Wedstrijdverslag Broekster Boys – ONS Sneek

ONS Sneek bij laatste acht in toernooi om districtsbeker noord

Broekster Boys in nat Damwoude met 1-4 verslagen door imponerend ONS Sneek

Doelpunten ONS Sneek: Tim ten Voorde (2), Joran Swart en Arjen Stremler

Rollen omgedraaid

Het afgelopen seizoen verspeelde ONS Sneek onnodig zes punten aan Broekster Boys. Dit seizoen zijn de rollen drastisch omgedraaid. Voor de competitie werd recentelijk  op het eigen Zuidersportpark met 4-0 gewonnen. Gisteravond werd in een nat Damwoude de bekerwedstrijd tegen de ploeg van de vertrekkende trainer Patrick Zwart omgezet in een 1-4 zege waarop totaal niets viel af te dingen. Daarmee bereikte de formatie van trainer Arnoud Koster de laatste acht van het toernooi om de noordelijke districtsbeker. Het verzorgde voetbal van ONS Sneek zegevierde in Damwoude op alle fronten over de inzet en strijdlust van Broekster Boys. De imponerende generale repetitie van ONS Sneek gisteravond in Damwoude is een geweldige opsteker voor de komende topper in de eerste klasse I noord zaterdag a.s. in Sneek tegen koploper d’Olde Veste’54 uit Steenwijk.

Wedstrijden in kwartfinale

De acht clubs voor de kwartfinales van het noordelijk bekertoernooi zijn nu bekend. Die acht zijn de derdeklassers Peize en Be Quick Dokkum, de tweedeklasser Germanicus uit Coevorden en de vijf eersteklassers SVBO, Blauw Wit’34, DZOH, d’Olde Veste’54 en ONS Sneek. De loting voor de bekerwedstrijden in de kwartfinale heeft reeds plaats gevonden. Met als resultaat de volgende vier wedstrijden: Peize-SVBO, Be Quick Dokkum-d’Olde Veste’54, Blauw Wit’34-Germanicus en ONS Sneek-DZOH uit Emmen. Eindelijk een thuiswedstrijd voor ONS Sneek in het noordelijk beker gebeuren. De winnaar van de wedstrijd Peize-SVBO komt in de halve finale thuis uit tegen de winnaar van de ontmoeting Be Quick Dokkum-d’Olde Veste’54. De winnaar van het duel ONS Sneek-DZOH speelt in de halve finale uit tegen de winnaar van Blauw Wit’34-Germanicus.

Op kunstgrasveld

Een mooie bijkomstigheid voor ONS Sneek was dat de bekerwedstrijd tegen Broekster Boys gisteravond niet werd gespeeld op het in  slechte staat verkerende gras hoofdveld maar op het kunstgrasveld van de rood zwarten. Het hoofdveld van De Broek heeft namelijk geen verlichting. Voordat de bekerwedstrijd begon werd een minuut stilte in acht gnomen vanwege het overlijden van een jeugdspeler van Broekster Boys. Ondanks de voortdurende regen viel het aantal toeschouwers niet tegen.

Basisopstelling ONS Sneek

Ruben Eijzenga ontbrak gisteravond vanwege een blessure die hij opliep in de wedstrijd van afgelopen zaterdag in Leeuwarden tegen Blauw Wit’34. Wel was hij als aandachtig toeschouwer aanwezig. De basisopstelling van ONS Sneek was: Doel: Max Wolfs. Achter: Pieter Abe de Jong, Glenn Buma, Joran Swart en Geoffrey Eekhof. Midden: Giovanni Aronds, Stephen Adisi en Harmen Boelsma. Voor: Jelle de Graaf, Arjen Stremler en Tim ten Voorde. Bij bekerwedstrijden werd het doel van ONS Sneek verdedigd door tweede keeper Ruben Pijlman. Aangezien die met vakantie is, stond eerste keeper Max Wolfs weer onder de lat bij ONS Sneek.

