Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Wedstrijdverslag Gorecht – ONS Sneek: 1-2

ONS Sneek heeft het moeilijk bij VV Gorecht

tekst: Klaas Uil

Prachtig voetbal weer in het mooie Haren op sportpark de Koepel. Op het veld was het niet mooi maar meer spannend. Gastheer VV Gorecht vocht voor wat het waard was en ONS Sneek probeerde op het gras te combineren maar hanteerde toch vaak de lange bal. Daar werd de ploeg van Arnoud Koster ook wel een beetje door gedwongen door de 4 verdedigers en de 2 daarvoor staande verdedigende middenvelders van VV Gorecht. Combineren lukt als je een zuivere pass geeft of de aanname van de bal goed is tussen al het woud van benen. En dat lukte de mannen van ONS Sneek niet altijd goed.

Twee grote kansen van ONS Sneek in het begin van de wedstrijd. Kopbal van Ewart Ottema en een schot van Wesley Tankink werden kranig geweerd door keeper Willem Bouwkamp van VV Gorecht. Maar ook VV Gorecht liet van zich spreken. Een voorzet vanaf links hard voor de goal van ONS Sneek langs werd gelukkig voor de uit-ploeg door niemand aangeraakt. Vlak voor rust leidde ONS Sneek balverlies en in de omschakeling was VV Gorecht sneller dan ONS Sneek. Maar de spitsen van VV Gorecht hadden het vizier niet op scherp staan. Een rode draad in deze wedstrijd voor het elftal van Hans van der Ploeg. Te veel kansen werden gemist.

VV Gorecht rechtte de rug in begin van de tweede helft. Fysiek en gedreven trok men met vooral lange ballen ten aanval richting de goal van Tristan Boersma. Het leidde tot twee scrimmages voor de goal van de ONS Sneek goalie. De eerste ging er niet in maar de tweede was wel raak. Maar de mannen van Arnoud Koster lieten het er niet bij zitten. Ook zij speelden nu vaker de lange bal. Het zorgde ook aan de andere kant voor veel dreiging.  Kort na de goal van VV Gorecht resulteerde het via een prachtige gekrulde bal in de kruising door Nordin Tahboun in een gelijke stand.

Het werd een vecht duel, niet mooi maar wel met veel strijd tussen beide teams. Af en toe tegen de grens aan van het toelaatbare. Maar scheidsrechter Jeen Boringa en zijn grensrechters wisten hier wel raad mee door hun ervaring. Ze lieten zich de kop niet gek maken. En er zijn mensen die je niet moet tergen want dan doen ze er nog een schepje inzet bovenop. Ewart Ottema verdedigde diep in de tweede helft uit richting het middenveld. Hij werd flink aangetikt en liet dat verbaal even merken. Het opstootje wat daardoor ontstond was koren op de molen voor Ewart Ottema. Nog geen minuut later stuurde Nick Kleen een bal naar Ewart Ottema de zestien in en met al zijn krachten wist hij het net te vinden en zette ONS Sneek op voorsprong.

VV Gorecht zette alles op alles maar wist het doel niet meer te vinden. Hoewel een kop kans in blessuretijd van oud ONS-er Rein Werumeus – Buning nog rakelings over ging. Een zucht van verlichting voor de meegereisde supporters van ONS Sneek toen kort erna de goed leidende Jeen Boringa floot voor einde wedstrijd.

We hopen dat in het Hemelvaart weekend veel supporters van ONS Sneek gaan afreizen naar Hoogezand om de mannen een hart onder de riem te steken en ze aan te moedigen, zodat er een prachtig slotakkoord komt bij de laatste competitiewedstrijd. Want met de huidige stand en de nog te vergeven 2 periodes kan het nog alle kanten op voor 6 ploegen voor een mooi einde van de competitie met misschien een kampioenschap of een extra toetje in de vorm van nacompetitie.

Delen