Wedstrijdverslag Flevo Boys – ONS Sneek: 2-2

ONS Sneek maakt met elf tegen tien pas in extra tijd gelijk in topper bij  Flevo Boys: 2-2

In de regen

De topper in de zaterdag eerste klasse I noord tussen koploper Flevo Boys en nummer drie ONS Sneek eindigde gistermiddag in de regen in een 2-2 gelijkspel. Daarmee behield de ploeg uit Emmeloord de koppositie en bleef ONS Sneek derde. In deze topontmoeting gebeurde het nodige. Al heel vroeg in de wedstrijd viel Nordin Tahboun van ONS Sneek geblesseerd uit. In het laatste kwartier van de tweede helft moest ook Glenn Buma van ONS Sneek geblesseerd het veld verlaten. Flevo Boys zag in de eerste helft Younes el Ghamarti geblesseerd afhaken (hamstring).

Ongeslagen

Oud-ONS Sneek speler Frits Dantuma, nu aanvoerder bij Flevo Boys, liep in de 69ste minuut tegen een rode kaart aan. Dat was nog niet alles. Het tiental van de dappere thuisclub kwam namelijk tegen de elf van ONS Sneek in de 76ste minuut op een 2-1 voorsprong.  Een nederlaag dreigde voor de formatie van trainer Arnoud Koster. Pas in de extra tijd werd gelijk gemaakt: 2-2. Hiermee is ONS Sneek nog steeds ongeslagen met drie thuis overwinningen (FC Burgum, Blauw Wit’34 en KHC) en drie gelijke spelen uit (Drachtster Boys, d’Olde Veste’54 en nu dus Flevo Boys).

Spitsuur voor het doel van Flevo Boys

Zat er meerdere keren naast

Het was zeker van de kant van ONS Sneek geen topduel op het kunstgras van het sportpark Ervenbos van Flevo Boys. Spannend en boeiend was de topper wel. Het spel van ONS Sneek kenmerkte zich door veel onnodig balverlies, slordigheden en verkeerde passes. De defensie van ONS Sneek, anders zo safe als de bank van Engeland, zat er meerdere keren naast. Aanvoerder en centrumverdediger Joran Swart, anders de rust zelve, was in de Noordoostpolder veel minder resoluut dan normaliter het geval is. Er waren in Emmeloord ook lichtpunten. Zo stond Max Wolfs geweldig te keepen. Ruben Eijzenga etaleerde opnieuw dat hij als spits steeds beter voor de dag komt. Mooi meegenomen was dat – na veel blessureleed – Pieter Abe de Jong weer speelminuten maakte.

Spanning om te snijden

De competitie seizoen 2023-2024 in de eerste klasse I noord zaterdag is nog lang niet halverwege of bovenaan is de spanning nu al om te snijden. Oordeelt u zelf maar. Aan kop gaat Flevo Boys met dertien punten uit zes wedstrijden  Op de tweede plaats met twaalf punten uit vijf  wedstrijden het Kamper Go Ahead, dat thuis met 4-1 Drachtster Boys overmeesterde. Dan volgen ONS Sneek en KHC uit Kampen met elk twaalf uit zes als derde en vierde. Ook nummer vijf d’Olde Veste ’54 met elf uit zes en ja ook weer Broekster Boys met negen uit vijf doen nog volop mee. De doelsaldi van de top drie liggen akelig dicht bij elkaar. Flevo Boys heeft een doelsaldo van plus 10, gevolgd door Go Ahead Kampen met plus 9 en ONS Sneek met plus 8.

Tim ten Voorde zet voor …

… en Jelle de Graaf schiet op doel

Basisteams

ONS Sneek begon met de volgende basis elf: Doel Max Wolfs. Achter: Mounir Loolofs, Glenn Buma, Joran Swart en Geoffrey Eekhof. Midden: Nordin Tahboun, Harmen Boelsma en Giovanni Aronds. Voor: Jelle de Graaf, Ruben Eijzenga en Tim ten Voorde. Trainer Arjen Postma stuurde de volgende elf het kunstgras op: Doel Klaas Boersma. Achter: Thom Bos, Willem Huizing, Marc Reussing en Richard Stoelwinder. Midden: Jelmer Dijkman, Frits Dantuma en Thomas Potters. Voor: Johan Tiems, Wouter van der Velden en Youres el Ghamarti.

Verlichting brandde gehele wedstrijd

De verlichting op het hoofdveld van Flevo Boys brandde de gehele wedstrijd in verband met het donkere weer vanwege de vele regenbuien. Voordat scheidsrechter Martin Arends uit Dalen (Drenthe) het beginsignaal gaf, werd Johan Tiems gehuldigd. Hij speelde zijn honderdste officiële wedstrijd in het eerste elftal van Flevo Boys. Tegenover het rood en wit van de thuisclub stond niet het oranje-wit van de bezoekers, maar het uitshirt in het kobalt blauw met grote oranje rugnummers.

