Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Voorbeschouwing ONS Sneek – DZC’68

Haalt ONS Sneek thuis tegen DZC’68 derde ronde van nacompetitie?

Trainer Arnoud Koster: ,,Ik heb een redelijk beeld gekregen van de kracht van DZC’68’’

DZC’68 interim trainer Ralf Timmer: ,,ONS Sneek krijgt te maken met een hecht team’’

Troostprijs

Net geen kampioenschap voor ONS Sneek. Wel een waardevolle troostprijs in de vorm van nacompetitie spelen om alsnog te promoveren naar de vierde divisie zaterdag. Afgelopen dinsdagavond vond de eerste ronde van de nacompetitie plaats. De aandacht van ONS Sneek was helemaal gericht op het treffen in Ede tussen DTS’35 en DZC’68 uit Doetinchem. De wedstrijd eindigde in een 0-1 zege voor de Doetinchemse Zaterdag Club opgericht in 1968. Daarmee was de tegenstander van ONS Sneek in de tweede ronde bekend. ONS Sneek speelt zaterdagmiddag om 15.00 uur op het eigen Zuidersportpark tegen de geel-blauwen uit De Achterhoek. Voor de formatie van onze trainer Arnoud Koster een onbekende tegenpartij.

Doelsaldi zeggen niet alles

DTS’35 en DZC’68 speelden het afgelopen seizoen in de eerste klasse D zaterdag. DTS’35 eindigde als derde met 46 punten uit 24 wedstrijden. DZC’68 werd vierde met 41 punten uit 24 ontmoetingen. Kampioen Scherpenzeel was een klasse apart in de eerste klasse D met 61 punten uit 24 duels. Tweede werd LRC uit Leerdam met 56 uit 24. De tegenpartij zaterdagmiddag van ONS Sneek scoorde 46 keer in de eerste klasse D zaterdag en kreeg 41 tegentreffers om de oren. Een doelsaldo van plus 5. ONS Sneek behaalde in de eerste klasse F noord zaterdag 47 punten uit 24 confrontaties en was goed voor 63 doelpunten. Het aantal doelpunten tegen bedroeg dertig. Dus een doelsaldo van plus 33. De doelsaldi zeggen evenwel lang niet alles. Zaterdagmiddag moet blijken wat het veel gunstiger doelsaldo in de reguliere competitie van ONS Sneek waard is geweest.

,,Toetje’’

In het Dagblad De Gelderlander werd een kort verslag van de wedstrijd DTS’35-DZC’68 gevonden. De kop boven het verslag was: Cas Evers schiet DZC’68 naar zege in ’toetje’, Doetinchemmers treffen nu ONS Sneek. Hier het verslag. Het Doetinchemse DZC’68 is uitstekend aan de nacompetitie begonnen. De zaterdag eersteklasser won dinsdagavond in Ede met 0-1 van competitiegenoot DTS’35. Al vroeg in de eerste helft kwam DZC’68 op voorsprong. Jesse Wolterboer bediende met een uitstekende pass ploeggenoot Rutger Ebbers die Cas Evers in stelling bracht. Met een schot van afstand joeg Evers de bal tegen de touwen: 0-1. Beide ploegen deden hierna weinig voor elkaar onder en kregen ook beide kansen. DZC’68-doelman Mike Thus onderscheidde zich met twee heel goede reddingen.

Van de doellijn gehaald

Na de pauze was DTS’35 het eerste kwartier de betere ploeg. De gastheren kregen een grote kans. Nick Abbink van DZC’68 haalde evenwel de bal van de doellijn. De club uit Doetinchem werd vervolgens sterker. In de zenuwslopende slotfase werd niet meer gescoord. ,,We hebben heel goed als team gespeeld. Uiteindelijk denk ik dat de meest gelukkige ploeg heeft gewonnen’’ zei interim trainer Bas van Londen van DZC’68. Nu wacht voor de Doetinchemse ploeg de tweede ronde van de nacompetitie. Dan gaat DZC’68 op bezoek bij ONS Sneek.

