Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Voorbeschouwing ONS Sneek – Go Ahead Kampen

ONS Sneek zaterdagmiddag thuis tegen nummer vijf Go Ahead Kampen

Uit werd met 0-4 gewonnen in beste wedstrijd tot nu toe van ONS Sneek

Trainer Edwin van Nijen van Go Ahead Kampen: Verwacht attractieve wedstrijd

We gaan er alles aan doen om ONS Sneek pootje te lichten

Zeperd

Ons eerste elftal wist afgelopen zaterdag precies wat het moest doen. Dat was uit winnen met grote cijfers van SV Marum. Dat gebeurde ook. De ploeg van trainer Arnoud Koster denderde over de formatie van de naar HHC uit Hardenberg vertrekkende trainer Jan Piet Bosma heen. Het scorebord wees een 0-7 eindstand aan. Hiermee kwamen de geel-zwarten nog heel goed weg. De door ONS Sneek uitgedeelde zeperd aan SV Marum werd niet beloond met de eerste plaats op de ranglijst van de eerste klasse I noord zaterdag. ONS Sneek bleef tweede met één punt achterstand op koploper d’Olde Veste’54. De ranglijst aanvoerder uit Steenwijk won verdiend de topper in Emmeloord tegen Flevo Boys met 1-2. Met als gevolg dat Flevo Boys geen kampioenskandidaat meer is. D’Olde Veste’54 heeft 47 punten uit negentien wedstrijden en ONS Sneek 46 uit negentien. Derde is Flevo Boys met 41 punten uit negentien wedstrijden.

Lastig

De kop boven het wedstrijdverslag van Flevo Boys-d’Olde Veste’54 op de website van Flevo Boys was veelzeggend. Flevo Boys was niet goed genoeg tegen d’Olde Veste’54 luidde de kop. Dat deed uw voorbeschouwer denken aan de wedstrijd van ONS Sneek thuis tegen Flevo Boys. Toen waren de oranjehemden van trainer Arnoud Koster niet goed genoeg tegen Flevo Boys. De eerste alinea van het wedstrijdverslag was: In de strijd bovenin kon Flevo Boys goede zaken doen tegen koploper d’Olde Veste ’54. Vooraf wist Flevo Boys dat het lastig zou worden aangezien het gemakkelijker spelen is tegen een voetballende ploeg dan tegen een stug verdedigende ploeg.

Meer balbezit

Flevo Boys had voor de rust meer balbezit maar d’Olde Veste’54 was snel in de omschakeling. Dat resulteerde na een kwartier spelen in een voorsprong. Zo goed als Flevo Boys  speelde tegen ONS Sneek, zo moeizaam verliep het tegen d’Olde Veste’54. Jelmer Dijkman van Flevo Boys raakte geblesseerd in de eerste helft en kon aanvankelijk nog doorgaan maar moest later toch het veld verlaten. Flevo Boys ging de rust in met een 0-1 achterstand. Ook tegen ONS Sneek keek Flevo Boys tegen een achterstand aan. Dus was er nog van alles mogelijk.

Opstootje

In het begin van de tweede helft moest ook Frits Dantuma van Flevo Boys geblesseerd het veld verlaten. Een aanval van Flevo Boys in minuut 81 strandde. Wederom wist d’Olde Veste’54 razendsnel vanuit de omschakeling te scoren: 0-2. Trainer Arjen Postma van Flevo Boys probeerde nog wel iets te forceren door om te schakelen naar een formatie met 1 op 1 situaties maar d’Olde Veste’54 stond als een blok. Tien minuten  voor het einde scoorde Johan Tiems voor Flevo Boys: 1-2. Dat bracht de spanning in de wedstrijd terug. In de slotfase van de wedstrijd nog een opstootje. Met als gevolg een rode kaart voor doelman Tom Holleboom van d’Olde Veste’54.

