Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Voorbeschouwing (Epe): ONS Sneek-FC Breukelen

Komende zaterdagmiddag ontmoeten we Zaterdag Eersteklasser FC Breukelen. FC Breukelen is een fusieclub uit 2007. Destijds is het een fusie geweest tussen vv Nijenrodes en csv Vitesse. De fusieclub is in 2007 gestart in de Derde Klasse. Heeft een ambitie uitgesproken en de laatste jaren vinden we FC Breukelen wisselend in de Eerste Klasse en in de Hoofdklasse (beetje FC Volendam). FC Breukelen zit het komend weekend op trainingskamp op sportcentrum Papendal.

Voorzover de historie gaat, is er niet eerder een ontmoeting geweest met deze Utrechtse club uit Breukelen, een stadje dat we vooral kennen van de Chinese van der Valk en Nijenrode. FC Breukelen speelt haar wedstrijden op sportpark Broekdijk Oost. Trainer is Amsterdammer Frans Schuitemaker. Frans heeft in het verleden Magreb’90 getraind.

Voor Chris de Wagt de gelegenheid om de selectie weer scherp te krijgen voor de competitiewedstrijd volgende week thuis tegen Jong FC Groningen. Uitgangspunt zal de basis 11 van de laatste weken zijn, met naar verwachting de nodige wisselingen gedurende de oefenwedstrijd. Ondanks het oefenkarakter mag je verwachten dat er gewonnen wordt, al zal FC Breukelen hard werken om de scorende machine aan de gang te krijgen.

1e-80x80

In de 1e klasse A vinden we FC Breukelen terug op de 12e plaats. Nog net boven Vitesse Delft en Marken (een club van weleer). Wat opvalt, is dat er weinig gescoord wordt in de competitie. FC Breukelen kent het minst gescoorde aantal doelpunten in de competitie. Net als ONS Sneek, zijn er in de selectie van FC Breukelen een aantal langdurige blessures. De vaste selectie ziet er als volgt uit: Baran Karadag, Daniel Kops, Dave Hensbergen, Hans Kabalt, Mark Rutgers, Mike Versloot, Nick Turksma, Niels Neering, Nik van Tricht, Rachid Maamri, Raoul Sam-Sin, Roy Turksma, Sven Hensbergen en Tom Kalkhuis.

In de loop van de zaterdagavond volgt een kort verslag van de wedstrijd op de site. Gedurende de wedstrijd volgen een aantal tweets op #onsbre (met dank aan de twitterredactie van @onssneek).

 

Delen