Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

“vv Capelle tekent protest aan tegen verloop restant Capelle – Magreb’90”

Voetbalplatform Voetbal247 meldt dat vv Capelle protest heeft aangetekend tegen zaken die zich dinsdagavond hebben voorgedaan in het restantduel tegen Magreb’90.  De scheidsrechter heeft uiteindelijk de wedstrijd laten spelen, maar het protest van vv Capelle richt zich op de vraag of dit alles reglementair is geweest.

Bron: www.voetbal247.nl

Capelle heeft bij de KNVB protest aangetekend over de chaotische gang van zaken dinsdagavond bij het restant van het uitgespeelde duel tegen Magreb’90. Capelle leed een 0-1 nederlaag.

Overspelen
,,Wij hebben bij de KNVB geëist dat de wedstrijd moet worden overgespeeld, met inachtneming van de vooraf voorgelegde regelgeving”, stelt Capelle-voorzitter Jaap Mastenbroek in het AD. ,,De scheidsrechter kwam met duidelijke instructies naar de wedstrijd, maar die regels omtrent de inzet van spelers zijn gedurende de avond veranderd. Daarbij mag een duel maximaal een halfuur later beginnen, maar het restant werd pas drie kwartier na de vastgestelde aanvangstijd afgetrapt. Wij zijn hiervan de dupe, omdat wij als Capelle wel aan de vooraf bepaalde voorwaarden hebben voldaan.”

Twee andere spelers
Dinsdagavond werd het restant gespeeld van het eerder gestaakte duel tussen beide clubs. Daarbij zag het er aanvankelijk naar uit dat Magreb ’90 slechts zeven speelgerechtigde spelers had. Na overleg tussen de scheidsrechter en de KNVB, waren er uiteindelijk toch tien spelers die mochten meedoen. Het duel begon daardoor wel met zo’n drie kwartier vertraging. Capelle is van mening dat bij het tiental van Magreb ’90 twee spelers op het veld stonden die niet voorkwamen op het formulier van de eerder gestaakte wedstrijd. De tuchtcommissie van de KNVB zal zich over de zaak buigen.

Delen