Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Waar staat ONS Sneek 1 op dit moment?

Voorbeschouwing ADO’20-ONS Sneek: Waar staat ONS Sneek 1 op dit moment?

 door:     Jan van der Veen

 Wanneer je een blik werpt op de stand van de 3e divisie A na de eerste competitieronde dan is het duidelijk: 17e en laatste na de nederlaag van afgelopen zaterdag in Almere bij Jong Almere City FC. Maar dat zijn cijfers. En pas in de loop van de competitie zal duidelijk worden wat dat allemaal waard is.

DSC_0093

Een tipje van de sluier wordt misschien wel opgelicht, wanneer de oranjemannen vanavond (woensdag 28 augustus 2019) aantreden in de 1e voorronde van het TOTO KNVB Bekertournooi. Om 20.00 uur wordt op het sportpark De Vlotter in Heemskerk afgetrapt in de wedstrijd tegen thuisploeg ADO’20. Eerder werd deze wedstrijd op het allerlaatste moment afgelast vanwege ernstige gezondheidsproblemen van een medewerker bij ADO’20.

Voor ONS Sneek is ADO’20 een onbekende tegenstander. Het is de plaatsgenoot van het ONS bekendere ODIN’59. ADO’20 (Aanhouden Doet Overwinnen) is de zondagclub in Heemskerk met rond de 1000 leden. De club is opgericht op 15 mei 1920 en hoopt dus aan het einde van dit seizoen het 100-jarig bestaan te vieren. Het is een club met een rijke traditie. Momenteel heeft het een samenwerkingsverband met profclub AZ uit Alkmaar.

ADO20

ADO’20 eindigde vorig seizoen in de zondag 3e divisie op een 8e plaats (dus precies in het midden) met 47 punten uit 34 wedstrijden en de doelcijfers 59-57. Een groot deel van de Heemskerker productie kwam op naam van één man: Jesper de Vré.Om precies te zijn scoorde hij 19 maal! Laat nu uitgerekend deze De Vré in de zomer vertrekken naar Quick Boys. En en passant ging met hem mee Raymond de Waard, die nog eens 8 doelpunten voor zijn rekening nam. Wie bleef is: Bas Vellema. Volgens onze correspondent is hij een belangrijke schakel in het team. En hij betekent dus meer dan dat hij een goede defensieve middenvelder is. Trainer is Raymond Bronkhorst, voormalig prof bij FC Groningen en SC Cambuur.

Ook ADO’20 startte de competitie met een nederlaag. Afgelopen zondag werd het in eigen huis 0-3 tegen het Utrechtse Hercules, dat vorig seizoen nog onder de Heemskerkers op de ranglijst eindigde. Beide clubs, ADO’20 en ONS Sneek, hebben dus iets te verbeteren. Maar in het bekertournooi kan slecht één de winnaar zijn.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter N.B.Smit uit Huizen. En hij wordt geassisteerd door de heren R.Miedema en M.Rasch.

We hopen op een mooie wedstrijd en op een goed resultaat!

Delen