Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Wedstrijdverslag bekerwedstrijd Blauw Wit’34 – ONS Sneek

ONS Sneek uitgeschakeld in halve finale noordelijk bekertoernooi

Strijdend Blauw Wit’34 wint verdiend met 4-2 voor veel publiek

Ploeg van trainer Arnoud Koster laat defensief te veel steken vallen

Doelpunten ONS Sneek: Arjen Stremler en Nordin Tahboun

Ander type wedstrijd

ONS Sneek won in de seizoenen 2022-2023 en 2023-2024 voor de competitie twee keer van Blauw Wit’34. Gisteravond stonden beide ploegen op het sportpark Wiarda in Leeuwarden weer tegenover elkaar. Nu in de halve finale van het toernooi om de noordelijke districtsbeker. Trainer Arnoud Koster van de oranjehemden zei in de voorbeschouwing op de halve finale dat hij een ander type wedstrijd verwachtte en een sterker Blauw Wit’34 dan in de competitie. Zijn collega Martijn Barto zei dat hij een nieuw strijdplan had gesmeed om ONS Sneek te verrassen.

Geen dominantie

Beide oefenmeesters kregen gelijk. De halve finale van het bekertoernooi noord werd een geheel andere wedstrijd dan in de competitie. Van de dominantie van ONS Sneek in de voorafgaande vier competitie duels was gisteravond niets te merken. Het tactisch opgestelde strijdplan van trainer Martijn Barto werkte. Met als beloning een verdiende 4-2 overwinning en een finaleplaats. De strijdwijze van Blauw Wit’34 in de vorm van scherpte, fel en agressief in de duels, weinig speelruimte weggevend en optimaal profiterend van de fouten achterin bij ONS Sneek waren beslissend.

Offday

Normaliter staat de verdediging als een huis bij ONS Sneek. Dat was gisteravond niet het geval. Met vier doelpunten tegen als gevolg. Keeper Max Wolfs, anders de rust zelve en zeer betrouwbaar, beleefde een vervelende voetbalavond. Zijn offday werd vertaald in het veroorzaken van de 2-0 en de 4-2. Na afloop van het boeiende voetbalgevecht was dat hem aan te zien. Max Wolfs over de 2-0 voor Blauw Wit’34: ,,Ik wilde de bal met mijn linkerbeen inspelen. Mijn linkerbeen is evenwel zwakker dan mijn rechterbeen. Dat inspelen ging nu helemaal fout met als gevolg dat de bal het doel in rolde’’.

Onder de maat

Niet alleen Max Wolfs had zijn dag niet. Er ging heel veel fout achterin bij ONS Sneek.  Ook aanvallend was het onder de maat bij de formatie van Arnoud Koster. De backs Pieter Abe de Jong en Geoffrey Eekhof van ONS Sneek kregen het opkomend niet voor elkaar om gevaarlijk te worden. Echte kansen kreeg ONS Sneek niet en ook combinerend gelukte er maar weinig. Dat was ook de verdienste van Blauw Wit’34, dat alert profiteerde van de fatale verdedigende misstappen bij de club uit Sneek.

Minder soepel

Het loopt minder soepel bij ONS Sneek dan voor de winterstop. Dat moet worden vastgesteld.  Twee keer was ONS Sneek niet goed genoeg in wedstrijden van groot belang.  Het ging niet goed zoals het moest thuis tegen Flevo Boys voor de competitie en gisteravond dus uit tegen Blauw Wit’34 in de bekerwedstrijd.  Gelukkig  heeft ONS Sneek zich met het bereiken van de halve finale in het noordelijk bekertoernooi wel geklasseerd voor het KNVB bekertoernooi met de clubs uit het betaald voetbal. Dat is een  mooie troostprijs. In de competitie in de eerste klasse I noord zaterdag heeft ONS Sneek het behalen van de kampioenstitel niet meer in eigen hand. Het is geheel afhankelijk van wat koploper d’Olde Veste’54 doet in de nog resterende wedstrijden. De formatie uit Steenwijk heeft van de KNVB te horen gekregen dat vv Jubbega de competitie gewoon moet uitspelen en dat de resultaten van d’Olde Veste’54 tegen Jubbega fier overeind blijven.

