Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Voorbeschouwing ONS Sneek – Drachtster Boys

Thuisclub krijgt te maken met defensief sterke tegenstander

De eerste tien minuten was het afgelopen zaterdag tegen FVC wel even schrikken geblazen voor de supporters van ONS Sneek op het Leeuwarder sportpark Wiarda. De ontketende thuisclub nam toen brutaalweg een 2-0 voorsprong door alert te reageren op persoonlijke fouten van onze centrumverdedigers. Halverwege de eerste helft stond de formatie van trainer Arnoud Koster op en zette de 2-0 achterstand om in een 2-3 voorsprong. De doelpuntenmakers waren Dela Sabuni, Nick Kleen en Ewart Ottema. Na de rust controleerde ons eerste elftal  het duel en kwam de 2-3 niet meer in gevaar. Na zes wedstrijden gaat Pelikaan S nog altijd aan de leiding met veertien punten. Met één punt voorsprong op ONS Sneek en Blauw Wit’34 met elk dertien punten. De nummers vier en vijf Oranje Nassau Groningen en Winsum hebben maar drie punten minder dan de koploper van de noordelijke eerste klasse F zaterdag. Spanning te over dus bovenaan.

Zes voor en vijf tegen

Ons eerste elftal treedt morgenmiddag als gastheer op van Drachtster Boys. De ploeg van trainer Willem Lanjouw bezet de zevende plaats op de ranglijst met zeven uit zes. Er zijn nog drie clubs met zeven punten. Dat zijn Hoogezand, PKC’83 en Gorecht. Na de 1-3 nederlaag op eigen veld tegen  FVC volgden voor Drachtster Boys vier gelijke spelen tegen achtereenvolgens Hoogezand uit  (1-1), vv Groningen uit  (1-1), Winsum thuis (0-0) en 1-1 bij Pelikaan S. Met name de onbeslist tegen Pelikaan S was een geweldig resultaat. De wit-zwarten smaakten zaterdag j.l. voor het eerst het zoet van de overwinning door thuis  met 3-0 te winnen van een overigens lang niet volledig Gorecht. ONS Sneek krijgt morgen op het Zuidersportpark te maken met een lastige maar ook defensief sterke tegenstander. De gasten uit Drachten kregen immers in zes wedstrijden maar vijf doelpunten tegen. Daar staat dan wel weer tegenover dat slechts zes doelpunten werden gefabriceerd.

Contractverlenging Willem Lanjouw

Drachtster Boys heeft wereldkundig gemaakt dat het contract van trainer Willem Lanjouw is verlengd tot en met 30 juni 2024. De veertigjarige in Groningen wonende trainer is bezig aan zijn eerste seizoen bij de Drachtsters. Willem Lanjouw was eerder hoofdtrainer bij Olde Veste uit Steenwijk dat nu in de vierde divisie zaterdag speelt en zondag tweedeklasser Peize. Voorzitter Gijs Lokhorst van Drachtster Boys over de verlenging van het contract: ,,We zijn buitengewoon  tevreden over de eerste maanden van samenwerking. Willem Lanjouw heeft eerder aangetoond jonge spelers beter te maken en niet te schromen jonge spelers een kans te bieden. Deze aanpak en visie passen volledig bij ons beleid en zien we ook terug in zijn aanpak. Na enkele maanden van samenwerking zien we positieve ontwikkelingen en die geven dusdanig veel vertrouwen dat we Lanjouw heel graag langer aan ons willen binden.’’ Willem Lanjouw heeft gevoetbald bij Be Quick 1887, HHC uit Hardenberg en SC Genemuiden.

Eindelijk een driepunter

In het verslag van de wedstrijd Drachtster Boys-Gorecht  op de website van de club uit Smallingerland valt het volgende te lezen: Eindelijk overwinning voor Drachtster Boys. Een miskleun tegen FVC. Hierna liefst vier keer een gelijkspel. Nee, het  hield  nog niet over voor het eerste elftal dit seizoen. Het wachten was op de eerste driepunter. Het spel wekte ondanks het uitblijven van goals wel verwachtingen. Afgelopen zaterdag kwamen dan de drie punten. In de vorm van een dik verdiende ruime 3-0 tegen nieuweling Gorecht. Door vroege goals van Rudolf Banga en Joost Bosma stond Drachtster Boys al snel met 2-0 voor. Gezien het aantal kansen had Drachtster Boys nog vier, vijf keer kunnen scoren. Ook Gorecht kreeg kansen, had zelfs in het begin van de tweede helft het betere van het spel. Rudolf Banga gooide rond de 65ste  minuut  na een puntgave voorzet van Paulus Paulusma met zijn tweede goal de wedstrijd in het slot: 3-0.  Op naar de Friese derby tegen ONS Sneek, na middenmoter Gorecht een ploeg uit de top drie. Op de website van Gorecht was men van mening dat Gorecht zich in het eerste kwartier veel te gemakkelijk aan de kant liet zetten. Drachtster Boys benutte de ruimte goed en rondde twee aanvallen in de zevende en de elfde minuut effectief af. Gorecht miste opnieuw een groot aantal spelers. Voor trainer Hans van der Ploeg was de opstelling weer een puzzel.