Speldenprikjes

De eerste speldenprikjes in de topper kwamen van Flevo Boys. Hierna werd ONS Sneek gevaarlijk door met name Tim ten Voorde. De eerste echte kans was voor Jelle de Graaf. ONS Sneek hield er niet meer dan een corner aan over. Al in de vijfde minuut een behoorlijke Flevo Boys overtreding aan het adres van Nordin Tahboun. Hij probeerde het nog wel maar moest al in de achtste minuut de strijd staken. Voor de onfortuinlijke Nordin Tahboun kwam Nigel Hardenberg binnen de lijnen. Dit had tot gevolg dat Tim ten Voorde de rol van aanvallende middenvelder overnam van Nordin Tahboun. Nigel Hardenberg voegde zich als rechtsbuiten bij de aanvallers Ruben Eijzenga en Jelle de Graaf. In het verdere verloop van de wedstrijd wisselden Jelle de Graaf en Nigel Hardenberg wel van positie.

Jelle de Graaf tikt de bal door naar Ruben Eijzenga

Te veel ruimte

Linksbuiten Younes el Ghamarti van Flevo Boys is via VVOG uit Harderwijk teruggekeerd op het oude nest. Hij kreeg te veel ruimte van ONS Sneek. Zijn eerste schot vloog evenwel over. In de twintigste minuut deed hij het veel beter. Hij nam de bal keurig met rechts aan en knalde met zijn favoriete linkerbeen de bal onhoudbaar achter ONS Sneek sluitpost Max Wolfs: 1-0. Al vlot moest hij zich laten vervangen door Bas Bakker. Het scheelde maar heel weinig of Flevo Boys was op 2-0 gekomen. Na een goede aanval kreeg Wouter van der Velden een dot van een kans maar hij schoot over.

Gele kaart

Namens ONS Sneek probeerde Joran Swart met een schot van afstand doelman Klaas Boersma van Flevo Boys te verontrusten. Dat kwam er niet van. Het harde schot ging over. Bij een goede aanval van Flevo Boys, besloten met een ferme kopbal, bracht ONS Sneek goalie Max Wolfs knap redding. In de 41ste minuut juichte al wat ONS Sneek was. Na goed werk van Nigel Hardenberg schoot spits Ruben Eijzenga, die menig robbertje uitvocht met zijn directe bewaker, heel beheerst de 1-1 binnen. Een overtreding van Marc Reussing van Flevo Boys op Ruben Eijzenga van ONS Sneek werd bestraft met een gele kaart.

Spits Ruben Eijzenga schiet de 1-1 binnen

De 1-1 wordt samen gevierd

Afgekeurd doelpunt

Direct na de hervatting leek ONS Sneek door Ruben Eijzenga op 1-2 te komen. Zijn doelpunt werd wegens buitenspel op advies van de assistent- scheidsrechter afgekeurd. Scheidsrechter Martin Arends gaf daarvoor in de plaats aan ONS Sneek een vrije trap nadat hij eerst ONS Sneek voordeel had gegeven na een overtreding van een Flevo Boys speler. Het zou in de tweede helft de wedstrijd worden van keeper Max Wolfs van ONS Sneek. Dat begon al in de 49ste minuut. Hij redde toen fraai op een inzet van Wouter van der Velden. Dat deed hij ook toen Johan Tiems zijn tanden liet zien.

Goal van Ruben Eijzenga wordt afgekeurd wegens buitenspel

Op advies grensrechter

Trainer Arjen Postma van Flevo Boys wisselde hierna twee spelers. Marc Reussing en Richard Stoelwinder maakten plaats voor Aron Kleefstra en Aran Nijboer. Op zijn beurt haalde ONS Sneek trainer Arnoud Koster Jelle de Graaf naar de kant. Voor hem in de plaats Pieter Abe de Jong, die niet als linksback ging spelen maar als linksbuiten. In de 69ste minuut volgde een rode kaart voor aanvoerder en middenvelder Frits Dantuma van Flevo Boys na een duidelijke overtreding op Pieter Abe de Jong van ONS Sneek. In eerste instantie gaf arbiter Martin Arends een gele kaart aan Frits Dantuma. Op advies van één van zijn grensrechters kreeg Frits Dantuma rood. Assistent trainer Henk Buimer van Flevo Boys werd door arbiter Martin Arends naar de tribune verbannen na aanmerkingen op de leiding.

