Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Voorbeschouwing ONS Sneek – Drachtster Boys

ONS Sneek speelt thuis tegen in gevarenzone verkerend Drachtster Boys

Nummer drie tegen nummer tien op ranglijst eerste klasse I noord zaterdag

ONS Sneek heeft wat goed te maken na teleurstellend 1-1 gelijkspel in en tegen Jubbega

Drachtster Boys met nieuwe aanwinst Dylan Smit naar Zuidersportpark

Sneker opdracht aan onze Drachtster Boys: Wat must? Winne  

Trainer Willem Lanjouw van Drachtster Boys: We belonen ons te weinig

Hij zei verder: Nieuweling Dylan Smit mooie aanvulling voor onze selectie

Trainer Arnoud Koster verwacht een getergd ONS Sneek na 1-1 bij Jubbega

Hij zei verder: Van eigen kracht uitgaan tegen Drachtster Boys

Geen periodetitel

ONS Sneek kwam afgelopen zaterdagavond in de eerste klasse I noord zaterdag in en tegen Jubbega niet verder dan een teleurstellend 1-1 gelijkspel. Dat had gevolgen. Zo greep ONS Sneek naast de eerste periodetitel. Die was nu voor naaste concurrent d’Olde Veste’54. De ploeg uit Steenwijk versloeg in Meppel degradatiekandidaat Alcides met 1-2. De eerste plaats bleef dan ook voor d’Olde Veste’54 behouden. Koploper d’Olde Veste’54 gaat aan de leiding met 29 punten uit twaalf wedstrijden. KHC uit Kampen is de nummer twee op de competitieladder met 27 uit twaalf. ONS Sneek staat derde met 25 uit elf. Hierbij moet worden aangetekend dat d’Olde Veste’54 en KHC een wedstrijd meer hebben gespeeld dan ONS Sneek.  KHC had zondag j.l. geen kind aan onze stadgenoot LSC 1890 dat met liefst 1-8 voor de broek kreeg. Flevo Boys staat vierde en Broekster Boys vijfde. Flevo Boys heeft 25 punten uit twaalf. Broekster Boys 24 uit elf.

Gevarenzone

Zaterdagmiddag speelt ONS Sneek thuis tegen Drachtster Boys. Een ontmoeting tussen de nummers drie en tien op de ranglijst van de eerste klasse I noord zaterdag. Draait ONS Sneek bovenin mee, Drachtster Boys staat in de gevarenzone met elf punten uit elf duels. Drachtster Boys won dit seizoen drie wedstrijden, speelde twee keer gelijk en verloor zes wedstrijden. De ploeg van trainer Willem Lanjouw scoorde twaalf doelpunten en kreeg negentien doelpunten tegen. Een doelsaldo van min zeven. Drachtster Boys begon het seizoen 2023-2024 met een 1-1 gelijkspel thuis tegen ONS Sneek. Hierna verloor Drachtster Boys twee wedstrijden op rij. Uit werd met 3-1 verloren van d’Olde Veste’54 en thuis van KHC uit Kampen met 0-1. Uit tegen Flevo Boys zorgde Drachtster Boys voor een daverende verrassing door in Emmeloord te winnen met 1-2. Ook werd thuis SV Marum verslagen met 2-1. Vervolgens werd met ruim verschil uit verloren van Go Ahead Kampen met 4-1. Uit tegen staartclub LSC 1890 stelde Drachtster Boys danig teleur door met 2-1 te verliezen. Thuis tegen Alcides werd wel gewonnen met 2-1. Uit tegen Jubbega moest genoegen worden genomen met een 1-1 gelijkspel. Hierna volgden twee nederlagen. In het Drachtster Bos werd met 0-2 verloren van Broekster Boys en met 1-2 van Blauw Wit’34.

Achttien seconden voor tijd

In de thuiswedstrijd van Drachtster Boys van afgelopen zaterdag tegen Blauw Wit’34 viel achttien seconden voor tijd toch nog het winnende, tweede doelpunt voor de Friese hoofdstedelingen. De kop boven het verslagje op de website van Drachtster Boys was: Drachtster Boys-Blauw Wit’34 : Wonden likken geblazen. De tekst van het verslagje begon met: De pijn van verliezen is soms groot. Achttien seconden voor tijd helemaal. Blauw Wit’34 juicht bevrijdend: 1-2. Met een gelijkspel viel wel te leven zo vlak voor tijd.