Balen

Middenvelder Haikaz Vervaart speelt al sinds 2010 bij DTS’35 Ede. Wat vond hij van de met 0-1 verloren wedstrijd tegen DZC’68? ,,DTS’35 is door DZC’68 fysiek afgetroefd. Mijn ploeg liep in de eerste helft achter de feiten aan. We begonnen wel uitstekend aan de tweede helft. Na een half uur was evenwel de pap op. Daar baal ik van.’’

1.600 leden

DZC’68 telt liefst 1.600 leden. Vijftien seniorenelftallen en zeventig jeugdteams spelen in competitieverband. Het Sportpark Zuid van onze tegenstander is een moderne accommodatie. Onder het clubhuis bevinden zich achttien kleedkamers. Het Sportpark Zuid telt twee kunstgrasvelden en zes natuurgrasvelden waarvan één veld dienst doet als trainingsveld. Sinds 2017 voetbalt DZC’68 in de eerste klas van het zaterdagvoetbal. Het clubtenue bestaat uit een geel shirt en blauwe broek. Leuk is te vermelden dat Siem de Jong en zijn broer Luuk in de jeugd bij DZC’68 hebben gevoetbald.

Intern opgelost

In maart jl. vertrok trainer Jos van der Veen van DZC’ 68 naar Excelsior’31 uit Rijssen dat momenteel nacompetitie speelt om zich te handhaven in de derde divisie zaterdag. Het vervangen van Jos van der Veen heeft DZC’68 intern opgelost. Technisch manager Ralf Timmer en assistent trainer Bas van Londen maken het seizoen af bij de nummer vier van de eerste klasse D. Ralf Timmer is in het bezit van de vereiste trainerspapieren. Jos van der Veen was bezig aan zijn vierde seizoen bij DZC’68. Hij verlengde in december vorig jaar nog zijn contract tot de zomer van 2024. DZC’68 was echter bereid mee te werken aan een tussentijds vertrek van de ambitieuze trainer. Vorig jaar haalde DZC’68 ook de nacompetitie. Dat lukte dit seizoen dus weer.

Het is echt een hecht team

Technisch manager en trainer Ralf Timmer van DZC’68 verwacht een gelijk opgaande wedstrijd in Sneek gezien de stand op de ranglijst van beide clubs in de reguliere competitie. ,,Tegelijk is een nacompetitiewedstrijd ook een wedstrijd op zich. Ons eerste elftal is al een hele tijd bij elkaar. Het is echt een hecht team. Ik verwacht dat ons eerste elftal dat ook in Sneek laat zien tegen ONS. We hebben een ploeg met de nodige routiniers maar ook met zes spelers die geboren zijn na 2000. DZC’68 en ONS Sneek hebben met elkaar gemeen eigen jeugd te laten doorstromen naar het eerste elftal. De gehele wedstrijd in ogenschouw genomen vond ik de 0-1 overwinning van mijn club in Ede tegen DTS’35 verdiend.’’ Ralf Timmer heeft onder meer jeugdteams van De Graafschap getraind.

Selectie DZC’68

De selectie van DZC’68 bestaat uit: Mike Thus (keeper), Nick Abbink, Wout Blasman, Noë Bokila, Stan Booms, Marijn de Kler, Rutger Ebbers, Glen Elfrink, Cas Evers, Robin Faber, Aron Hebbink, Levi Hermsen, Thomas Kleinlugtebelt, Luuk Meijer, Fabian Mensah, Kaan Pak, Mart Raterink, Benjamin van Rooij, Yoek Verheij, Jesper Vonk, Myron Wissink, Jesse Wortelboer en Tolgahan Yayla. De oudste speler is Thomas Kleinlugtebelt (35). Hij is niet altijd basisspeler meer maar scoorde dit seizoen al acht keer. De topscorer is Jesper Vonk (15 goals). Ook Cas Evers heeft scorend vermogen. Hij heeft ook al de nodige doelpunten gemaakt.