Niet altijd een voordeel

Dat het spelen met elf tegen tien niet altijd een voordeel is, ondervond ook ONS Sneek. In het laatste kwartier van de topper wilde ONS Sneek met een man meer munt slaan uit het vertrek van Frits Dantuma. Het kwam van een koude kermis thuis. Flevo Boys liet ONS Sneek komen om bij balverlies snel om te schakelen. Dat werd in de 76ste minuut uitbetaald. Wouter van der Velden haalde verwoestend uit: 2-1. Flevo Boys was door het dolle heen. Daarvoor werd wederom een treffer van Ruben Eijzenga afgekeurd wegens een overtreding op keeper Klaas Boersma van de thuisclub.

Een overtreding op de Flevo Boys keeper leverde geen doelpunt op

Doffe ellende

Met Lennard Feenstra als vervanger van de geblesseerde Glenn Buma ging ONS Sneek de slotfase in. Het was doelman Max Wolfs die ONS Sneek in de wedstrijd hield. Zo redde hij uitstekend op een voorzet van Aran Nijboer van Flevo Boys. Even later kwam hij weer als overwinnaar uit de strijd toen Flevo Boys gevaarlijk werd. Met Koning Voetbal weet je het nooit. Niemand gaf ONS Sneek meer een kans om alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Toch zou de 2-2 nog vallen. In de extra tijd kreeg ONS Sneek nog een hoekschop te nemen. Uit de afgemeten corner van Harmen Boelsma van links kopte de naar voren getrokken rechtsback Geoffrey Eekhof raak. Grote vreugde bij alles wat ONS Sneek was en doffe ellende bij Flevo Boys. Vreugde en verdriet kunnen ook in het voetbal akelig dicht bij elkaar liggen. Resumerend, een matig ONS Sneek kwam goed weg bij Flevo Boys, dat overigens ook niet de pannen van het dak speelde. Om nog even terug te komen op uitblinker Max Wolfs. Hij trok mee naar voren toen ONS Sneek er alles aan deed om nog een remise te behalen.

Geoffry Eekhof kopt in blessuretijd de 2-2 binnen

Te veel kansen tegen gekregen

ONS Sneek trainer Arnoud Koster vond het terecht geen goede wedstrijd van zijn ploeg. ,,Dit was de minste wedstrijd tot nu toe van mijn elftal in deze competitie. Door het vroege uitvallen van Nordin Tahboun kregen we een geduchte knauw. ONS Sneek had moeite met het fysieke spel van Flevo Boys. We hebben ook te veel kansen tegen gekregen. Keeper Max Wolfs heeft ONS Sneek gered. Bij de 2-1 voor Flevo Boys stonden we ook niet goed. Dat was tekenend in deze wedstrijd. We moeten deze ontmoeting maar snel vergeten. Ik ben blij met het puntje. Bijna iedereen bij ONS Sneek haalde niet het normale niveau.”

Dikke, stijve en blauwe knie

De blessure van Glenn Buma van ONS Sneek lijkt mee te vallen. Toen uw schrijver van het wedstrijdverslag hem gisteravond belde met de vraag hoe het ging, zei hij het volgende: ,,Het gaat wel. Ik heb een dikke, stijve en blauwe knie. Mijn knie is gelukkig direct gekoeld. Ik denk dat het wel goed komt, dat ik er zaterdag a.s. weer bij ben. Ik lag op de massagetafel toen ik hoorde dat ONS Sneek toch nog op 2-2 kwam. Wat de 1-0 voor Flevo Boys betrof hieraan ging knullig balverlies bij ons vooraf.’’

Aanval met Nigel Hardenberg aan de bal

Achillespees

Ook werd geïnformeerd naar het vroege uitvallen van Nordin Tahboun. Hier volgt zijn commentaar: ,,Ik heb nog steeds last. Ik kreeg een trap van een speler van Flevo Boys bij eigenlijk mijn eerste echte balcontact. De blessure zit aan de onderkant van de rechtervoet. Om precies te zijn aan de onderkant van de rechterkuit. Het is een achillespees blessure. Of ik zaterdag a.s. kan spelen? Dat denk ik niet.’’ De achillespees is de grootste en sterkste spier in ons lichaam. De kuitspier zit met de achillespees vast aan de hiel.

Vreemd

Aanvoerder Frits Dantuma van Flevo Boys over de rode kaart: ,,Ik zag de scheidsrechter na mijn overtreding de gele kaart trekken. Toen dacht ik hiermee kom ik goed weg. Op advies van de assistent-scheidsrechter werd het een rode kaart. Dat is vreemd. De assistent-scheidsrechter stond veel verder van de overtreding af dan de scheidsrechter. Ik moet de beelden van de wedstrijd nog bekijken. Wat ik van de wedstrijd vond? Flevo Boys had moeten winnen. Wat ik van ONS Sneek vond?  Het is een beweeglijke ploeg. Verder is de spits van ONS Sneek moeilijk te bespelen.’’