Te harde voorzet

De tekst ging verder met: De eerste helft gaat gelijk op. Rond de twintigste minuut scoort Blauw Wit’34 uit een aanval over links. De voorzet is te hard voor keeper Emile Peters om klemvast te pakken. De bal stuit naar voren het veld in en de spits van Blauw Wit’34 profiteert: 0-1. Drachtster Boys komt goed terug. De corner van Sicco Bouwer is geplaatst op het hoofd van Eize Slump. De wedstrijd is daarmee losgebrand.

Harrekieten City

De laatste alinea luidde: Na de pauze laat Dylan Smit zien waarom hij meteen in de basis staat. In de winterstop overgekomen van de ploeg uit Harrekieten City. Hij is snel, heeft overzicht en een prima dribbel. Hij duikt links en rechts op. De Boys worden sterker en krijgen mogelijkheden, kansen & kansjes. Geen doelpunt. Het fatale moment vlak voor tijd is een mokerslag. Wonden likken geblazen. Sport is soms wreed.

Met onmiddellijke ingang

Op de website van Drachtster Boys werd verder nog het volgende vermeld: Dylan Smit zeer gewenste tussentijdse versterking voor Drachtster Boys. Met onmiddellijke ingang komt de 22-jarige Dylan Smit de eerste selectie van Drachtster Boys versterken. Hij komt over van Harkemase Boys. Eerder speelde Smit in de jeugd van Winsum en bij SC Cambuur in de Jongens Onder 17, Onder 19 en Onder 21.

Portie branie

,,We zijn erg blij met de komst van Dylan Smit. Hij is een snelle, creatieve speler met een individuele actie en hij scoort bovendien gemakkelijk. Hij is het type speler die we op dit moment niet in de selectie hebben. Bovendien beschikt hij over een gezonde portie branie dat we uitstekend kunnen gebruiken‘’ aldus voorzitter Gijs Lokhorst van Drachtster Boys.

Selectie Drachtster Boys

De selectie van Drachtster Boys, met tussen haakjes de rugnummers, bestaat uit eerste keeper Emile Peters (1) en zijn concurrenten Kjeld Dries (26) en David van de Schaaf (25). De andere selectie spelers zijn: Erik Barelds (14), Ramon Bergsma (12), Joost Bosma (9), Sicco Bouwer (10), Saïd Hassan (6), Jesse Huizinga (20), Tim Kazimier (2), Jesse Huizinga (20), Djinn Keegstra (8), Rik Koelewijn (15), Pauke Ostendorf (18), Paulus Paulusma (24), Jensen Postma (16), Sander Postma (3), Peter Reinders (11), Bert Jan Russchen (5), Jurgen Scholte (4), Eize Slump (21), Dylan Smit (17), Chris Tuinstra (23), Anton Vredevoort (19), aanvoerder Joël Wagenaar (7) en Bram van der Wal (22). De bekendste speler bij Drachtster Boys is Rik Koelewijn. Hij heeft een verleden bij ONS Sneek.

Gevreesde tiende plaats

Nieuwsgierig naar de voorbeschouwing op de website van Drachtster Boys voor de ontmoeting in Sneek tegen ONS? Hier komt de voorbeschouwing. De tekst begint met: De Snekers ontvangen onze Boys voor de zoveelste keer. Het is daarmee een overbekende tegenstander historisch bekeken. ONS staat momenteel op de derde plaats. Met zicht op hoger. Onze Boys op de gevreesde tiende. Jullie voorbeschouwer voelt wat tegendraadsheid wanneer er teveel statistieken worden opgelepeld. Deze wil hij je niet onthouden. ONS Sneek heeft tot op heden 38 maal gescoord en negen moeten incasseren. Drachtster Boys steekt daarbij schril af. Twaalf voor en negentien tegen.

Strijdplan

De tekst wordt vervolgd met: Hoe verzin je een strijdplan tegen een op het beeldscherm sterkere tegenstander? Ingraven is lastig op het kunstgras. Bestaan er tactische meesterzetten? De spelers net even op een andere manier plaatsen op het veld. Ga je meteen de tegenstander vastzetten? Schijnt hoog druk zetten te heten deze eeuw. In de jaren zeventig was het afjagen. Het idee vrijwel hetzelfde. Nogmaals, op kunstgras is dat geen sinecure. Vooral met een opponent die zelfvertrouwen heeft en tevens technisch vaardig is.

