Wedstrijdverslag Go Ahead Kampen – ONS Sneek

Go Ahead Kampen thuis kansloos tegen schitterend spelend ONS Sneek: 0-4

Trainer Edwin van Nijen van GAK: Manier van spelen van ONS Sneek is heel mooi

Opnieuw Edwin van Nijen: Ik heb genoten van ONS Sneek

Collega Arnoud Koster: We speelden aan de bal gevarieerd

Vervolgend: Heel blij met zege tegen op eigen veld nog ongeslagen ploeg

Afscheidswedstrijd voor Martijn de Rooij van ONS Sneek

Aanvoerder Joran Swart van ONS Sneek loopt flinke klap tegen slaap op

Doelpunten ONS Sneek: Eijzenga, Boelsma, Eekhof en Aronds

Met huid en haar verslonden

ONS Sneek heeft gistermiddag in een kletsnat Kampen in de eerste klasse I noord zaterdag laten zien waartoe het in staat is. Op het kunstgras van het sportpark Middenwetering werd het tot dan op eigen veld ongeslagen Go Ahead Kampen met huid en haar verslonden. Het werd 0-4. Daarop viel totaal niets af te dingen. Het was een lust voor het oog hoe de formatie van trainer Arnoud Koster te keer ging tegen die van collega Edwin van Nijen. Met de ingrediënten technisch kunnen, snelheid, balvaardigheid, rust aan de bal, vlotte combinaties en scorend vermogen werd geen spaan heel gelaten van de rood-gele tegenstander. Door de triomf op Go Ahead Kampen bleef ONS Sneek aan de leiding in de eerste klasse I noord met achttien punten uit acht wedstrijden.

Verlies Broekster Boys

Tweede is d’Olde Veste’54 met zeventien uit acht. De Steenwijkers wonnen uit van SV Marum met 0-5. Nummer drie op de ranglijst is Flevo Boys met zestien uit acht. In Emmeloord tegen KHC was de eindstand 2-0 voor het team van trainer Arjen Postma. KHC staat vierde met vijftien uit acht. Spanning genoeg dus bovenaan. Bepaald verrassend was de nederlaag van Broekster Boys bij Alcides. Het werd 3-1 voor de Meppelers. Broekster Boys en Go Ahead Kampen hebben elk twaalf uit zeven en doen dus een stap achteruit. Broekster Boys is vijfde door een iets beter doelsaldo dan Go Ahead Kampen, plus 5 om plus 4. Verrassend kan ook de 2-1 overwinning van onze stadgenoot LSC 1890 thuis tegen Drachtster Boys worden genoemd.

Meevaller

Een meevaller voor ONS Sneek was dat aanvoerder Joran Swart in de basis stond. Het was bekend dat Nordin Tahboun van de kant moest toekijken. In Sneek uit tegen LSC 1890 op zaterdag 2 december a.s. hoopt hij weer te kunnen spelen, vertelde hij aan uw schrijver van het wedstrijdverslag van ONS Sneek. Verdedigende middenvelder Stephen Adisi was terug in de hoofdmacht van ONS Sneek. Trainer Arnoud Koster had zich namelijk aangepast aan opponent Go Ahead Kampen vanwege het verwachte sterke middenveld van de thuisclub. De in Leeuwarden wonende Stephen Adisi maakte zijn rentree waar. De manier waarop hij menige bal veroverde dwong heel veel respect af.

Basisopstelling ONS Sneek

De basisopstelling van ONS Sneek was: Doel: Max Wolfs. Achter: Mounir Loolofs, Glenn Buma, Joran Swart en Geoffrey Eekhof. Midden: Harmen Boelsma , Giovanni Aronds en Stephen Adisi. Voor Jelle de Graaf, Ruben Eijzenga en Tim ten Voorde. De wisselspelers waren: Ruben Pijlman (keeper), Martijn de Rooij. Nigel Hardenberg, Pieter Abe de Jong, Arjen Stremler en Lars van der Brug.

Gehuldigd

Het was goed gezien van de gastheren om al vroeg de lichtinstallatie in werking te stellen. Vanaf de aftrap waren de bedoelingen van ONS Sneek in Kampen al duidelijk. Direct de thuisclub  onder hoge druk zetten, het initiatief nemen en de topper onder controle  krijgen. Dat lukte allemaal wonderwel. Wilbert Wessels van Go Ahead Kampen werd gehuldigd vanwege zijn honderdste officiële wedstrijd in het eerste van de club uit Kampen. Hij was goed voor 77 doelpunten. Hij ontving een foto en een mooi boeket bloemen.

