Wedstrijdverslag ONS Sneek – WHC

Conditioneel ijzersterk ONS Sneek slaat toe in tweede helft thuis tegen WHC: 3-0

Stephen Adisi van thuisclub imiteert supersolo van Zlatan Ibrahimovic

Invalbeurt Jorn Dijkstra bij oranjehemden even aansprekend als Makkumer aardewerk

ONS Sneek houdt knap de nul tegen formatie uit Wezep

Doelpunten ONS Sneek: Doede de Jager, Arjen Stremler en Stephen Adisi

Schoten van afstand handelsmerk van vaste basisklant Doede de Jager uit Tirns

Tekst: Simon Visser
Foto’s: Anja van den Beld

Voorspoedig
Het seizoen 2024-2025 verloopt voor ONS Sneek tot nu toe voorspoedig in de vierde divisie D. De fraaie derde plaats op de ranglijst getuigt daarvan. Gistermiddag won ONS Sneek op het eigen kunstgras van het Zuidersportpark verdiend met 3-0 na een 1-0 ruststand van WHC uit Wezep. De koplopers DETO en vv Hoogeveen bleven ook op het zegepad. DETO was in Vriezenveen te sterk voor HZVV (2-0) en vv Hoogeveen bleef met 1-0 de baas over d’OldeVeste ’54. DETO en vv Hoogveen delen de bovenste plaats met elk 22 punten uit negen wedstrijden. ONS Sneek heeft als nummer drie negentien uit negen en heeft maar punten minder dan de beide leiders in 4D.

Bekervoetbal
Komende zaterdag staat in het teken van het bekervoetbal. Dan speelt ONS Sneek op het sportpark Skoatterwâld onder de rook van het Abe Lenstra Stadion van eredivisionist SC Heerenveen tegen vv Heerenveen, dat uitkomt in de zaterdag tweede klasse J noord. Het eerste elftal van de amateurclub Heerenveen is koploper in de zaterdag tweede klasse J noord. Afgelopen zaterdag versloeg vv Heerenveen in Leeuwarden fusieclub SC Leovardia met 1-4. De amateurs van vv Heerenveen gaan aan kop met elf punten uit vijf wedstrijden. De bekerwedstrijd vv Heerenveen-ONS Sneek begint om 15.00 uur.

Borst nat maken
Na het bekeravontuur vraagt het competitievoetbal weer alle aandacht. Tot de winterstop kan de ploeg van ONS Sneek trainer Arnoud Koster de borst maar nat maken. Dan zal ONS Sneek zich moeten bewijzen of het in staat is een hoofdrol te blijven spelen in de vierde divisie D. Daartoe is ONS Sneek wel in staat. Het komende loodzware competitieprogramma voor ONS Sneek tot de wintersop ziet er als volgt uit: zaterdag 2 november: HZVV-ONS Sneek, zaterdag 9 november Quick’20-ONS Sneek, zaterdag 16 november ONS Sneek-vv Hoogeveen, zaterdag 30 november Staphorst-ONS Sneek, zaterdag 7 december ONS Sneek-DZC’68 en 14 december TVC’28-ONS Sneek. De eerste competitiewedstrijd voor ONS Sneek na de winterstop is KHC-ONS Sneek op zaterdag 18 januari 2025.

Absolute hoogtepunt
Het absolute hoogtepunt gistermiddag van de wedstrijd ONS Sneek-WHC was de weergaloze solo van onze middenvelder Stephen Adisi in blessuretijd. Zijn geweldige actie deed sterk denken aan de supersolo van Zlatan Ibrahimovic in de competitiewedstrijd in de eredivisie in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam tegen NAC op 22 augusuts 2004. De imitatie van Stephen Adisi van de weergaloze act van Zlatan werd beloond met een daverend applaus. Alle spelers en wisselspelers van ONS Sneek waren door het dolle heen van de actie van Stephen Adisi, die dus veel meer kan dan ballen afpakken, controleur zijn op het middenveld en daar zijn verdedigende acties demonstreert. Het was niet alleen een mooie voetbal zaterdag tegen WHC voor de uit Ghana afkomstige Stephen Adisi. Dat was het ook voor onze trainer Arnoud Koster vanwege de geboorte van een zoon, Brent geheten, en de verjaardag van onze kundige, bescheiden en sympathieke keeperstrainer Jan Arjen Kooi.

Basisopstelling
De basisopstelling van ONS Sneek voor het treffen tegen WHC had geen wijzigingen ondergaan. De basisformatie was: Doel: Thomas Hoekstra. Achter: Mounir Loolofs. Glenn Buma, aanvoerder Joran Swart en Geoffrey Eekhof. Midden: Stephen Adisi, Doede de Jager en Giovanni Aronds. Voor: Tim ten Voorde, Ruben Eijzenga en Arjen Stremler. De wisselspelers waren: Keeper Ruben Pijlman, Jorn Dijkstra, Ewart Ottema, Lennard Feentra en Lars Wolke. Met de aantekening, dat Lennard Feenstra eerder op de dag had gespeeld in ONS Sneek Onder 23.

