Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Voorbeschouwing ONS Sneek – d’Olde Veste’54

ONS Sneek speelt zaterdagmiddag op eigen Zuidersportpark topper tegen d’Olde Veste’54

Ontmoeting tussen nummer twee en koploper van eerste klasse I noord zaterdag

Bij winst op ploeg uit Steenwijk neemt ONS Sneek eerste plaats over 

Geen misstap

De top vier in de eerste klasse I noord maakte afgelopen zaterdag geen misstap. ONS Sneek won uit met 1-3 van Blauw Wit’34,  koploper d’Olde Veste’54 versloeg FC Burgum in Steenwijk met 3-0 , Flevo Boys won overtuigend in Emmeloord met 4-1 van Broekster Boys en KHC bleef met 2-0 de baas over Drachtster Boys. De stand bovenaan is nu: 1. d’Olde Veste’54 15-38, 2. ONS Sneek 15-37, 3. Flevo Boys 15-34 en 4. KHC 15-33. Deze zaterdagmiddag spelen nummer twee ONS Sneek en koploper d’Olde Veste’54 in Sneek op het Zuidersportpark tegen elkaar. Een absolute topper. Bij winst gaat ONS Sneek over d’Olde Veste’54 heen.

Beste doelsaldo van allemaal

Lijstaanvoerder d’Olde Veste’54 won dit seizoen twaalf competitiewedstrijden, speelde twee keer gelijk en verloor alleen – met liefst 5-1 nog wel – in Damwoude van Broekster Boys. ONS Sneek is de enige ploeg die nog niet heeft verloren in  de noordelijke eerste klasse I zaterdag. De formatie van trainer Arnoud Koster pakte uit elf ontmoetingen 33 punten en speelde vier keer gelijk in uitwedstrijden. Dat gebeurde tegen Drachtster Boys, d’Olde Veste’54, Flevo Boys en Jubbega. De ranglijst aanvoerder scoorde veertig doelpunten en kreeg zestien treffers tegen.  Het doelsaldo is plus 24. ONS Sneek is met het scoren van 51 goals het meest productief in de eerste klasse I noord. Onze keeper Max Wolfs haalde maar elf keer de bal uit het net. ONS Sneek heeft dan ook het beste doelsaldo van allemaal met plus veertig.

Maatje te groot

Nog even terugblikken op de bekerwedstrijd Broekster Boys-ONS Sneek 1-4 van afgelopen dinsdagavond. Op de website van Voetbal Noord stond een wedstrijdverslag, bekeken vanuit de bril van Broekster Boys. Daarin was ondermeer te lezen: Bijna 350 toeschouwers zagen een mooi duel. RTV-NOF zorgde voor een live radioverslag om ook de mensen thuis op de hoogte te houden. ONS Sneek speelde verzorgd. Broekster Boys had moeite met het snelle combinatievoetbal van de gasten. ONS Sneek was net als enkele weken geleden in het competitieduel een maatje te groot voor Broekster Boys. Verdiend bereikte ONS Sneek de kwartfinale van het toernooi om de noordelijke districtsbeker.

Scherp

D’Olde Veste’ 54 begon zaterdag j.l. scherp aan de thuiswedstrijd tegen FC Burgum. In de 28ste minuut resulteerde dat in een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Niels ten Veen na een mooie dieptepass van Mark Bruintjes. Zes minuten later was het al 2-0. Uit een voorzet van Nick Spijker kon de vrij staande Tom Kisjes zijn dertiende doelpunt van dit seizoen maken. Vijf minuten voor de rust kopte Maikel Toeter raak uit een voorzet van Nick Spijker. De 3-0 ruststand werd ook de eindstand. De tweede helft werd plichtmatig uitgespeeld door de ploeg uit Steenwijk. Meerdere basisspelers kregen rust voor de komende wedstrijd tegen concurrent ONS Sneek.