Contractverlenging

Trainer Arjen Postma uit Sint Nicolaasga van Flevo Boys blijft bij de zaterdagclub uit Emmeloord. Het bestuur van Flevo Boys is met Arjen Postma overeen gekomen dat zijn contract met twee jaar wordt verlengd. Hij is nu bezig aan zijn vierde seizoen bij Flevo Boys. Beide partijen hebben vertrouwen in elkaar uitgesproken en zijn erg content met de huidige samenwerking.

Evenwicht

De kop boven het verslag van de wedstrijd Flevo Boys – ONS Sneek op de website van Flevo Boys luidt: Flevo Boys speelt onnodig gelijk tegen ONS Sneek, eindstand 2-2. Verder wordt gesproken van een wedstrijd in evenwicht maar met de beste kansen voor Flevo Boys. De tekst gaat verder met: Na een kwartier spelen is de wedstrijd in evenwicht. Hierbij moet worden opgemerkt dat Flevo Boys de  beste kansen had om op voorsprong te komen. Na zo’n 22 minuten op de klok is het raak voor Flevo Boys. Door een uitval van Flevo Boys scoorde Younes el Ghamarti de 1-0. Niet veel later moest hij het veld verlaten. Hij kreeg last van zijn hamstring. Bas Bakker kwam voor hem in het veld en Richard Stoelwinder schoof iets door naar voren. Flevo Boys had het betere van het spel maar ONS Sneek bleef gevaarlijk. Dat leidde vlak voor de rust tot de 1-1.

Bijzondere situatie

Het vervolg van het wedstrijdverslag is: Bij aanvang van de tweede helft waren er weer kansen voor Flevo Boys. Er werd vergeten deze af te maken. Trainer Arjen Postma probeerde iets te forceren. Aron Kleefstra verving Marc Reussing en Aran Nijboer kwam voor Richard Stoelwinder. Niet veel later was er een bijzondere situatie. Een overtreding van Frits Dantuma werd met geel bestraft. Na een signaal van de grensrechter moest Frits echter met rood van het veld. Na het incident bleef Flevo Boys voetballen. Een prachtige voorzet van Johan Tiems werd afgerond door Wouter van de Velden. Met nog een kwartier te spelen werd de druk op de verdediging van Flevo Boys opgevoerd door ONS Sneek. Flevo Boys wist dit steeds goed  uit te spelen en leek drie punten bij te kunnen schrijven. In de extra tijd kreeg ONS Sneek nog een hoekschop te nemen en iedereen, inclusief de keeper, was naar voren gekomen. Uiteindelijk kopte ONS Sneek nog de 2-2 binnen. Direct hierna floot de scheidsrechter de wedstrijd af. Komende zaterdag speelt Flevo Boys uit tegen d’Olde Veste’54. Aanvang 15.00 uur.

Geoffrey Eekhof aan de bal in de stromende regen

Leuke wedstrijd voor het publiek

Uiteraard ook trainer Arjen Postma van Flevo Boys gevraagd om zijn reactie op de wedstrijd tegen ONS Sneek. Zijn reactie was: ,,Ik vind dat Flevo Boys de drie punten had moeten hebben. We hebben veel meer kansen gekregen dan ONS Sneek. Het grote manco bij ons is dat we te weinig scoren. In het eerste kwartier  was ONS Sneek beter dan Flevo Boys. Hierna nam Flevo Boys de wedstrijd in handen. Met tien man tegen ONS Sneek had Flevo Boys het prima staan. Voor het publiek was het een leuke wedstrijd. ONS Sneek had het moeilijk met het echt onder druk zetten van Flevo Boys. ONS Sneek kan  goed voetballen. Ik denk dat ONS Sneek meedraait in de top vier in onze eerste klasse. Ik ben ook van mening dat Flevo Boys en ONS Sneek niet zouden misstaan in de vierde divisie zaterdag.  De blessure van Nordin Tahboun van ONS Sneek was het gevolg van een onfortuinlijke botsing met een speler van Flevo Boys. Ik vind Nordin Tahboun een goede speler voor ONS Sneek.’’

Komende dinsdag oefent ONS Sneek op het eigen Zuidersportpark tegen tweedeklasser SC Bolsward. De wedstrijd die om 20.00 uur begint staat onder leiding van scheidsrechter Henk Boland.