Stukken beter

Terug naar de wedstrijd van zaterdagmiddag op het Zuidersportpark tegen Go Ahead Kampen. De club van rood en geel won dit seizoen tot nu toe tien wedstrijden, speelde geen enkele keer gelijk en verloor acht ontmoetingen. Go Ahead Kampen deelt de vijfde plaats met Broekster Boys met elk dertig punten uit achttien wedstrijden. Door een beter doelsaldo dan Broekster Boys is Go Ahead Kampen vijfde op de ranglijst. Go Ahead Kampen scoorde tot nu toe 52 doelpunten maar kreeg 46 treffers tegen. Dat betekent een doelsaldo van plus zes. Het doelsaldo van ONS Sneek is stukken beter. 63 doelpunten gescoord en slechts dertien treffers tegen houdt een doelsaldo in van liefst plus vijftig.

Vertekend beeld

Afgelopen zaterdag won Go Ahead Kampen thuis met 5-2 van FC Burgum. De cijfers 5-2 geven evenwel een vertekend beeld van de wedstrijd. Dat werd duidelijk na het lezen van het wedstrijdverslag op Wâldnet en op twitter van FC Burgum. De kop boven het wedstrijdververslag op Wâldnet was: FC Burgum verliest met negen man op veld van Go Ahead Kampen. De tekst van het wedstrijdverslag begon met: Tegen het einde van de wedstrijd stond de Burgumer voetbalclub met slechts negen spelers op het veld. Na een sterke aanvang liet FC Burgum het compleet afweten.

Spelbeeld kantelde

De tekst van het wedstrijdverslag ging verder met: Harmen Vlietstra opende de score voor FC Burgum maar niet lang daarna kantelde het spelbeeld. Go Ahead Kampen maakte in minuut 36 gelijk. Dat werd ook de ruststand.  In de 53ste minuut bracht Remco Bouius FC Burgum opnieuw aan de leiding maar de vreugde was van korte duur. Binnen een minuut wist Go Ahead Kampen de stand gelijk te trekken en twee minuten later nam de thuisclub een 3-2 voorsprong.

Slordiger

Naarmate de wedstrijd vorderde ging FC Burgum slordiger spelen en gaf het te veel ruimte weg waardoor de wedstrijd vrijwel was beslist. In de 82ste minuut kreeg verdediger Yorn Sikkenk van FC Burgum een rode kaart voor een overtreding in het strafschopgebied. Terwijl Yorn Sikkenk het veld verliet, benutte Go Ahead Kampen de toegekende strafschop en werd het 4-2.  Een minuut later vergrootte Go Ahead Kampen de voorsprong. Dat betekende een 5-2 eindstand. Door een blessure van Roeland Rusticus in de 85ste minuut eindigde FC Burgum de wedstrijd met negen spelers .Er waren namelijk geen wisselspelers meer beschikbaar. Ondanks deze tegenslag wist FC Burgum te voorkomen dat er meer doelpunten vielen.

Zonde, zonde, zonde

De twitter van FC Burgum was duidelijk over de nederlaag in Kampen. Negentig minuten plus één. Einde wedstrijd. Een zeperd van jewelste tegen Go Ahead Kampen. Kansen genoeg vandaag in Kampen om met een resultaat naar huis te gaan, maar na een paar goede eerste minuten na de rust gaven we het helemaal weg. Zonde, zonde, zonde.

Slimmer en effectiever

Omroep Flevoland besteedde ook aandacht aan de topper Flevo Boys-d’Olde Veste’54. In de eerste alinea was te lezen: Flevo Boys uit Emmeloord is afgehaakt in de titelstrijd in de eerste klasse I. De ploeg van trainer Arjen Postma kon bij winst op koploper d’Olde Veste’54 uit Steenwijk op gelijke hoogte komen in het aantal punten maar de bezoekers waren slimmer en effectiever. Verder werd het volgende gemeld: Het eerste wapenfeit van d’Olde Veste’54 leverde gelijk vuurwerk op. Een voorzet van Jeffrey Dijkstra werd door Niels ten Veen overgeschoten. Een paar minuten later was het wel raak toen Jetse Suiker voor de 0-1 zorgde.