Handelsmerk geworden
Ook tegen WHC mocht ONS Sneek aanvankelijk de bal hebben en het spel maken. WHC moest dan ook al gauw alle zeilen bijzetten. In de vierde minuut voorkwam Bruce Lücke, een beer van een centrale verdediger, dat de inzet van Tim ten Voorde op links geen rendement opleverde. In de negende minuut kon ONS Sneek wel juichen. Scoorde Doede de Jager ook vanaf  grote afstand uit tegen Heino vorige week zaterdag, nu deed hij dat weer. Doelman Leon ter Wielen van WHC was kansloos op de knal van afstand van Doede de Jager, De afgevuurde projectielen van afstand zijn kennelijk het handelsmerk van de speler uit Tirns geworden. Na de vroege achterstand koos WHC langzamerhand maar zeker voor meer aanvallende impulsen. Erg verontrustend voor ONS Sneek was het allerminst. Het meeste gevaar kwam nog van Belan Zend, een handige en technisch goede aanvaller. Doelman Thomas Hoekstra van ONS Sneek moest slechts één keer in de eerste helft echt handelend optreden. Dat deed hij keurig op een hard schot van Sargon Gouriye van de Wezepers. Captain Joran Swart, die tot Man of the Match werd uitgeroepen, voorkwam vlak voor rust de 1-1 door een goede ingreep.

Conditie is honderd procent
De tweede helft was van de kant van ONS Sneek veel beter dan de eerste 45 minuten. Opnieuw etaleerde ONS Sneek, dat het met de conditie honderd procent is gesteld. WHC zat er steeds meer door heen. Met name in de slotfase. Scheidsrechter R. Meilink uit Wierden had ONS Sneek een strafschop moeten geven na een duidelijke overtreding op Ruben Eijzenga. De leidsman wilde van niets weten. In minuut 56 raakte Mounir Loolofs van de thuisclub zodanig geblesseerd, dat hij het veld moest verlaten. Lars Wolke was zijn goede vervanger. ONS Sneek ging in de tweede helft op jacht naar een beslissende voorsprong. Dat lukte na een dubbele wissel van onze trainer Arnoud Koster in de zeventigste minuut. Doede de Jager en Ruben Eijzenga maakten plaats voor Jorn Dijkstra en Ewart Ottema.

Onberispelijk
In de 76ste minuut  viel de beslissende 2-0. Na goed werk van Jorn Dijkstra scoorde Arjen Stremler onberispelijk. Jorn Dijkstra is een apart verhaal. Hij viel voortreffelijk in. De Makkumer leverde vakwerk af. Vandaar de vergelijking met het vakwerk, dat Makkumer aardewerk heet. Drie minuten voor afloop nog een wissel bij ONS Sneek. Lennard Feenstra kwam er in en Giovanni Aronds werd naar de kant geroepen. ONS Sneek verzuimde de score uit te breiden door goede kansen niet te verzilveren. Met name Lennard Feenstra had de 3-0 op zijn schoen, maar doelpuntte niet. In de eerste minuut van de blessuretijd zou de 3-0 toch nog vallen. En hoe. Jorn Dijkstra deed het voorwerk waarna Stephen Adisi het schitterend afmaakte. Hij slalomde op vlotte en grandioze wijze langs meerdere verdedigers van WHC alsof ze er niet stonden. Er restte doelman Leon ter Wielen van WHC anders niet dan voor de derde keer de bal uit het doel te halen. Bijna was het nog 3-1 geworden, maar de paal van het ONS Sneek doel voorkwam dat.

Vier keer geel in totaal
Ewart Ottema kreeg van zijn trainer Arnoud Koster tegen WHC al meer speelminuten.  Het waren er twintig. Ewart Ottema werkte hard, maar mist begrijpelijk nog wedstrijdritme. Dat lijkt enkel een kwestie van tijd. Vier gele kaarten vielen te noteren bij ONS Sneek-WHC. Twee voor ONS Sneek en ook twee voor WHC. Mounir Loolofs en Lars Wolke kregen geel namens ONS Sneek en er waren ook twee gele kaarten voor Bruce Lücke en Mitchel Dijkhof van WHC.

Wel even kwijt
Het geblesseerd uitvallen van Mounir Loolofs is volgens onze trainer Arnoud Koster een verkramping of een hamstring verrekking. Is het laatste het geval dan is ONS Sneek Mounir Loolofs wel even kwijt. Pieter Abe de Jong ondergaat deze week een mri scan. Die moet uitsluitsel geven wat er precies met de blessure van de speler uit Haskerhorne aan de hand is.

Bekroning
Wat vond onze trainer van de wedstrijd tegen WHC? ,,Ik heb zo juist de eerste helft terug gezien. Ik vond de eerste helft goed van ONS Sneek. In de eerste helft hebben we goede kansen gehad. Met de rust hadden we een grotere voorsprong moeten hebben. Na de 1-0 raakte ONS Sneek wel in een impasse. In de tweede helft werd er door ONS Sneek hoger verdedigd om de nul te houden. Ik gun Stephen Adisi het op geweldige wijze scoren van de 3-0 van harte. Ik zie zijn weergaloze 3-0 als een bekroning voor zijn spel. Stephen Adisi is heel belangrijk voor ONS Sneek.’’