Heer en meester

In de eerste helft bood Broekster Boys in het hondenweer nog pittig verzet en kreeg toen ook de nodige goede kansen. Na de rust was het daarmee gedaan. ONS Sneek was in de tweede drie kwartier heer en meester in Damwoude.  Na een klein kwartier kwam Broekster Boys evenwel verrassend op voorsprong. De achterhoede van ONS Sneek was even niet zo solide als gewoonlijk. Daarvan profiteerde Broekster Boys. De aanval werd over links opgezet door linksback Niels Westerlaan en met wat geluk scoorde Vincent Hoekstra.: 1-0. ONS Sneek werd er koud noch warm van. Drie minuten later was de schade al weer gerepareerd. Na een goede aanval van ONS Sneek kreeg Broekster Boys de bal niet weg en was het Tim ten Voorde die doelman Sander de Boer van de thuisclub kansloos liet: 1-1.

Twee opgelegde kansen

Na de 1-1 kreeg Broekster Boys twee opgelegde kansen. Piet Wessel Dijkstra en Hedgar Hoekstra maakten er geen gebruik van. De mooiste was voor Hedgar Hoekstra. Hij verscheen alleen voor onze doelman Max Wolfs, die uitstekend redding bracht. Een kwartier voor de rust haalde Riemer Doornbos in het strafschopgebied Arjen Stremler onderuit. Terecht gaf de uitstekend leidende vrouwelijke scheidsrechter Sjoukje de Jong  een penalty aan ONS Sneek. Wie anders dan onze aanvoerder Joran Swart benutte feilloos de trap van elf meter: 1-2.

Orde op zaken

In de tweede helft stelde ONS Sneek orde op zaken. Broekster Boys kwam toen in het stuk niet meer voor. Na twee wissels van onze trainer Arnoud Koster, Nigel Hardenberg voor Jelle de Graaf en Mounir Loolofs voor Geoffrey Eekhof, behoedde de paal Broekster Boys voor een grotere achterstand. Nigel Hardenberg zag zijn projectiel op het houtwerk eindigen. Het was prettig om te zien dat ONS Sneek de wedstrijd volledig onder controle had. Doelpunten konden dan ook niet uitblijven In minuut 81 besliste Tim ten Voorde deze bekerwedstrijd. Met een prachtig schot van buiten de zestien gaf hij sluitpost Sander de Boer van Broekster Boys geen enkele kans: 1-3. Het zou nog erger worden voor de thuisclub. Twee minuten voor het eindsignaal van Sjoukje de Jong sloeg onze spits en uitblinker Arjen Stremler toe. Even draaien en pats boem. Zijn schuiver, met veel gevoel gegeven, was te veel voor doelman Sander de Boer van Broekster Boys: 1-4. In de slotfase kwamen bij ONS Sneek Jorn Dijkstra en Lars van der Brug nog in actie. Ze kwamen er in voor Stephen Adisi en Tim ten Voorde.

Realistisch en eerlijk

Trainer Patrick Zwart van Broekster Boys was realistisch en eerlijk in zijn commentaar op de met 1-4 verloren bekerwedstrijd  tegen ONS Sneek. ,,In de eerste helft heeft Broekster Boys aardig weerstand geboden tegen ONS Sneek. We kwamen zelfs met 1-0 voor. De gelijkmaker van ONS Sneek viel te snel. In de tweede helft zijn we kapot gespeeld door een ONS Sneek met veel voetballend vermogen. In elke linie heeft ONS Sneek goede spelers. Zo vond ik de verdedigende middenvelder Stephen Adisi sterk spelen. ONS Sneek moet nu vol gaan voor het kampioenschap. Het is de best voetballende ploeg in onze eerste klas. Ik zet mijn geld op het kampioenschap van ONS Sneek’’.

Teamprestatie

Onze trainer Arnoud Koster gaf Broekster Boys ondanks de 1-4 nederlaag een pluim. ,,In de eerste helft deed Broekster Boys het aardig. Ze durfden het aan om veel risico te nemen. De 1-3 bleef voor ONS Sneek te lang uit. Ik vond de marge van één doelpunt doelpunt te weinig. Broekster Boys speelde alles of niets. Zo te spelen vraagt veel energie. Onze gastheer raakte dan ook vermoeid. De 1-4 zege was een teamprestatie. Ik heb vooral genoten van het spel van Harmen Boelsma en Arjen Stremler. Ze zijn met hun achttien jaar de jongste spelers in mijn elftal. Vanaf nu vraagt de topper van zaterdag in Sneek tegen koploper d’Olde Veste’54 alle aandacht’’.