Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

VVOG: dit seizoen een topper! (Aanvang in Harderwijk: 14:30 uur)

VVOG Harderwijk: dit seizoen een topper!

 VoetbalVereniging Ons Genoegen, in Harderwijk kortweg ‘VOG’ genoemd, was in het vorig seizoen een modale middenmoter. Aansprekende resultaten wisselden zich af met (soms onbegrijpelijke) teleurstellingen. Maar door de bank genomen deed VVOG het goed. Feit was wel, dat in de loop van het seizoen de Harderwijkers duidelijk werd, dat hun topscorer aan het eind van het seizoen zou verhuizen. Jeremy de Graaf, uiteindelijk goed voor het respectabele aantal treffers van 22, ging naar Tweede Divisionist GVVV uit Veenendaal. Daarmee zou één van de belangrijkste wapens van VVOG wegvallen. En velen zagen de groen-witten vervolgens reeds bivakeren in de degradatiezone. Niets van dat alles. De ploeg van trainer Hans van Arum staat op een keurige 3e plaats met 15 punten uit 7 wedstrijden. En is daarmee één van de verrassingen in deze competitie.

De ploeg staat dit seizoen (dus) onder leiding van Hans van Arum. Bekend mn. van zijn actieve periode in het Betaalde Voetbal bij Vitesse. Na zijn loopbaan als voetballer ging hij het trainersvak in en diende een aantal clubs. In juli jl. nam hij in die funtie bij VVOG het stokje over van Ed Engelkes. Van Arum ging aan de slag en ontdekte al gauw, dat hij in Pernelly Biya een spits heeft, die de ruimte, die is ontstaan door het vertrek van Jeremy de Graaf, voorlopig goed heeft opgevuld. De van oorsprong linksbuiten (daar speelde hij ook geregeld in zijn periode bij WHC Wezep) heeft tot nu toe 4 treffers gemaakt. En hij loopt daarmee gemiddeld maar een fractie achter bij Jeremy de Graaf in een vergelijkbare periode. VVOG versterkte zich voor deze competitie met een aantal spelers, van wie Guido de Graaf en Sam Doeve (beiden overgekomen van het gedegradeerde Huizen) en Frank Hol (ex-DOVO) inmiddels geacteerd hebben in de basis. Verder heeft de ploeg een betrouwbaar sluitstuk in de boomlange keeper Frans Koornberg, die ook al in het verleden bij WHC was te bewonderen. Voeg daarbij de bijzondere ambiance van ‘de kuip’ van Harderwijk op het sportpark De Strokel, dan zijn de hoofdlijnen getrokken voor een interessante voetbalmiddag.

Interessant, omdat zaterdagmiddag duidelijk mag worden in hoeverre de prachtige zege van ONS Sneek, op bezoek in Harderwijk, afgelopen zaterdag op vv Spijkenisse een aanduiding is van herstel van de Snekers na een wat mindere periode. Met name het feit, dat het voetbal van de mannen van Chris de Wagt afgelopen zaterdag opnieuw beter was dan in de weken daarvoor doet hopen, dat de Snekers de thuisploeg een eind heen, en hopelijk tot het einde van de wedstrijd toe zullen kunnen bijhouden. Daarbij stuiten de Waterpoorters op een hechte thuisclub-defensie, die tot op heden nog maar 3 doelpunten heeft doorgelaten, en daarmee de minst gepasseerde verdediging in de Derde Divisie is. Een test dus voor de voorhoede van ONS Sneek die zich vorige week van een goede kant liet zien. Maar meer dan ooit zal het ervan afhangen, in hoeverre ONS Sneek ook is gegroeid in het collectief. Want de kracht van de tegenstander van komende zaterdag schuilt vooral in het totaal van de ploeg. Wanneer ONS Sneek daar tegenover een zelfde saamhorigheid en strijdlust kan stellen (net zoals afgelopen zaterdag) dan hebben de Snekers, ondanks het verschil van 10 punten op de ranglijst, zeker kans op een punt.

De wedstrijd op sportpark De Strokel begint om 14.30 uur. Tegen half vijf weten we meer!

door:                    Jan van der Veen

 

Delen