevallen. Foto’s moeten uitwijzen hoe ernstig het is. Hij ontbreekt zaterdag in ieder geval in de selectie van Arnoud Koster.

Heel goed aan de bal

Met Arnoud Koster werd even teruggeblikt op de wedstrijd van afgelopen zaterdag in Groningen tegen Oranje Nassau. Wat vond hij van zijn ploeg? ,,In de eerste helft waren we heel goed aan de bal en wisten we steeds de vrije man te vinden. We gingen ook goed om met de druk van de tegenstander. We verspeelden wel een 0-2 voorsprong. Toch was ONS Sneek weer de ploeg die terugkwam in de wedstrijd’’. Geconfronteerd met de personele problemen bij Broekster Boys zei Arnoud Koster het volgende: ,,We gaan van onze eigen kracht uit. We onderschatten Broekster Boys zeker niet. Het is altijd lastig spelen tegen een elftal dat op bepaalde posities gedwongen wijzigingen heeft ondergaan’’.

Wedstrijd- en balsponsoren

De wedstrijdsponsoren zijn Ale de Boer hovenier, Habéé kantoor- en projectinrichting en Libertas Intermediair. Polly’s Kussen is de balsponsor.

SiVi

Delen