Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Voorbeschouwing ONS Sneek-SDC Putten

Kan thuisclub zich herstellen tegen nog puntloze gasten?

Na de prachtige 4-2 overwinning van ONS Sneek op het eigen Zuidersportpark tegen Flevo Boys waren de verwachtingen hoog gespannen voor de uitwedstrijd in het verre Aalten tegen AZSV. Wellicht waren de verwachtingen te hoog gespannen. De formatie van trainer Jan Vlap keerde met een 2-1 nederlaag huiswaarts. ONS Sneek haalde bij lange na niet het hoge niveau van tegen de polderbewoners. Onze centrumverdediger Joran Swart zei er dit over: ,,Het was heel matig van onze kant. We hadden het lastig met het opportunistische spel van AZSV’’. Wel verkleinde Gabriël Fernando uit een vrije trap de achterstand, maar de 2-2  zat er niet meer in. ONS Sneek verloor niet alleen drie punten, maar ook nog eens sterkhouder Rik Koelewijn. Met een zware knieblessure moest onze rechtsback het veld verlaten.

Revalidatie

Eerder raakte in de slotfase van het oefenduel thuis tegen VVI uit Idskenhuizen onze verdediger Vladik Drakopulo ernstig geblesseerd. De voorste kruisband van zijn linker knie is afgescheurd. Binnenkort volgt een operatie in Heerenveen, gevolgd door een lange periode van revalidatie. Zeker negen maanden komt hij niet aan voetballen toe. Vladik is overigens vaak te vinden op het Zuidersportpark. In zijn eentje doet hij dan tijdens de trainingen van ons eerste elftal een aantal voorgeschreven oefeningen. Waarom die oefeningen? Vladik: ,,Dat doe ik om het balgevoel bij te houden en vooral om mijn linkerbeen zo sterk mogelijk te houden. Ik wil sterk uit de operatie komen’’.

Positief nieuws

Ook kan de komende weken, vier tot zes, geen beroep worden gedaan op Kevin Mennega, die nog altijd te veel last ondervindt van een knieband blessure. Gelukkig is er ook positief nieuws te melden. Glenn Buma, een echte jongen van de club, is deze week verlost van het gips. Hij liep in de oefencampagne een gebroken pols op. Wel trainde hij mee met de groep, maar moest de duels mijden. Rico Cordes is op  de weg terug. Hij wordt geplaagd door een voetblessure. Hij heeft al weer wat speelminuten, dertig, gemaakt in ONS Sneek Onder 23. Spits Gerben Visser zit nog een schorsing van één wedstrijd uit. Hij is er zaterdagmiddag in de thuiswedstrijd tegen SDC Putten ook niet bij.

In laatste minuut

SDC staat voor Sterk Door Combinatie. De ploeg uit Putten verloor de eerste twee competitiewedstrijden. In Hoogeveen werd met 3-2 verloren van HZVV. Afgelopen zaterdag was Urk met 0-1 te sterk. SDC deelt de laatste plaats met Noordscheschut. Tegen HZVV was het voor de neutrale toeschouwer een zeer aantrekkelijke wedstrijd. Het in blauw-wit spelende SDC ging pas in de laatste minuut in Drenthe onderuit. Een ijverig en hard werkend SDC  leed dus een schlemielige nederlaag op de eerste dag van de nieuwe competitie. Trainer Mark Bakker van SDC had op eigen veld tegen Urk drie wijzigingen aangebracht. Mark Bakker is een voorstander van een verzorgde speelwijze. In de beginfase had SDC veel moeite met het fysiek sterke en energie rijke spel van Urk, dat gelijk vol druk zette op SDC. In het tweede deel van de eerste helft kreeg de thuisclub wat meer grip op de wedstrijd. Urk kwam voor de rust op een 0-1 voorsprong. In het begin van de tweede 45 minuten had SDC Putten het moeilijk. Het spel van de thuisploeg zag er gedurende bepaalde fases van de wedstrijd overigens prima uit. In de eindfase ging het evenwel vaak mis. Er werden verkeerde keuzes gemaakt en de eindpass miste precisie. Gezien de kansenverhouding een verdiende zege voor Urk .       

Vrouwelijk arbitraal trio

Kan ONS Sneek zich herstellen tegen de nog puntloze gasten? Dat zal nog een heel lastige opgave worden. Winnen de oranje hemden, dan lopen ze zes punten weg van SDC Putten.  De gasten hebben vijf spelers zien vertrekken, maar ook vijf spelers zien komen. Kevin Schmidt kwam over van zaterdag derde divisionist VVOG uit Harderwijk.. Mark Bouwman verliet derde divisionist DVS’33 uit Ermelo voor de club uit Putten. Go Ahead Kampen zag Wilbert Wessels en doelman Joar Terpstra vertrekken naar de formatie van trainer Mark Bakker. Nieuweling nummer vijf is Daan Wierenga, afkomstig van ASC Waterwijk uit Almere. Bijzonder is, dat het arbitrale trio zaterdag enkel uit vrouwen bestaat. Scheidsrechter is Fijke Hoogendijk uit Enschede. Ze wordt geassisteerd door de dames A. Zwaan en M.M. Boer.

ONS Sneek Onder 23 tegen HHC Onder 23.

Voorafgaande aan de wedstrijd ONS Sneek-SDC Putten speelt ONS Sneek Onder 23 om 12.15 uur op het hoofdveld tegen HHC Onder 23 uit Hardenberg. Afgelopen zaterdag won ONS Sneek Onder 23 in Nijkerk met 0-1 van Sparta Nijkerk Onder 23.  Een mooie gelegenheid om onze aanstormende jeugd in actie te zien. U bent van harte welkom.

SiVi.

Delen