Alle vertrouwen

Uw schrijver van de voorbeschouwing heeft er alle vertrouwen in dat ons eerste elftal zich plaatst voor de derde ronde van de nacompetitie. Bij een overwinning op DZC’68 speelt ONS Sneek zaterdag 10 juni a.s. thuis tegen de winnaar van SVZW (Wierden) en Velo uit Wateringen. Overleeft ONS Sneek ook deze hindernis dan volgt op zaterdag 17 juni a.s. de finale op neutraal terrein. Ik verwacht dat onze jongens het kunnen opbrengen om na het op het nippertje mislopen van de titel in de eerste klasse F noord zaterdagmiddag alles te geven om alsnog via een omweg promotie naar de vierde divisie zaterdag te realiseren.

Een voordeel is dat wordt gespeeld op het eigen kunstgras van het Zuidersportpark. Het kan ook een voordeel zijn dat DZC’68 nog niet helemaal is hersteld van de wedstrijd van dinsdagavond j.l. Een nadeel kan zijn dat tegen een onbekende tegenstander wordt gespeeld.

Ook nu weer wordt een beroep gedaan op iedereen die het goed meent met ONS Sneek om naar het Zuidersportpark te komen om als twaalfde man te fungeren. Met als voorbeeld onze onvolprezen S-side met spandoeken en vlaggen. De scheidsrechter op het Zuidersportpark is de heer W.M. Kieft. Zijn assistenten zijn de heren S.C. Brondijk en M. Dijk.

Broekster Boys

Niet alleen ONS Sneek speelt als Friese club nacompetitie voor promotie naar de zaterdag vierde divisie. Dat is ook weggelegd voor het dappere Broekster Boys dat alle credits verdient voor het verrassend sterke optreden in de reguliere competitie. Het elftal van de sympathieke en kundige trainer Patrick Zwart uit Leeuwarden overleefde afgelopen dinsdagavond de eerste ronde van de nacompetitie door thuis na verlenging met 2-1 de baas te blijven over het lastige Winsum waarvan afgelopen zaterdag voor de competitie nog werd verloren met 2-0. Zaterdagmiddag speelt Broekster Boys in en tegen Spijkenisse dat niet naast de deur ligt. Succes morgen Broekster Boys. Hier volgen de uitslagen van de resterende wedstrijden van dinsdagavond j.l. in de eerste ronde van de nacompetitie : Zuidvogels-SDC Putten 1-0, Velo-Die Haghe 1-1 (Velo wint na strafschoppen), Xerxes-BVCB 1-2 en ASV Dronten-Hulzense Boys 2-1. Het verdere programma in de tweede ronde van de nacompetitie luidt: Montfoort’19-CSV Apeldoorn, RVVH-BVCB, LRC-Zuidvogels, SVZW-Velo, Flevo Boys-ASV Dronten en Wippolder-WNC.

Sterk collectief

Onze trainer Arnoud Koster was afgelopen dinsdagavond zelf niet aanwezig in Ede bij de nacompetitiewedstrijd tussen DTS’35 en DZC’68. ,,Wel zijn vertegenwoordigers van ONS Sneek wezen kijken. Ze zagen een DZC’68 dat zich aanpaste aan de tegenstander. De indruk die ik heb gekregen is dat onze tegenstander een sterk collectief vormt en boven alles een vriendenclub is. Zelf heb ik gebeld met trainers van ploegen die in de eerste klasse D tegen de club uit Doetinchem hebben gespeeld. Ik kan wel zeggen dat ik een redelijk beeld heb gekregen van DZC’68. Ik ben vooral benieuwd hoe een noordelijke ploeg als ONS Sneek zich kan meten met een ploeg uit een ander district.’’ ONS Sneek beschikt over een fitte selectie tegen DZC’68. Arnoud Koster: ,,Ik verwacht een gemotiveerd en enthousiast ONS Sneek tegen de ploeg uit Doetinchem. Mijn spelers zijn liefhebbers van het spelletje en hebben er zin te voetballen tegen ploegen waarin het nodige op het spel staat.’’

SiVi

 

 

Delen