Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Weerzien met De Dijk

Weerzien met asv De Dijk

Vanmiddag wacht ONS Sneek de confrontatie met asv De Dijk uit Amsterdam. De Amsterdammers kwamen aan het begin van het seizoen over vanuit de 2e divisie, waaruit ze degradeerden na een seizoen dat dus niet succesvol eindigde. Omdat het aantal zondagsclubs in de 3e divisie groter is dan het aantal zaterdagclubs zijn een paar zondagsclubs ingedeeld in de (zaterdag) 3e divisie A. Daaronder is ook asv De Dijk.

download

asv De Dijk

De Amsterdamse Sport Vereniging De Dijk is afkomstig uit Amsterdam(-Noord). De club is opgericht op 1 juni 1999 na een fusie tussen Rood Wit-A en ASV Schellingwoude. Deze beide clubs hadden voor de fusie een lange historie in de Amsterdamse sportwereld. Zowel Rood Wit-A als ASV Schellingwoude werden opgericht in 1921. Het zondagelftal van ASV De Dijk kwam in seizoen 2016/17 uit in de 3e divisie. Op zondag 30 april 2017 werd ASV De Dijk kampioen van de zondagafdeling in deze divisie en was promotie naar de 2e divisie een feit, maar na slechts één seizoen volgde degradatie (terug) naar de 3e divisie. Asv De Dijk heeft zijn thuishaven op het sportpark Schellingwoude aan de Schellingwouderdijk. De nieuwe trainer, Kees Oostermeijer heeft de moeijlijke taak om  met zijn ploeg helemaal opnieuw te moeten beginnen, nadat aan het einde van het vorig seizoen veel spelers vertrokken. Eén van die spelers was Nick Kuipers. Nick is inmiddels bij ONS Sneek een vertrouwd gezicht geworden: in de club en als laatste verdediger vóór keeper Barry Ditewig. Voor Nick is het waarschijnlijk toch wel een bijzondere wedstrijd. Niet alleen speelt hij met ONS Sneek tegen zijn ‘oude club’. Maar hij was één van de spelers die in de 2e voorronde van de KNVB Beker op 24 augustus 2016 te gast was in Sneek als speler van De Dijk om uit te maken, welke ploeg zou doorgaan naar het hoofdtoernooi. Dat werd uiteindelijk asv De Dijk, dat met 1-2 aan het langste eind trok, ondanks dat ONS (Boso) Sneek toen goed partij bood. De Dijk bleek een sterke ploeg te zijn met in de gelederen onder meer de gemakkelijk scorende spits Dennis Kaars en Damiën Menzo (inderdaad: neefje van……). Asv De Dijk staat in de huidige competitie op de 17e plaats met 1 punt uit 5 wedstrijden en doelcijfers 3-18. Maar dat zegt nog niet veel. De competitie is nog 29 wedstrijden lang. En daarvan is de ontmoeting van zaterdagmiddag tegen ONS Sneek er één. Altijd een nieuwe kans om de opgaande lijn weer te pakken te krijgen.

DSCF2542

Een actie uit de wedstrijd DVS’33 Ermelo-ONS Sneek

ONS Sneek uit de beker

ONS Sneek heeft deze week een druk programma. Na de uitwedstrijd, vorige week zaterdag, tegen DVS’33 Ermelo wachtte afgelopen dinsdagavond in de 1e ronde van het toernooi om de TOTO KNVB Beker in Werkendam 2e divisionist Kozakken Boys. Het werd zeker geen afgang voor de Snekers. Hoewel de wedstrijd met 3-1 werd verloren speelde ONS Sneek met name na rust een goede partij. Maar de vóór rust opgelopen achterstand kon niet meer worden goed gemaakt. ONS Sneek bekert dus niet verder.

IMG_4287

Genridge Prijor in een duel om de bal in Kozakken Boys-ONS Sneek

Maar je ziet het elftal stapjes maken in de goede richting. En met het oog op de competitie is dat alleen maar positief. Want wedstrijden als tegen Kozakken Boys en DVS’33 Ermelo zijn interessante krachtmetingen om te zien, hoe ver ONS Sneek is. Maar een wedstrijd als zaterdagmiddag tegen asv De Dijk is minstens even belangrijk. Omdat een eventuele winst de Snekers de nodige adem en rust kunnen geven om, zonder de directe hete adem van het degradatiespook, langzaam maar zeker te groeien.

door:     Jan van der Veen

HOLLANDER SCHILDERWERKEN Pupil van de week is:

SWEN  PUEPER

Swen Pueper

Delen