Mooie uitslag

De overwinning tegen FC Burgum betekende de tiende op rij in dit seizoen voor d’Olde Veste’54. Daarmee werd het record uit de competities 1974-1975 en 1993-1994 geëvenaard. Trainer Steven Wuestenenk van d’Olde Veste’54 sprak na afloop van een niet lastige wedstrijd. ,,We hebben de wedstrijd binnen een kwartier beslist. Na de rust hadden we meerdere kansen op 4-0 en 5-0. Die kansen gingen er niet in. De wedstrijd kabbelde daarna verder. De 3-0 is een mooie uitslag’’.

Zeker gelijkwaardig

ONS Sneek oefende uit tegen d’Olde Veste’54 toen de blauwgelen nog in de vierde divisie speelden. Het werd een 3-3 gelijkspel. Afgelopen seizoen verloor ONS Sneek thuis met 2-4 van het een klasse hoger spelende d’Olde Veste’54 in de kwartfinale van het noordelijk bekertoernooi. Pas in de slotfase kwamen de gasten aan de overwinning. ONS Sneek was in  het bekertreffen zeker gelijkwaardig aan d’Olde Veste’54. Dit seizoen eindigde de competitiewedstrijd in de kop van Overijssel in een 1-1 gelijkspel. Voor de rust was ONS Sneek de bovenliggende partij, kwam toen ook met 0-1 voor, maar de Steenwijkers maakten in de slotfase van de eerste helft  toch nog de 1-1. De tweede helft ging gelijk op.

Op details

De topper zou zaterdagmiddag wel eens op details kunnen worden beslist. Beide teams hebben verzorgd voetbal hoog in het vaandel staan. Het is een duel tussen de jeugd van ONS Sneek en de routiniers van d’Olde Veste’54. Ook kan doorslaggevend zijn wie van de twee titelkandidaten het best met de spanning om kan gaan. ONS Sneek moet er vooral voor waken dat topscorer Tom Kisjes van d’Olde Veste’54 aan banden wordt gelegd. De aanvoer naar hem moet worden beteugeld. ONS Sneek heeft als sterke punten het gemakkelijk kunnen scoren en de honderd procent conditie. De komende drie wedstrijden worden voor ONS Sneek de wedstrijden van de waarheid. Na d’Olde Veste’54 thuis speelt ONS Sneek op zaterdag 16 maart a.s. uit in Kampen tegen KHC en op  zaterdag 23 maart a.s. thuis tegen Flevo Boys. Wanneer ONS Sneek thuis verliest van d’Olde Veste’54 dan wordt het gat met de gasten vier punten. Dat mag niet gebeuren. De 1-4 beker zege bij Broekster Boys afgelopen dinsdagavond en het halen van de kwartfinales van het noordelijk bekertoernooi moeten voor ONS Sneek een stimulans zijn om met veel zelfvertrouwen d’Olde Veste’54 tegemoet te treden.

Neusje voor de goal

De geroutineerde doelman Tom Holleboom van d’Olde Veste’54 heeft aangegeven na dit seizoen te stoppen met prestatievoetbal. Jeffrey Dijkstra, Tom Kisjes, Mark Bruintjes, Maikel Toeter, Juules Kwant, Niels ten Veen, Nick Spijker, Patrick de Vente, Jetse Suiker, Aschwin Tanamal, keeper Youri Smit, die de concurrentie moet aangaan met de van Alcides uit Meppel aangetrokken  jonge en talentvolle keeper Rick Loek, Julian Zwoferink en Harmen Nijboer blijven d’Olde Veste’54 trouw. Shimon Reupkes gaat de club uit Steenwijk verlaten. Na vijf jaar afwezigheid keert Nick Kuiper terug bij zijn oude voetballiefde. Hij speelt nu nog voor Jubbega. Nick Kuiper zette Jubbega op een 1-0 voorsprong tegen ONS Sneek. Nick Kuiper wordt omschreven als een snelle en technisch begaafde speler. Topscorer Tom Kisjes wordt geprezen om zijn inzicht en dat hij een neusje voor de goal heeft. Over het algemeen zijn de spelers van d’Olde Veste’54 erg honkvast.

