Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Voorbeschouwing ONS Sneek – Flevo Boys

ONS Sneek speelt zaterdag thuis topper tegen Flevo Boys uit Emmeloord

Koploper eerste klasse I noord zaterdag tegen nummer drie op Zuidersportpark

Bij overwinning ONS Sneek komen Polderbewoners op acht punten achterstand

Flevo Boys laat voor supporters gratis bus rijden naar Sneek

Te veel van het goede

Koploper ONS Sneek liet er afgelopen zaterdag in Kampen tegen KHC geen (kunst)gras over groeien. De ploeg van trainer Arnoud Koster boekte een verdiende 0-3 overwinning op sportpark De Venen in de Hanzestad aan de IJssel. ONS Sneek was de betere ploeg en kreeg daarvoor de complimenten van de tegenpartij. De titelkansen zijn nu verkeken voor de Kampen Hercules Combinatie. Tien punten achterstand op ONS Sneek met nog zeven wedstrijden voor de boeg is te veel van het goede. KHC richt zich nu op het behouden van de vierde plaats in de eerste klasse I noord zaterdag, in de hoop nacompetitie te kunnen spelen.

Zeker een titelkandidaat

Op de website van KHC wordt toegegeven dat ONS Sneek een maatje te groot was voor KHC. Over ONS Sneek wordt positief geschreven. KHC verloor van een prima en compact spelend ONS Sneek. Na 0-2 speelde het jeugdige ONS Sneek de wedstrijd gemakkelijk uit. ONS Sneek is zeker een titelkandidaat.

In de pas

Na de resultaten van zaterdag j.l. bleef ONS Sneek koploper met 43 punten uit zeventien wedstrijden. D’Olde Veste’54 handhaafde zich op de tweede plaats met 41 punten uit zeventien ontmoetingen. Met een marge van maar twee punten achterstand op ONS Sneek loopt de formatie uit Steenwijk als enige van de drie titelconcurrenten in de pas met de oranje brigade. Nummer drie Flevo Boys behaalde 38 punten uit zeventien duels. Bij verlies uit tegen ONS Sneek  gaat de achterstand op de koploper van vijf  naar acht punten. Wordt dat werkelijkheid, dan kan de ploeg van trainer Arjen Postma het ook schudden. Zo ver is het natuurlijk nog niet. D’Olde Veste’54 bleef in Leeuwarden nipt de baas over Blauw Wit’34. Het werd 1-2 voor het team van trainer Steven Wuestenenk.

Agressiever

Flevo Boys had het in de beginfase van de thuiswedstrijd lastig tegen FC Burgum. Na het gelijke spel van de week ervoor was het zaak voor Flevo Boys om thuis weer drie punten bij te schrijven tegen FC Burgum. Flevo Boys begon moeizaam aan de wedstrijd. Het tempo was te laag. Daarentegen was FC Burgum agressiever.  In het eerste half uur was FC Burgum de bovenliggende partij terwijl Flevo Boys zoekende was om de vrije man te vinden. Vanuit een verre ingooi wist FC Burgum via een kopbal van Roeland Rusticus te scoren: 0-1. Hierna wist Flevo Boys zich te herpakken en kreeg het ook kansen.

Bovenliggende partij

Zo was er een kans voor open doel voor Gianni Gieskens maar door een fantastische redding van de keeper van FC Burgum ging de 1-1 aan Flevo Boys voorbij. Flevo Boys kon het goede spel van het laatste kwartier van de eerste helft doorzetten. Flevo Boys paste twee wissels toe. In de 63ste minuut werd het 1-1 door Gianni Gieskens na een individuele actie. Vier minuten later werd het 2-1 door opnieuw Gianni Gieskens. Nu uit de rebound na een heerlijke aanval. De laatste twintig minuten was Flevo Boys de bovenliggende partij. Nu op naar de kraker in Sneek tegen ONS.

Tandje erbij

Het wedstrijdverslag van FC Burgum op de eigen website vermeldde dat een agressief startend FC Burgum een tandje te kort kwam tegen Flevo Boys. FC Burgum wist het Flevo Boys knap lastig te maken maar verloor uiteindelijk nipt. Een tandje erbij liet een fan van de thuisclub meerdere keren luidkeels weten wat er bij Flevo Boys moest veranderen om puntverlies te voorkomen. Het advies van de supporter werd door Flevo Boys opgevolgd. De thuisclub schakelde in de tweede helft een tandje bij. Flevo Boys liet de bal van de ene naar de andere kant gaan waardoor FC Burgum vele meters moest maken om de defensie gesloten te houden.  Uiteindelijk bezweek de verdediging van FC Burgum onder de aanhoudende druk van Flevo Boys, dat zich naar een zakelijke overwinning speelde.