Winne

Schrikt trainer Willem Lanjouw ’s nachts wel eens wakker met een geniale ingeving? Of zijn deze momenten er in de ochtend tijdens het douchen? Snel opschrijven geblazen en een dag later het eureka moment delen met de assistent-trainers en de spelers. Drachtster Boys lijkt dit seizoen net iets sterker dan het vorige. De resultaten zijn vrijwel gelijk. Door de versterkte promotie-degradatie regeling is de competitie van een iets hoger niveau. De rest van het seizoen blijft vooralsnog een vraagteken. Komen onze jongens door de wat mindere fase? Na zaterdag zijn we exact op de helft van de competitie. Een Sneker opdracht voor onze Drachtster Boys: “Wat must? Winne!”

Prognoses

De prognoses op de website van Voetbal Noord voor de dit weekend te spelen wedstrijden in de eerste klasse I noord zaterdag zijn: SV Marum-LSC 1890 2-1, Flevo Boys-Alcides 4-0, KHC-Jubbega 2-0, d’Olde Veste’54-Broekster Boys 2-0, ONS Sneek-Drachtster Boys 3-0 en Blauw Wit’34-FC Burgum 2-0.

Winst in oefenduel

ONS Sneek won afgelopen dinsdagavond de leuke oefenwedstrijd thuis tegen Velocitas uit de stad Groningen met ruim verschil: 4-0. Evenals ONS Sneek is Velocitas ook eersteklasser. Velocitas speelt in de zaterdag eerste klasse J noord en staat als debutant zesde op de ranglijst. Bij ONS Sneek maakten met name de jonkies Lars Wolke en Arjen Stremler een uitstekende indruk. De doelpunten werden gemaakt door Arjen Stremler (2), Lars Wolke en Lennard Feenstra. Op het eigen kunstgras heeft ONS Sneek dit seizoen nog niet verloren. Om bovenaan te blijven meedraaien, moet de ploeg van trainer Arnoud Koster de drie punten pakken tegen Drachtster Boys. Daarbij komt dat ONS Sneek tegen Drachtster Boys wat goed heeft te maken na de 1-1 in en tegen Jubbega. ONS Sneek is de enige club die dit seizoen nog niet heeft verloren in de zaterdag eerste klasse I noord. Wel werd vier keer gelijk gespeeld. Uit tegen achtereenvolgens Drachtster Boys, d’Olde Veste’54, Flevo Boys en Jubbega.

Belonen

Trainer Willem Lanjouw van Drachtster Boys verwacht voor zijn ploeg een pittig duel. ,,Met het vertrouwen zit het wel goed bij Drachtster Boys, het spel is ook niet slecht maar het levert te weinig resultaat op. We belonen ons te weinig. Drachtster Boys is toe aan een positief resultaat. Het wordt in Sneek een moeilijke opdracht voor Drachtster Boys. Ik hoop dat het resultaat in Sneek in ons voordeel is.’’ Wat vindt Willem Lanjouw van de komst van Dylan Smit van Harkemase Boys naar Drachtster Boys? ,,Hij is een mooie aanvulling voor onze selectie. Een type speler als Dylan Smit ontbrak in onze selectie.’’

Energie en enthousiasme

Trainer Arnoud Koster verwacht tegen Drachtster Boys een getergd ONS Sneek na de teleurstelling in Jubbega. ,,De kater van het mislopen van de eerste periodetitel in Jubbega middels een 1-1 gelijkspel tegen een middenmoter moet tegen Drachtster Boys worden weggespoeld. Ik denk dat ONS Sneek van het gelijkspel in Jubbega voldoende energie en enthousiasme heeft gekregen voor de wedstrijd tegen Drachtster Boys. Onze tegenstander  is een goed voetballende ploeg. Trainer Willem Lanjouw heeft een bepaalde structuur en een bepaalde manier van spelen in zijn ploeg aangebracht. Willem Lanjouw is ook een trainer die zich altijd goed voorbereid op de tegenstander. Drachtster Boys zal heus wel een plan hebben liggen tegen ONS Sneek. Daar ben ik benieuwd  naar. Daarentegen zal ONS Sneek van eigen kracht moeten uitgaan tegen Drachtster Boys’’.

Scheidsrechter

Melchior Knol is zaterdag de scheidsrechter bij ONS Sneek-Drachtster Boys. Hij wordt geassisteerd door de heren S. Brussaard en P. de Jong.

SiVi

Delen