Wedstrijdverslag Drachtster Boys – ONS Sneek: 1-1

ONS Sneek vergeet om in de eerste helft al afstand te nemen

tekst: Klaas Uil   foto’s: Rob Bosma

De competitie is los. De eerste wedstrijd zit erop. Voor ONS tegen Drachtster Boys en geëindigd in een terechte 1 – 1. Tenminste als we naar het gehele spelbeeld kijken. Een ONS Sneek dat de eerste helft de bovenliggende partij was. Zeker de laatste 20 minuten van die helft al meer had moeten scoren. Een tweede helft waar Drachtster Boys met kick-and-rush meer druk zette en de betere kansen creëerde. Simpelweg doordat ONS Sneek mee ging doen met lange ballen i.p.v. onder de druk uit te voetballen en zo kansen te creëren.

De eerste kans was voor ONS in de 6e minuut. Captain Joran Swart kon alleen op de keeper af na een aanval over meerdere schijven. Zijn schot gaat net over. Maar ook Drachtster Boys of beter gezegd Sicco Brouwer maakte het binnen 2 minuten spannend. Eerst met een schot dat in het zijnet terechtkomt en even later met een lob die keurig door Max Wolfs overgetikt wordt.

Wat Sicco kan, kan ik ook moet Jelle de Graaf hebben gedacht. Binnen twee minuten kreeg de aanvaller van ONS tweemaal de kans om de keeper te verschalken maar die stond zijn mannetje. Zeker de laatste was een puike redding op een knap schot.

Glenn Buma in een luchtduel, Stephen Adisi kijkt toe

Maar in de 35e minuut was het dan toch raak. ONS Sneek probeerde voetballend enkele minuten op de helft en in het strafschopgebied van Drachtster Boys de vrije man te vinden. Het resulteerde in een bal op Jelle de Graaf die knap tussen twee man zichzelf vrij speelde en die kans niet liet lopen. Met een schuiver maakte hij de 0 – 1.

Juist in deze fase van de wedstrijd liet ONS Sneek zijn kracht zien. Kort na de goal een grote kans voor Nordin Tahboun waar de keeper op een miraculeuze wijze redding brengt. Niet veel later gaat over links Pieter Abe de Jong op avontuur. Een één-tweetje met Jelle de Graaf brengt hem op een positie voor een loepzuivere voorzet op het hoofd van Ruben Eijzenga. Ook hier weet de keeper de bal uit zijn goal te slaan. Hier had ONS Sneek het verschil moeten maken.

Drukte voor het doel van Max Wolfs, met Glenn Buma en Jelle de Graaf

Na de rust valt het op dat er ineens lange ballen gespeeld worden. Vooral Drachtster Boys profiteert hiervan. Alleen is Max Wolfs een sta-in-de-weg. Een kwartier voor tijd grijpt Max Wolfs weer in op een kopkans alleen nu iets te fel. Het levert de Drachtsters een penalty op. Joel Wagenaar blijft koel en schuift de bal in de linkerhoek. Drachtster Boys blijft het proberen met lange ballen, gevaarlijke corners en verre ingooien. Maar gelukkig voor de oranjehemden wil de bal er niet in.

Gezien het speelbeeld moeten beide ploegen tevreden zijn met een punt. Volgend weekend treden we thuis aan tegen promovendus FC Burgum. De FC moest thuis een nederlaag slikken tegen Blauw Wit ’34. We zien u graag met vrienden en vriendinnetjes, ouders, opa’s en oma’s bij deze gezellige eerste thuiswedstrijd. Aanvang 15:00 uur op het Zuidersportpark.