Niet zo staan op Drachtster Boys

ONS Sneek krijgt zaterdagmiddag te maken met een Flevo Boys dat in deze competitie twaalf wedstrijden won, twee keer gelijk speelde en drie keer verloor. Opvallend is dat Flevo Boys het niet zo heeft staan op Drachtster Boys waarvan thuis werd verloren met 1-2 en uit met 1-1 gelijk werd gespeeld. Verder verloor Flevo Boys met 3-1 in Steenwijk van d’Olde Veste’54 en thuis van Go Ahead Kampen met 1-2. Flevo Boys maakte tot nu toe 52 doelpunten en kreeg veertien om de oren. Een prima doelsaldo van plus 38 tegen de plus 44 van ONS Sneek. Het meest productief was Flevo Boys thuis tegen Blauw Wit’34 (6-1), uit tegen SV Marum (0-8) en uit tegen Jubbega (0-5).

Frits Dantuma terug naar Broekster Boys

Op zaterdag 4 november van vorig jaar leek Flevo Boys thuis op een 2-1 overwinning af te stevenen tegen ONS Sneek. In de extra tijd kwam ONS Sneek door een kopbal van Geoffrey Eekhof uit een hoekschop toch nog op 2-2. Met tien tegen elf kwam Flevo Boys op een 2-1 voorsprong. Frits Dantuma, een speler van Flevo Boys met een ONS Sneek verleden, kreeg de rode kaart voorgeschoteld. Frits Dantuma is bezig aan zijn laatste seizoen bij Flevo Boys. Hij keert terug bij Broekster Boys, waar zijn vader assistent-trainer is. Ewart Ottema op zijn beurt komt na één seizoen Harkemase Boys terug bij ONS Sneek.

Selectie Flevo Boys

De spelers van Flevo Boys hebben geen vaste rugnummers. De selectie voor de topper tegen ONS Sneek ziet er als volgt uit: Klaas Boersma (keeper), Marc Reussing, Frits Dantuma, Thomas Potters, Johan Tiems, Jelmer Dijkman, Younes el Ghamarti, Aran Nijboer, Robin Zuidema, Aron Kleefstra, Matyas van Zorge (keeper), Bas Bakker, Gianni Gieskens, Jelle de Boer, Kaj Schlette en Kjell Dijk.  Afgewacht moet worden of Thom Bos kan worden ingezet. Hij kampt met hoofdklachten. Richard Stoelwinder is geschorst. Willem Huizing is langdurig geblesseerd. Ook Wouter van der Velden is geblesseerd. Naast Frits Dantuma gaat ook Robin Zuidema Flevo Boys verlaten. Hij keert terug bij zijn oude club Gorecht uit Haren bij Groningen. Allan Bakker komt terug op het oude voetbalnest. Hij speelt nu nog bij DOS Kampen. Topscorer bij Flevo Boys is Gianni Gieskens met acht doelpunten.

De weken van de waarheid

De voorbeschouwing op de website van Flevo Boys over de topper in Sneek vertelt het belang van de kraker in de eerste klasse I noord zaterdag. De weken van de waarheid zijn aangebroken voor Flevo Boys. De komende drie wedstrijden tegen ONS Sneek, d’Olde Veste’54 en KHC gaan bepalen hoe Flevo Boys het seizoen gaat eindigen. De eerste van de drie krakers is zaterdag in Sneek tegen koploper ONS. Bij winst op ONS Sneek brengt Flevo Boys de achterstand terug tot slechts twee punten en wordt de spanning alleen nog maar groter. De Friezen willen juist de voorsprong van vijf punten uitbouwen tot acht punten en Flevo Boys als concurrent afschudden. Wisselende belangen dus. Het zal een interessante krachtmeting worden. Flevo Boys en ONS Sneek waren in de vorige onderlinge ontmoeting aan elkaar gewaagd. Flevo Boys laat voor supporters gratis een bus rijden naar de voetbalkraker in Sneek. 45 fans van Flevo Boys kunnen mee met de bus.

Andere kant van de medaille

ONS Sneek is altijd nog ongeslagen in de eerste klasse I noord zaterdag. Tegen Flevo Boys zal ONS Sneek ongetwijfeld worden getest. Beide clubs moeten winnen. ONS Sneek om lijstaanvoerder te blijven en Flevo Boys om niet te worden uitgeschakeld in het kampioensbal. Het zal niet gemakkelijk worden tegen Flevo Boys. De andere kant van de medaille is dat de ploeg van trainer Arnoud Koster bulkt van het zelfvertrouwen, verzorgd voetbal hoog in het vaandel heeft staan, conditioneel honderd procent is, gemakkelijk scoort en een sterke bank heeft met wisselspelers.