Niet op orde

De defensie van Flevo Boys was niet op orde en Tom Kisjes had de 0-2 op zijn schoen maar hij miste. Zonder kleerscheuren overleefde Flevo Boys verder de eerste helft. In de tweede helft ging Flevo Boys op zoek naar de gelijkmaker maar de counters van d’Olde Veste’54 waren vlijmscherp. Tom Kisjes was messcherp en zorgde voor de 0-2. De wedstrijd leek daarmee gespeeld want Flevo Boys kon voor weinig gevaar zorgen en de bezoekers verdedigden goed. De aansluitingstreffer van Johan Tiems kwam dan ook uit de lucht vallen. In de slotfase waren er kansen aan beide kanten. Keeper Tom Holleboom van de gasten kreeg rood wegens wild inkomen en d’Olde Veste’54 moest verder met tien man. Flevo Boys kon hier echter niet van profiteren. Zodoende bleef het bij 1-2.

Vergeten

Uit tegen Go Ahead Kampen speelde ONS Sneek de beste wedstrijd tot nu toe van het lopende seizoen. Het werd toen 0-4. ONS Sneek moet zaterdag winnen van Go Ahead Kampen dat vrijuit kan spelen. De ploeg van trainer Edwin van Nijen staat immers veilig. De met 0-7 gewonnen wedstrijd tegen SV Marum laat zien dat de ploeg van trainer Arnoud Koster het gemakkelijk scoren niet is verleerd. Het zelfvertrouwen is ook nog altijd aanwezig. Jammer is dat ONS Sneek het niet meer in eigen hand heeft. Het beste is om dat in de nog resterende wedstrijden te vergeten. De vijf komende wedstrijden in ieder geval winnen. Dan is er alles aan gedaan om toch nog d’Olde Veste’54 van de titel af te houden. Uw voorbeschouwer heeft er alle vertrouwen in dat er zaterdagmiddag wordt gewonnen van Go Ahead Kampen.

Basiself Go Ahead Kampen

Go Ahead Kampen speelde afgelopen zaterdag met de volgende basiself: Doel: Damian van Drenth. Achter: Bram van Enk, Niek van Enk, Jeffrey Bos en Altan Taskiran. Midden: Myron Doumbouya, Luuc Knul en Niels van Dijk. Voor: Nico Veldman, Wilbert Wessels en Sven Hellendoorn. Jarni Koorman, Rutger Koopman en Arjan Wiegers kwamen als wissels in het veld. De selectie van Go Ahead Kampen bestaat verder uit Nick ter Horst, Alexander Sijtsma, Bryan Hellendoorn, Johnny Amaya, Rob ter Horst en Simon van Halm.

Zestien spelers verlengen

Intussen heeft Go Ahead  Kampen de eerste nieuwe aanwinst binnen. De twintigjarige linkspoot Tristan van Zuiden, die op meerdere posities kan spelen, keert via Batavia’90 uit Lelystad terug op het oude voetbalnest. Zestien spelers hebben te kennen gegeven dat ze verlengen bij Go Ahead Kampen. Dat zijn: Niels van Dijk, Nick ter Horst, Myron Doumbouya, Bryan Hellendoorn, Nico Veldman, Wilbert Wessels, Jeffrey Bos, de drie broers Bram, Niek en Gijs van Enk, Arjan Wiegers, Luuc Knol, Sven Hellendoorn en de drie keepers Damian van Drenth, Tim Noordman en Cor Straetemans. Laatstgenoemde keeper is al 53 maar maakt nog steeds deel uit van de selectie van Go Ahead Kampen, zit nog altijd op de bank met wisselspelers en is tevens de keeperstrainer van Go Ahead Kampen.