Bijna handvol kansen

Al in de tweede minuut kreeg ONS Sneek de eerste  kans op een openingsdoelpunt. Na goed voorbereidend werk van Tim ten Voorde was het spits Ruben Eijzenga die jammer genoeg niet scoorde maar er wel een corner aan overhield. In de zevende minuut weer een goede kans uit een samenwerking tussn Tim ten Voorde en Ruben Eijzenga. Nu kopte de nummer negen van ONS Sneek wel goed in maar doelman Damian van Drenth van de thuisclub bracht fraai redding ten koste van weer een hoekschop. De druk van ONS Sneek bleef  maar aanhouden en het werd ook steeds gevaarlijker. De derde kans voor Ruben Eijzenga eindigde over. Even later behoedde de sluitpost en uitblinker bij de Kampenaren keeper Damian van Drenth zijn club voor een achterstand. Bijna een handvol kansen voor ONS Sneek in de eerste tien minuten.

Prachtige vrije trap

In de elfde minuut kwam Go Ahead Kampen tot de eerste echte offensieve daad. Na onnodig balverlies bij de bezoekers belandde het schot ver over. ONS Sneek bleef het doel van Go Ahead Kampen bestoken. Tim ten Voorde zag zijn prachtige vrije trap net naast gaan. Na bijna een half uur spelen een dot van een kans voor Ruben Eijzenga van de gasten. Weer redde keeper Damian van Drenth ten koste van de zoveelste hoekschop. Nog mooier was de dot van een kans voor de veel mee opkomende ONS Sneek middenvelder Giovanni Aronds. Het niet benutten van de vele kansen verhinderde dat het team van trainer Arnoud Koster op zijn minst niet met 2-0 voor kwam.

Bingo

Doelpunten van ONS Sneek konden echter niet uitblijven. Met nog ruim een kwartier te spelen tot de rust was het dan eindelijk raak voor de in uittenue gestoken gasten. Na goed voorbereidend werk van het duo Glenn Buma en Stephen Adisi was het dan toch bingo voor ONS Sneek en Ruben Eijzenga. In minuut 34 scoorde hij met een onhoudbare schuiver: 0-1. Hierna de allermooiste kans voor Jelle de Graaf van ONS Sneek. Voor open doel faalde hij. Ook stond de lat een tweede ONS Sneek treffer in de weg. Go Ahead kwam enkel tot een paar plaagstootjes die niets opleverden. Vlak voor de rust kwam toch nog de meer dan verdiende 0-2 op het scorebord van Go Ahead Kampen. Na een vloeiende attaque scoorde de jeugdige middenvelder Harmen Boelsma, die met de week beter wordt. De ruststand had evenwel op zijn minst 0-4 moeten zijn. De Friese club verzuimde veel vaker de trekker over te halen.

Van de lijn gehaald

Er was nauwelijks afgetrapt voor de tweede helft of ONS Sneek kwam op 0-3. De sterk spelende rechtsback Geoffrey Eekhof had succes met een fraai  en hoog schot van afstand. Doelman Damian van Drenth raakte nog wel de bal aan. Met de 0-3 was deze topper al helemaal beslist. Wat stelde Go Ahead Kampen daar eigenlijk tegenover. Nu, bitter weinig. Een gave combinatie over de grond niet echt gezien bij de thuisclub . In de 58ste minuut werd een hard schot van Ruben Eijzenga door een verdediger van de gastheren van de lijn gehaald. Uw schrijver van het wedstrijdverslag heeft intens genoten van de manier waarop Tim ten Voorde de bal perfect aanneemt en dan heel gemakkelijk wegdraait van zijn tegenstander.

Vijf wissels bij thuisclub en ONS Sneek

Onze doelman Max Wolfs was weer foutloos. Dat onderstreepte hij door een hard schot van GAK (Go Ahead Kampen) prachtig te klemmen en een goede kopbal onschadelijk te maken. In minuut 66 drie wissels bij de thuisclub en later nog twee. De vijf gewisselde Kamper spelers waren Luuc Knul, Nico Veldman, Myron Doumbouya, Wilbert Wessels en Nick ter Horst. Voor dit vijftal in de plaats Bryan Hellendoorn, Arjan Wiegers, Simon van Halm, Niels van Dijk en Jhonny Daniel Amaya Guerra. ONS Sneek bracht ook vijf frisse spelers binnen de lijnen. Dat waren Arjen Stremler voor Ruben Eijzenga, Lars van der Brug voor Tim ten Voorde, Nigel Hardenberg voor Harmen Boelsma, Pieter Abe de Jong voor Joran Swart en Martijn de Rooij voor Mounir Loolofs.

