Wedstrijdverslag Sv Poortugaal – ONS Sneek

ONS Sneek uitgeschakeld in de KNVB beker

door: Klaas Uil

Ons eerste elftal is weer een ervaring rijker. 14:30 uur vertrek en 02:00 uur in de nacht terug voor een potje amateur voetbal. Het was me het reisje wel naar Poortugaal. Sv Poortugaal aan de zuidkant van Rotterdam heeft een mooi complex op Sportpark Polder Albrandswaard. Met bijna 1.400 leden veel roering en beleving op de club.

De wedstrijd misschien wel een kopie van afgelopen zaterdag tegen DETO. ONS Sneek met veel jeugdigheid en Sv Poortugaal met ook veel ervaring in de ploeg. Zeker de aanvallers waren van hoge kwaliteit. Snel, technisch en fysiek sterk. Onder leiding van Joran Swart hadden onze verdedigers er de handen vol aan. Maar toch stonden ze allemaal hun mannetje. Overall gezien had ONS wel 60 % balbezit over de gehele wedstrijd. Met dynamisch spel en veel inzet trok de ploeg van trainers Arnoud Koster en Germ de Jong ten strijde. Maar wel telkens oppassen voor de aanvallen van Sv Poortugaal. Vooral Bjorn Wagenaar was een speler die verrassende dingen kon doen voor Sv Poortugaal. Met veel druk op de bal en met veel inzet wist ONS vaak de angels wel uit de aanvallen te halen. Soms met behulp van de paal maar extreem grote kansen waren er niet tot de 20e minuut. Joran Swart draaide centraal op het middenveld knap weg van zijn tegenstander en gaf een prachtige steekpass op Arjen Stremler die alleen op de keeper af kon. Maar die stond wel zijn mannetje. Kans verkeken.

Maar 8 minuten later was het wel raak. Weer was het Joran Swart nu met een bal van links over de hele naar de opkomende Geoffrey Eekhof. Die liet even zien hoe je zulk een bal op waarde moet schatten en hoe belangrijk een goede aanname is. Panklaar voor de voeten waardoor hij met een mooie schuiver het net wist te vinden voor de 0 – 1. Vervelend is het als je dan een paar minuten later met een getoucheerde bal door een verdediger van ONS een tegengoal (1 – 1) krijgt.

De wedstrijd werd een mooie open en sportieve wedstrijd waar het publiek de winnaar was. Door de motregen mooi glad kunstgras waardoor aann beide kanten er lustig op los werd gevoetbald met strakke ballen en combinaties. Daar ontstaan kansen en corners uit. En in de 46e minuut was het wederom raak voor Sv Poortugaal. De corner wordt niet goed verwerkt. We zijn net iets te laat met ingrijpen en dan met de ervaring voorin weet men wel raad met zulke kansen en ligt de bal zomaar in het netje: 2 – 1.

Trainer Arnoud Koster wisselde in de rust o.a. noodgedwongen Buma en Eijzenga voor Haak en de Jager. Twee jonge honden die even lieten zien dat ze aanstormende talenten zijn waar we als club nog veel plezier aan kunnen beleven. Beide ploegen bleven goed voetballen met veel inzet. Kansen over en weer. Maar wel opvallend bij Sv Poortugaal altijd wel iemand in de buurt bij de bal in het strafschopgebied en bij ONS juist wat minder dat beeld. Vooral Bjorn Wagenaar van Sv Poortugaal strooide met mooie aanvallen en balletjes naar zijn collega aanvallers. Onze jongens vochten voor wat ze waard waren maar in de 83e minuut vanuit een vrije trap gaf Sv Poortugaal de genadeklap. De bal kwam voor en met een snoekduik kopte captain Sven Breukhoven de bal achter keeper Hoekstra. Daarmee was het lot beslecht voor ONS Sneek. Complimenten van de tegenstander voor het getoonde spel maar niet de overwinning in de ITS bus mee op de lange terugreis.

Complimenten aan Sv Poortugaal die mee hadden gedacht dat onze jongens na de wedstrijd even wat broodjes moeten hebben voor de lange terugreis. Top geregeld door de vrijwilligers van Sv Poortugaal en tige tank (dank u wel) daarvoor! We wensen Sv Poortugaal succes in de tweede kwalificatieronde van de KNVB beker.