Wedstrijdverslag Winsum – ONS Sneek

ONS Sneek in de wachtkamer na verlies in Winsum

tekst: Klaas Uil

De wil om te winnen was misschien wel het grootste verschil tussen ONS Sneek en VV Winsum. Winsum wil graag gaan voor de periode en dat liet men terugzien op het veld. ONS wilde wel en probeerde het ook maar liet zich te vaak de kaas van het brood eten om mee te blijven doen om de knikkers. Zowel in het fysieke als in slimheid in duels en de daaruit voortkomende aanvallen. Belangrijk dat de jonge ploeg en de technische staf van ONS Sneek deze ervaring van vanmiddag in de toekomst op een positieve manier kan gebruiken.

De ploeg van trainer Fred de Boer gaf vanaf de aftrap al aan dat men de punten in Winsum wilde houden. Fanatiek werd het doel gezocht van Tristan Boersma in de eerste minuten. Een mooie volley van Winsum speler Tim Hofman ging in de 4e minuut net over. Maar in de 11e minuut was het wel raak. Yumé Ramos stuurde met een mooie steekbal Tijs Mulder de diepte in alleen op de keeper af. 1 op 1 gaf hij Tristan Boersma geen kans en maakte beheerst af: 1 – 0.

ONS Sneek probeerde het voetballend maar de scherpte ontbrak in de eindfase. Terwijl bij tegenaanvallen alle zeilen bijgezet moesten worden om Winsum niet in die laatste fase van een aanval te laten komen. Waren er geen kansen voor onze jongens? Zeker wel. In de 35e minuut na een mooi opgezette aanval probeerde Stefan Westra met een buitenkant voetje in de uiterste hoek raak te schieten. Met net te weinig effect een metertje naast. Zo ook Joran Swart die een hobbel bal verstuurde naar de tweede paal maar juist net naast.

Na de rust gaf ONS Sneek direct gas met meer elan en inzet. Binnen een minuut stond het scorebord op 1 – 1. Een schot van Nordin Tahboun wist de keeper van Winsum nog te pareren maar precies voor de voeten van Ewart Ottema. Tja die kans moet je deze spits niet geven.

Maar hoe voortvarend de start in de tweede helft ook was, het zakte na een minuut of 10 ook weer in. Irritaties met de tegenstander en soms ook op het arbitraal trio waren daar wel debet aan. Hopelijk is het ook een les dat dit soort zaken je uit de concentratie halen en ook nog eens verloren energie is die je in duels juist kan gebruiken.

In de 54e minuut na een afgeslagen aanval kwam ineens de bal voor de voeten van Winsum speler Wouter Bloem. Die speelde twee verdedigers van ONS Sneek uit en schoot beheerst de bal bij de tweede paal naar binnen: 2 – 1. Een klap die ONS Sneek helaas voor zijn supporters op het prachtige nieuwe sportpark Geert Reinders niet meer te boven kwam. Het kwam zelfs nog goed weg kwam toen in de 71e minuut Tijs Bloem alleen op Tristan Boersma af ging. Maar op fantastische wijze voorkwam de goalie van ONS Sneek een doelpunt.

Zijn er nog kansen voor ONS Sneek op eremetaal? Zeker wel. Alleen met Broekster Boys nu ook bij de kandidaten plus VV Winsum en PKC’83 die ook op de loer liggen, slinken wel de kansen. Een wedstrijd verliezen en de kansen halveren nog verder maar dat geldt voor alle ploegen in de top.

Kom volgende week zaterdag 29 April naar het Zuidersportpark om onze jongens te steunen. Om 15:00 uur trappen we af tegen titelkandidaat Pelikaan S. Een ploeg die het bekerverlies vast wil wissen met een overwinning.