Domper

In de 72ste  minuut was het andermaal raak voor ONS Sneek. Met een beheerst schot tilde Giovanni Aronds de eindstand naar 0-4. Een domper voor ONS Sneek was het uitvallen van centrale verdediger en aanvoerder Joran Swart. Hij viel uit met een blessure aan zijn  hoofd. Hij moest worden ondersteund om het speelveld te verlaten. Vanmorgen Joran Swart gebeld en gevraagd hoe het ging. Zijn commentaar was: ,,Ik heb een flinke klap op mijn hoofd gekregen. Ik kopte de bal weg en kwam toen in aanraking met een speler van Go Ahead Kampen. Het was een flinke klap op de slaap. Met duizeligheid als gevolg. Ik heb nog steeds wat hoofdpijn en de opgelopen klap is veranderd in blauw. Mijn vader heeft me met de auto thuis gebracht. Wat ik van de wedstrijd in Kampen vond? Met name in de eerste helft speelde mijn ploeg heel goed.’’ Uw schrijver wil er aan toevoegen dat ONS Sneek in Kampen de beste competitiewedstrijd tot nu toe van dit seizoen speelde. Voor Martijn de Rooij was het in Kampen voorlopig zijn laatste wedstrijd voor ONS Sneek. In verband met zijn opleiding bij de Koninklijke Marechaussee stopt hij noodgedwongen.

Vriendenploeg

Wat is voetbal toch een mooie kijksport. Zoals ONS Sneek gisteren in Kampen tegen Go Ahead acteerde, daar word je blij van. Een groot compliment aan de technische staf van ONS Sneek en  de begeleiders. Trainer Arnoud Koster, assistent Germ de Jong, keeperstrainer Jan Arjen Kooi, de teamleiders Eddy van der Wal en Gerard Grondsma en de materiaalmannen vader Martin de Jong en zoon Germen de Jong hebben niet alleen van ONS Sneek een uitstekend elftal gemaakt maar ook een vriendenploeg. Wordt er door ONS Sneek een doelpunt gemaakt dan wordt dat met zijn allen gevierd. Zo hoort het ook.

Heel goed niveau

Onze trainer Arnoud Koster straalde van geluk na de royale winst op concurrent Go Ahead Kampen. ,,De eerste helft van onze kant was van heel goed niveau. De laatste dertig minuten waren slordiger. De ruststand was 0-2 maar dat had zeker het dubbele moeten zijn. We misten in de eerste helft  te veel kansen. Dat we snel na de rust op 0-3 kwamen was mooi meegenomen. We waren gevarieerd aan de bal, schakelden snel om, heroverden vlot de bal en na balverlies stonden we goed.’

Durf

Trainer Edwin van Nijen van Go Ahead Kampen over de met 0-4 verloren wedstrijd tegen ONS Sneek: ,,ONS Sneek is duidelijk verder dan mijn ploeg. Met name aan de bal was ONS Sneek beter. Het middenveld van ONS Sneek was heel aardig. De manier van spelen van ONS Sneek is heel mooi. De manier van inspelen getuigt van durf. Ik heb genoten van de wijze van spelen van ONS Sneek.’’

Naar Makkum

Dinsdagavond a.s. speelt ONS Sneek in de tweede ronde van het noordelijk bekertoernooi in en tegen zaterdag vierdeklasser Makkum. De aftrap is om 19.30 uur op sportpark De Braak, dat ligt wanneer je Makkum binnen rijdt. Komende zaterdag geen competitieverplichtingen voor ONS Sneek. Onze jongens verdienen een competitieloze zaterdag. Tot de winterstop speelt ONS Sneek op  zaterdag 2 december a.s. op het gemeentelijk sportpark aan de Leeuwarderweg in Sneek tegen LSC 1890. Die wedstrijd begint om 18.00 uur. Op zaterdag 9 december a.s. komt het Meppeler Alcides naar ons Zuidersportpark. De eerste wedstrijd na de winterstop is thuis tegen Broekster Boys.