Niveau halen

Wat verwacht de bij ONS Sneek bekende Frits Dantuma (31), die in Leeuwarden woont, van de topper op het Zuidersportpark? ,,De thuiswedstrijd tegen ONS Sneek was een leuke pot voetbal. Wanneer beide ploegen hun niveau halen, verwacht ik een fantastische wedstrijd. Beide ploegen spelen aanvallend voetbal. D’Olde Veste’54 speelt toch anders. Meer behoudend. ONS Sneek staat bekend om het mooie voetbal. ONS Sneek heeft een bepaalde lijn in het spel zoals het spelen met opkomende backs. Komt ONS Sneek in de vierde divisie dan wordt ook strijd gevraagd. De vierde divisie vraagt ook nog wat anders dan mooi voetbal. Ik denk dat ONS Sneek het beste voetbal speelt in onze eerste klas’’.

Drie punten zijn cruciaal

Trainer Arjen Postma (uit Sint Nicolaasga) van Flevo Boys is van mening dat ONS Sneek en Flevo Boys in een situatie verkeren waarin beide clubs moeten winnen om kampioen te worden. Verder zei hij: ,,Na de winterstop zijn ONS Sneek en Flevo Boys goed in vorm. De drie punten zijn cruciaal zaterdag in Sneek. Thuis hadden we moeten winnen van ONS Sneek. Ik verwacht een spannende wedstrijd en een mooie pot tussen twee goede ploegen. ONS Sneek en Flevo Boys scoren veel en krijgen weinig doelpunten tegen. ONS Sneek, d’Olde Veste’54 en Flevo Boys zouden niet misstaan in de vierde divisie’’.

Met eigen jongens

Flevo Boys wil zoveel mogelijk eigen jongens in het eerste elftal. Trainer Arjen Postma: ,,Het is een mooi en bewust beleid van de club. Flevo Boys heeft drie jongens van buiten Emmeloord in de selectie voor het eerste elftal. De jonge jongens willen we ook behouden voor de club. Ik werk met een jonge groep en dat bevalt goed’’.

Bronchitis

Onze trainer Arnoud Koster vertelde dat Lars Wolke niet bij de selectie zit. Ook doet hij niet mee met ONS Sneek Onder 23. De reden is dat de Bolswarder last heeft van bronchitis. Verder is iedereen fit in onze selectie. Wat verwacht Arnoud Koster voor wedstrijd? ,,Het is een wedstrijd tussen twee ploegen die beide moeten winnen. ONS Sneek om koploper te blijven en Flevo Boys om mee te blijven doen in de strijd om het kampioenschap. De ploeg uit Emmeloord heeft evenals ONS Sneek de punten heel hard nodig. Wat het spelen van nacompetitiewedstrijden betreft, verwacht ik dat die bestemd zullen zijn voor de clubs uit de top vier in onze eerste klasse. Wat de tweede periodetitel aangaat, staat ONS Sneek bovenaan met als naaste concurrent Go Ahead Kampen’’.

Juiste keuzes maken

Arnoud Koster verwacht tegen Flevo Boys een meer open wedstrijd dan die tegen d’Olde Veste’54. Hij vertelde verder het volgende: ,,We gaan van eigen kracht uit. Ik hoop niet dat het de kant uitgaat van een fysieke wedstrijd. Flevo Boys heeft een goed elftal met voorin de nodige kwaliteit, gesteund door twee aanvallende middenvelders. Flevo Boys heeft evenals ONS Sneek jonge spelers in de gelederen. ONS Sneek zal ook tegen Flevo Boys de juiste keuzes moeten maken. Beide teams liggen dicht bij elkaar. Flevo Boys heeft evenals ONS Sneek goede wisselspelers. ONS Sneek en Flevo Boys worden niet zwakker van wisselen. Een jonge jongen als Jelle de Boer van Flevo Boys is daar een voorbeeld van’’.

Arbitraal trio

Scheidsrechter Pieter Tanja uit Oosterwolde fluit de wedstrijd ONS Sneek-Flevo Boys. De KNVB assistenten zijn de heren M. Brouwer en D.Caglak.

Prognoses

De prognoses van Voetbal Noord voor de wedstrijden dit weekend in de eerste klasse I zaterdag noord zijn: FC Burgum-SV Marum 2-0, Drachtster Boys-Go Ahead Kampen 2-2, Jubbega-LSC 1890 2-1, Alcides-Blauw Wit’34 1-2, d’Olde Veste’54-KHC 2-0 en ONS Sneek-Flevo Boys 2-0.

SiVi

Delen