Wedstrijdverslag Hoogezand – ONS Sneek: 0-0

ONS Sneek vergeet te scoren in Hoogezand

tekst: Klaas Uil   foto’s: Rob Bosma

Wijze woorden van trainer Arnoud Koster: ”we vergeten te scoren” na de wedstrijd in de bestuurskamer van  Hoogezand. Daar waar de stafleden van Hoogezand met een smile aan tafel zaten. Trainer van Veen van Hoogezand was terecht tevreden met het lijfsbehoud in de eerste klasse F.

Vanaf minuut 1 liet ONS Sneek zien waarvoor het gekomen was: winnen. 90 minuten lang gaven de mannen van ONS Sneek gas maar in de eindfase ontbrak de scherpte of stond de goalie van Hoogezand zijn mannetje of een been van een verdediger in de weg. Aanval op aanval zette ONS Sneek op. De een nog mooier dan de ander. Nordin Tahboun na een tikkie-takkie aanval redding keeper, inzwaaier Mark Westra en vrije kopkans Ewart Ottema welke hem net verkeerd raakt op de schouder, vrije trap Nordin Tahboun net naast, de bal wilde er gewoon niet in.  Hoogezand stond compact te voetballen maar groef zich zeker niet in. Maar het missen van de kansen door ONS Sneek gaf de mannen van trainer van Veen extra elan en verhoogde de inzet.

Pas in de 32e minuut werd Hoogezand echt even gevaarlijk. Een schot wat via een verdediger van ONS Sneek van richting veranderde belandde bovenop de lat van Tristan Boersma. Zelfs het centrale duo van ONS Sneek mengde zich in de aanvallen. De weer sterk spelende Patrick van der Veen zag een afstandsschot vlak voor de thee net over vliegen.

Na de rust direct weer hetzelfde spelbeeld. ONS Sneek dreigend gelijk al na de thee. Een grote kans op de op links vrij gespeelde Nick Kleen bracht de keeper van Hoogezand weer tot een grote redding. Ook een corner van Mark Westra bracht tot twee keer toe Joran Swart in stelling maar een been en de paal stond hem in de weg om de bevrijdende goal te maken. Kort daarna vrije trap Nordin Tahboun buitenkant paal en Nick Kleen weer over links met een schot voorlangs.

Maar het was ook achterin bij ONS Sneek oppassen voor de schaarse aanvallen van Hoogezand. Want die dreiging was er telkens wel. In de 70e minuut raakte een lob, die sommigen al telden, gelukkig de bovenkant lat van de goal van ONS Sneek. Maar daarna was het weer ONS Sneek. Stefan Westra kreeg na twee mooie aanvallen vrije schietkansen maar zoals de titel al zegt we vergeten te scoren. De bal wilde er gewoon niet in.

Misschien was het nummer van Rob van Holland “Hoogezand Sappemeer ik kom eraan” beter geweest om die van te voren in de busreis te laten horen i.p.v. erna. Want de sfeer blijft goed bij de staf en de mannen van oranje. Ja, we hebben het niet in eigen hand maar mensen wat een finale dag in de eerste klasse F volgende week.

ONS Sneek – Blauw Wit ’34, Pelikaan S – Oranje Nassau Groningen en Winsum – Broekster Boys. Vijf ploegen die voor de titel gaan en Winsum die heel graag de tweede periode wil hebben. Het wordt veel mobieltje kijken wat de tussenstanden zijn en wie uiteindelijk het feest kan gaan vieren of een toetje krijgt in de vorm van nacompetitie voor promotie of in het ergste geval met lege handen staat.

Kom onze jongens van ONS Sneek volgende week ondersteunen op het Zuidersportpark. Aanvang wedstrijd 15:00 uur. Laten we er met ons allen de Snekers en Leeuwarders een groot prachtig voetbalfeest van maken. Na de 90 minuten zien we wel als de kruitdampen zijn opgetrokken wie wat heeft geraakt.