Geen Rick van Loon

ONS Sneek startte gisteravond met de volgende basisopstelling tegen Blauw Wit’34. Doel: Max Wolfs. Achter: Pieter Abe de Jong, Joran Swart, Glenn Buma en Geoffrey Eekhof. Midden: Nordin Tahboun, Stephen Adisi en Giovanni Aronds. Voor: Tim ten Voorde, Arjen Stremler en Jelle de Graaf. De wisselspelers waren: keeper Ruben Pijlman, Jorn Dijkstra, Ruben Eijzenga, Harmen Boelsma, Lars van der Brug en Lars Wolke. Bij Blauw Wit’34 ontbrak Rick van Loon. Micha Metz en Rens Markus waren na veel blessureleed wel weer van de partij.

Venijnige schuiver

Blauw Wit’34 kwam al vroeg op voorsprong door Floris Boonstra. In de zesde minuut.kreeg hij alle vrijheid van ONS Sneek om met een venijnige schuiver in de verre hoek de 1-0 te laten aantekenen. Een tweede schot van Floris Boonstra belandde recht in de handen van ONS Sneek keeper Max Wolfs. Micha Metz van Blauw Wit’34  probeerde vergeefs van afstand met een hard schot de sluitpost van ONS Sneek te passeren, toen die te ver voor zijn doel stond.

Bob Schepers geblesseerd

Na ruim een half uur spelen raakte Bob Schepers van Blauw Wit’34, met een verleden bij ONS Sneek, aan zijn hoofd geblesseerd. Hij probeerde het nog wel even maar verder spelen zat er niet in. Hij werd vervangen door Wiebe Bakker. In minuut 39 kwam de thuisclub op 2-0 door een grove fout van de doelman van ONS Sneek. Een hard schot van Ennio van Asselt belandde namens de thuisclub nipt naast. Vlak voor de rust werd ONS Sneek voor het eerst gevaarlijk. Dat resulteerde in 2-1 door Arjen Stremler na fraai voorbereidend werk van Jelle de Graaf. Daardoor bleef ONS Sneek in de wedstrijd.

Wat beter voor de dag

In de tweede helft kwam ONS Sneek wel wat beter voor de dag maar Blauw Wit’34 breidde de voorsprong uit naar 3-1. Uit een corner kon de vrijstaande aanvoerder Jordy den Hoedt het vonnis voltrekken. Even later kwam ONS Sneek voor de tweede keer terug in de wedstrijd. Daarvoor zorgde Nordin Tahboun. Met een mooi schot passeerde hij doelman Kevin Wilpstra van de gastheer: 3-2. Het scheelde niet veel of het was 3-3 geworden door een kopbal van een verdediger van Blauw Wit’34 die bijna in eigen  doel in belandde. Wel kreeg ONS Sneek een corner maar die leverde niets op.

Wissels bij ONS Sneek

Na een wissel bij ONS Sneek, Lars van der Brug voor Jelle de Graaf, liep Blauw Wit’34 uit naar 4-2. Floris Boonstra, die bij Blauw Wit’34 tot Man of the Match werd uitgeroepen, profiteerde uitstekend van een misverstand tussen verdedigers en de keeper van ONS Sneek. Trainer Arnoud Koster van ONS Sneek probeerde door opnieuw te wisselen, Stephen Adisi en Glenn Buma er uit en Harmen Boelsma en Ruben Eijzenga er in, het tij te keren. Dat was er niet bij. Verdriet bij ONS Sneek maar begrijpelijk verdiende dolle vreugde bij Blauw Wit’34. De andere halve finale tussen SVBO en d’Olde Veste’54 wordt morgenavond in Emmen gespeeld.

Ongelukkig aangespeeld

Onze trainer Arnoud Koster heeft evenals uw verslaggever slecht geslapen door het niet halen van de finale. ,,Ik heb de gehele nacht liggen malen en de wedstrijd in gedachten wel drie keer teruggezien. Blauw Wit’34 had een goed speelplan bedacht dat ook goed werd uitgevoerd. Daarmee werd ONS afgetroefd. We hadden gisteravond niet het antwoord op het omgaan met de druk van Blauw Wit’34. Max Wolfs is een fantastische keeper, die tot nu toe weinig doelpunten tegen heeft gekregen in de competitie. Bij het tweede doelpunt van Blauw Wit’34 werd hij ongelukkig aangespeeld. Met zulke situaties zal hij om moeten gaan. De eerste helft was van onze kant onrustig. We kregen maar geen rust in ons spel. We hebben ook niet veel afgedwongen’’.

SiVi

Delen