Prognoses

De prognoses op Voetbal Noord voor de komende wedstrijden in de eerste klasse I noord zaterdag zijn: Drachtster Boys-LSC 1890 2-0, Broekster Boys-Alcides 3-0, Jubbega-Blauw Wit’34 1-1, KHC-Flevo Boys 1-1, d’Olde Veste’54-SV Marum 4-0 en ONS Sneek-Go Ahead Kampen 3-0.

Scheidsrechter Theo Beijert

De scheidsrechter bij ONS Sneek-Go Ahead Kampen is Theo Beijert uit Marum. Tot zijn 29ste voetbalde hij bij SV Marum. Hij kreeg knieproblemen. Na zijn voetballoopbaan bij SV Marum werd hij scheidsrechter. In een mum van tijd floot hij wedstrijden in de tweede klasse. Nu dus in de eerste klasse. Theo Beijert is een geboren Fries. Hij floot recentelijk de topper ONS Sneek-d’Olde Veste’54. De clubgrensrechters zijn Paul Buma (ONS Sneek) en Albert Glastra  (Go Ahead Kampen).

Gelukkig valt het mee

Trainer Arnoud Koster van ONS Sneek kan tegen Go Ahead Kampen niet beschikken over Mounir Loolofs. Afgelopen zaterdag uit tegen SV Marum liep Mounir Loolofs een enkelblessure op. ,,Gelukkig  valt het mee, de enkelbanden zijn een beetje verrekt. We zullen Mounir niet lang kwijt zijn’’ zei Arnoud Koster. Andermaal is Nigel Tyrone Hardenberg geblesseerd. Hij heeft knieklachten.

Nodige kwaliteit

Wat verwacht Arnoud Koster voor wedstrijd in Sneek tegen Go Ahead Kampen? ,,Ik hoop dat het een wedstrijd wordt als die in Kampen. Toen won ONS Sneek met 0-4. Go Ahead Kampen is wel een ploeg met intenties en de nodige kwaliteit. Ik denk dat het een open wedstrijd wordt. Onze tegenstander is veilig maar doet nog wel mee om de tweede periodetitel”. De eerste periodetitel was voor d’Olde Veste’54. De stand bovenaan in de strijd om de tweede periodetitel is: 1. ONS Sneek 7-18;  2. d’Olde Veste’54 7-18; 3. Flevo Boys 7-16; 4. Go Ahead Kampen 6-15.

Zogenaamd favoriet voor de titel

De voorbeschouwing gelezen op de website van d’Olde Veste’54 op de thuiswedstrijd zaterdag tegen SV Marum. Hier volgt het belangrijkste deel van de voorbeschouwing. D’Olde Veste’54 is sinds afgelopen week de absolute nummer 1 en daarmee zogenaamd favoriet voor de titel. Maar dat is niet de manier waarop wij zelf naar de ranglijst kijken. Er is feitelijk niets veranderd aan vorige week. In die zin dat er nog steeds slechts één punt verschil bestaat met achtervolger ONS Sneek. Er volgen nog vijf wedstrijden die allemaal gewonnen moeten worden. De eerste drie punten van dat totaal zullen behaald moeten worden tegen SV Marum, onze eerstvolgende horde. Op zaterdag 18 november j.l . won d’Olde Veste’54 met 0-5 de uitwedstrijd in de stromende regen tegen SV Marum.  Het is echter maar zeer de vraag of d’Olde Veste’54 weer zo’n uitslag kan neerzetten.

Aardig scoren

Trainer Edwin van Nijen van Go Ahead Kampen verwacht een attractieve wedstrijd. ,,Beide ploegen kunnen aardig scoren. Wel krijgen we meer doelpunten tegen dan ONS Sneek. Ik ben nieuwsgierig naar de wedstrijd van zaterdag. We zijn geen gemakkelijke tegenstander. Ik heb ergens gelezen dat we dat wel zijn. We gaan er alles aan doen om ONS Sneek een pootje te kunnen lichten”.

SiVi

Delen