Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Wedstrijdverslag Marum – ONS Sneek

SV Marum thuis ook schiettent voor ONS Sneek: 0-7

Onvervalste hattrick van Arjen Stremler in eerste helft

Eénrichtingsverkeer op kunstgras in zwoel Marum

ONS Sneek blijft punt achter op koploper d’Olde Veste’54

Doelpunten ONS Sneek: Stremler (3), De Graaf (2), Eijzenga en Van der Brug

Oppermachtig

Voor de tweede keer dit seizoen fungeerde debutant SV Marum in de eerste klasse I noord zaterdag als schiettent voor ONS Sneek. Thuis won ONS Sneek met 8-0 van de ploeg van de vertrekkende trainer Jan Piet Bosma. Gistermiddag in een zwoel Marum werd het 0-7 voor de oranjehemden. ONS Sneek was oppermachtig tegen een pover SV Marum. Met de rust stond het 0-3 voor de ploeg van trainer Arnoud Koster. Met 0-7 kwam de thuisclub nog heel goed weg.

Smet

Een smet op de volle winst in Marum was het 1-2 verlies van Flevo Boys in Emmeloord tegen koploper d’Olde Veste’54. Met nog vijf competitiewedstrijden voor de boeg staat ONS Sneek nog steeds een punt achter op de formatie uit Steenwijk. Aanvoerder Joran Swart en zijn mannen hebben het niet meer in eigen hand en moeten hopen op een misstap van d’Olde Veste’54. ONS Sneek en d’Olde Veste’54 krijgen op papier geen moeilijke tegenstanders meer. Met andere woorden, beide clubs moeten in staat worden geacht vijftien punten aan hun totaal toe te voegen. Gaat dat inderdaad gebeuren dan grijpt ONS Sneek opnieuw met één punt verschil naast het kampioenschap.

Doelsaldo beslissend

Op het eigen Zuidersportpark krijgt ONS Sneek nog te maken met Go Ahead Kampen, LSC 1890 en Jubbega. Uit speelt ONS Sneek nog tegen Alcides en Broekster Boys. D’Olde Veste’54 krijgt thuis nog visite van de zwakke broeders SV Marum en Alcides. De koploper speelt uit nog tegen Go Ahead Kampen, LSC 1890 en Jubbega. De stand bovenaan in de eerste klasse I  na de uitslagen van gisteren is: 1. d’Olde Veste’54 19-47, 2. ONS Sneek 19-46 en Flevo Boys 19-41. Eindigen d’Olde Veste’54 en ONS Sneek gelijk dan is de titel en de promotie naar de vierde divisie voor ONS Sneek, dat een veel beter doelsaldo heeft dan d’Olde Veste’54. ONS Sneek scoorde tot nu toe 63 doelpunten en kreeg slechts dertien treffers tegen. Dat betekent een doelsaldo van plus vijftig. Naaste concurrent d’Olde Veste’54 doelpuntte 47 keer en incasseerde twintig goals. Dat houdt in een doelsaldo van plus 27.

Basiself

ONS Sneek startte in Marum met de volgende basiself: Doel Max Wolfs. Achter: Pieter Abe de Jong, Glenn Buma, Joran Swart en Geoffrey Eekhof. Midden: Stephen Adisi, Giovanni Aronds en Tim ten Voorde. Voor Nordin Tahboun, Arjen Stremler en Jelle de Graaf.

Vroege goal

ONS Sneek liet er geen gras overgroeien na de aftrap. SV Marum werd direct onder hoge druk gezet. Nadat de knal van Pieter Abe de Jong werd gekeerd door de twee meter lange doelman Bas Paulus Maria Markus van de gastheer viel al in de zesde minuut de 0-1 door Arjen Stremler, die weinig in de weg werd gelegd. Onze spits schoof de bal met precisie binnen. Na de vroege openingsgoal verdubbelde ONS Sneek in de zeventiende minuut de voorsprong. Na een vloeiende ONS Sneek aanval werd opnieuw Arjen Stremler gemakkelijk gevonden. Weer had de keeper van SV Marum geen passend antwoord op de geplaatste schuiver: 0-2. Stephen Adisi gaf na precies een half uur spelen een voortreffelijke assist op Arjen Stremler, die voor de derde keer de keeper van SV Marum onhoudbaar passeerde: 0-3. Daarmee was de onvervalste hattrick van Arjen Stremler een voldongen feit.

