Wedstrijdverslag DETO – ONS Sneek

De complimenten voor het spel maar geen punten voor ONS Sneek 1

door: Klaas Uil

“Dynamisch, technisch en verzorgd spel”: dat waren de complimenten van DETO voor onze jongens en staf. Maar er gingen geen punten mee terug in de bus van onze sponsor ITS naar Sneek.

Het was een wedstrijd voor ONS Sneek tegen een tegenstander met ervaring op 4de divisie niveau. En dat was ook wel de sleutel voor de overwinning van de ploeg van trainer Mark Looms. Van kleine kansen een grote maken en verdedigend elke seconde scherp zijn, dat liet de ploeg uit Vriezenveen zien op een zonovergoten sportpark. DETO een ploeg met ervaren spelers met jonge jongens erbij.

Eerste helft een goed begin van DETO, het zette druk op de verdediging van ONS. Maar onze jongens kwamen daar aardig onderuit. Het was al wel merkbaar dat DETO wat scherper aan de start stond. Een ingooi van DETO op linkerkant zorgde voor een hachelijke moment voor de goal van keeper Hoekstra. Lat, paal en de bal eindigde gelukkig in de handen van Hoekstra. Maar een paar minuten later was het toch een goal voor DETO. Een lange bal viel tussen twee verdedigers van ONS in die een fractie van een seconde naar elkaar keken. Die kleine kans liet Mario Francismouth zich niet ontnemen. Zijn schuiver in de hoek bracht DETO op een 1 – 0.

Maar ONS Sneek kreeg gaandeweg de eerste helft wat meer bravoure en zocht regelmatig het doel van DETO op. Waar kleine kansen uitkwamen voor Ruben Eijzenga, Giovanni Aronds, Tim ten Voorde en Arjen Stremler. Kleine kansen die grote kansen moeten worden wil je ervaren ploegen verschalken.

Maar ineens een uitval van DETO in de 35e minuut mondde uit in een terechte penalty gegeven door scheidsrechter Achammachi. Een kans die Bas Postma van DETO zich niet liet ontnemen. De bal verdween in de rechterhoek net buiten bereik van keeper Hoekstra 2 – 0.

Tweede helft was nog meer net begonnen of de 3 – 0 zat al in het netje, Kevin Stokkingreef de maker. Maar toch na die goal trok ONS Sneek ten strijde. En goed ook. Een fase waar met goed voetbal van ONS DETO even geen raad mee wist. In de 52e minuut een prachtige aanval van ONS die startte met een lange bal over de hele naar Pieter Abe de Jong op de rechterkant. Zijn voorzet komt bij Mounhir terecht die een fluwelen balletje voor geeft op Arjen Stremler. Aanname op de borst en panklaar leggen voor je voeten dan is een klein tikkie genoeg om de keeper te verschalken: 3 – 1. Daar stopte het niet. ONS Sneek hield de druk in die fase op DETO. En nog geen 3 minuten later was het 3 – 2. Tim ten Voorde zette voor en Arjen Stremler wist die kans af te maken. Wat een opsteker voor de jongens van ONS.

DETO kreeg nog twee grote kansen op 4 – 2 maar concludeerde zelf dat het een zwaarbevochten overwinning op ONS Sneek was. Zeker de tweede helft was het ONS Sneek dat regelmatig het spel maakte met goed dynamisch, druk op de tegenstander zettend en verzorgd voetbal. Dat meenemen naar volgende wedstrijden dan komen de punten.