Selectie d’Olde Veste’54

De selectie van d’Olde Veste’54, met tussenhaakjes de rugnummers, bestaat uit eerste keeper Tom Holleboom (1), tweede keeper Youri Smit (20), Nick Spijker (2), Julian Zwoferink (3), Jason Huisman (4), Martijn Strijker (5), Hessel Eikelboom (6), Juules Kwant (7), Mark Bruintjes (8), Tom Kisjes (9), Patrick de Vente (10), Jeffrey Dijkstra (11), Sten Toeter (12), Shimon Reupkes (13), Aschwin Tanamal (15), Lars Dijkstra (16), Niels ten Veen (17), Maikel Toeter (18), Harmen Nijboer (19), Jetse Suiker 21), Léon Hertong (22) en Thomas de Jong (23).

Tactisch schaakspel

Trainer Steven Wuestenenk is bezig aan zijn  eerste seizoen bij de club uit Steenwijk. Intussen heeft hij zijn contract met twee jaar verlengd. Wat verwacht Steven Wuestenenk van de topper in Sneek? ,,Voor beide teams staat er veel op het spel. ONS Sneek en d’Olde Veste’54 willen beide de bal hebben. Beide ploegen zijn tactisch sterk in de manier van spelen. Het wordt in Sneek een tactisch schaakspel. Mijn selectie is compleet en fit. Of er supporters van d’Olde Veste’54 naar Sneek komen? Ik denk het wel’’.

Ruben Eijzenga zit bij de selectie

Spits Ruben Eijzenga van ONS Sneek raakte in de uitwedstrijd tegen Blauw Wit’34 zodanig geblesseerd dat hij het veld moest verlaten. Afgelopen dinsdagavond ontbrak hij in de bekerwedstrijd in Damwoude tegen Broekster Boys. De blessure valt gelukkig mee. Hij zit dan ook bij de selectie voor de wedstrijd tegen d’Olde Veste’54. Trainer Arnoud Koster: ,,Ruben Eijzenga begint op de bank. We moeten bekijken of hij als wisselspeler kan worden ingezet. We willen geen enkel risico met hem nemen’’.

Open wedstrijd

Wat voor wedstrijd verwacht onze trainer? ,,Het is een wedstrijd tussen twee ploegen die alle twee een hele serie overwinningen hebben neergezet. Beide ploegen kunnen de stap naar de vierde divisie maken. Ik denk dat het een leuke strijd zal worden. D’Olde Veste’54 is een goede georganiseerde en degelijke ploeg. ONS Sneek moet er zich van bewust zijn dat d’Olde Veste’54 een goede ploeg is. De speelwijze van beide ploegen lijkt op elkaar. ONS Sneek moet van eigen kracht uitgaan. Daar komt bij dat ONS Sneek vol vertrouwen is. Het wordt een open wedstrijd die nog niet bepalend is. ONS Sneek gaat thuis voor de zege. We spelen om te winnen. Dat past bij ONS Sneek’’.

Arbitraal trio en prognoses

De scheidsrechter bij ONS Sneek-d’Olde Veste’54 is Theo Beijert uit Marum. De KNVB assistenten zijn M. Brouwer en J. Klinkhamer.  De prognoses op Voetbal Noord voor de wedstrijden van dit weekend in de eerste klasse I noord zaterdag zijn: FC Burgum-KHC 1-2, Drachtster Boys-Flevo Boys 1-2, Broekster Boys-SV Marum 2-0, Jubbega-Go Ahead Kampen 2-2, LSC 1890-Blauw Wit’34 1-2 en ONS Sneek-d’Olde Veste’54 2-1. De  kwartfinale wedstrijd ONS Sneek-DZOH om de beker van het district noord wordt op zaterdag 30 maart a.s. gespeeld. De aanvangstijd op het Zuidersportpark in Sneek is 15.00 uur.

SiVi

Delen