Fraaie staaltjes voetbal

Pas in minuut 31 het eerste schot van SV Marum, dat hoog over ging. Zeven minuten later kwam Stephen Adisi in kansrijke scoringspositie na fraai voorbereidend werk van Nordin Tahboun.  Het harde schot van Stephen Adisi vloog evenwel naast. Opgemerkt moet worden dat Nordin Tahboun weer beter in vorm komt. De pure technicus liet in Marum bij vlagen fraaie staaltjes voetbal zien. Pieter Abe de Jong had pech met een hard schot tegen de paal. Vlak voor de rust moest onze keeper Max Wolfs zo waar voor het eerst handelend optreden toen Marc Oldewarris van SV Marum tot een goed schot kwam. Daar had Max Wolfs geen moeite mee.

Mooie snelle actie

In de tweede helft de eerste wissel bij ONS  Sneek. Ruben Eijzenga begon aan de tweede 45 minuten. Hij verving Giovanni Aronds. Tim ten Voorde verhuisde naar het middenveld. Na twee minuten in de tweede helft werd het 0-4. Zijn mooie snelle actie van rechts rondde Jelle de Graaf af met een prachtig doelpunt. Na bijna een uur spelen maakte Jelle de Graaf ook de 0-5. Kort na de 0-5 werd het 0-6 door Ruben Eijzenga. ONS Sneek bleef het doel van SV Marum bestoken. Keeper Markus hield knap Nordin Tahboun van scoren af en een hard schot van de vaker als linksbuiten dan als linksback spelende Pieter Abe de Jong leverde  ook geen doelpunt op.

Enkelblessure Loolofs

Na het inbrengen van de snelle Lars van der Brug voor Stephen Adisi en Harmen Boelsma voor Geoffrey Eekhof ging ONS Sneek op jacht naar de 0-7. In minuut 74 viel de zevenklapper door een fraaie treffer van de goed ingevallen Lars van der Brug. In de slotfase kreeg SV Marum zelfs nog twee goede mogelijkheden op het redden van de eer. Ook dat werd SV Marum niet gegund. Zo redde Max Wolfs keurig op een hard schot en belandde een fraaie kopbal net naast het doel van ONS Sneek. In de slotfase raakte bij ONS Sneek Mounir Loolofs geblesseerd. Hij moest door twee man van ONS Sneek worden ondersteund op weg naar de kleedkamer. Het blijkt een enkelblessure te zijn. Mounir Loolofs was ingevallen voor Nordin Tahboun.

Dik tevreden

Trainer Arnoud Koster van ONS Sneek was dik tevreden over het spel en de 0-7 zege. ,,Wat we wilden, gebeurde tegen SV Marum. We voetbalden met veel druk naar voren. Met als doel een hoop doelpunten maken. We hadden nog wel meer goals kunnen maken dan zeven. We moeten de resterende vijf wedstrijden winnen om de druk op d’Olde Veste’54 te houden. We hebben het niet meer in eigen hand, maar we gaan er wel voor. Beide ploegen hebben nog hetzelfde programma. We gooien de handdoek nog niet in de ring’’.

Op zaterdag 20 april is ONS Sneek vrij wegens het oneven aantal ploegen in de competitie. Daarom oefent de brigade van Arnoud Koster op donderdagavond 18 april op het eigen kunstgras tegen Jong Cambuur. Aanvang is 20.00 uur.

SiVi

 

Delen