Geduchte aderlating

Drachtster Boys komt met de volgende selectie naar het Zuidersportpark: eerste keeper Emile Peters, reservekeeper Rob de Wal en de veldspelers Sander Postma, Peter Reinders, Djinn Keegstra, Jan Jacob van der Mei, Harm Welfing, Paulus Paulusma, Joost Bosma, Rudolf Banga, Pauke Ostendorf, aanvoerder Anton Bredevoort, Jesse Huizinga, Thom Zwart en Harmen Visser. In de selectie ontbreekt Joël Wagenaar. Joël is op de weg terug maar kan morgen nog niet spelen. Een geduchte aderlating voor Drachtster Boys

Mooi affiche

Trainer Willem Lanjouw noemt de wedstrijd ONS Sneek-Drachtster Boys een mooi affiche. ,,Ik verwacht in Sneek een mooie wedstrijd. In het verleden hebben zich ook altijd mooie wedstrijden voorgedaan. Ik denk dat het voor mijn ploeg een lastige wedstrijd wordt. Het is wel zo dat Drachtster Boys op de goede weg is. De stijgende lijn zit er duidelijk in. Dus gaan we vol zelfvertrouwen naar Sneek. Jammer dat Joël Wagenaar er niet bij is. Afgelopen zaterdag thuis tegen Gorecht hebben we laten zien dat we ook zonder hem een wedstrijd kunnen winnen. Ik heb ONS Sneek nog niet in actie gezien. Mooi is dat in navolging van Drachtster Boys ook ONS Sneek jonge spelers een kans geeft. Dan moet je voor lief nemen dat jonge spelers iets kwetsbaarder en minder stabiel kunnen zijn. Ik denk dat ONS Sneek tot de titelkandidaten behoort.’’

Nick Kleen vier wedstrijden afwezig

Jammer voor ONS Sneek is dat Nick Kleen na Drachtster Boys ook in de competitiewedstrijden tegen vv Groningen uit en Winsum thuis en eveneens in de bekerwedstrijd in Emmeloord tegen Flevo Boys zal ontbreken. Hij is met zijn vrouw die in blijde verwachting is naar zijn ouders die in Dubai wonen. ONS Sneek was er van op de hoogte dat Nick Kleen een bezoek zou brengen aan zijn ouders. Daar staat tegenover dat Stefan Westra weer fit is. Datzelfde geldt voor Patrick van der Veen. In het doel staat morgen Tristan Boersma. Hij verving zaterdag tegen FVC de aan zijn nek geblesseerde Ruben Stuiver die waarschijnlijk wel in de dug-out plaats zal nemen. Mounir Loolofs is door een blessure nog niet inzetbaar. Dat geldt ook voor Pieter Abe de Jong. Jorn Dijkstra ontbreekt vanwege een voorhoofdsholte ontsteking. De jeugdige Maarten Smits maakt opnieuw deel uit van de A-selectie.

Vol zelfvertrouwen

Onze trainer Arnoud Koster is nieuwsgierig naar hoe Drachtster Boys er voor staat. ,,Onze gasten hebben weinig doelpunten tegen gekregen. Ze beschikken over een goed georganiseerde en gesloten verdediging . Ik denk dat Drachtster Boys door de eerste overwinning na vier gelijke spelen vol zelfvertrouwen naar Sneek vertrekt. Drachtster Boys speelt verzorgd voetbal. Daarbij komt dat het goed klikt tussen de trainer en zijn spelers.’’ ONS Sneek zal vooral moeten letten op de nummer 17 van de Drachtsters Rudolf Banga, die afkomstig is van Be Quick Dokkum. Rudolf Banga is clubtopscorer met drie doelpunten van de tot nu toe zes gefabriceerde treffers.

SiVi

Delen