Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Winst tegen Barendrecht smaakt naar meer!

Winst tegen Barendrecht smaakt naar meer!

download

door:                    Jan van der Veen

Afgelopen zaterdag smaakte ONS Sneek voor het eerst ‘het zoet der overwinning’. In een goede en aantrekkelijke wedstrijd werd met 3-2 gewonnen van het sterke Barendrecht. De Zuid-Hollanders mogen dan misschien niet hun beste dag hebben gehad in Sneek, ONS Sneek speelde fris en aanstekelijk voetbal, waardoor de Barendrechters, behoudens een korte periode in de tweede helft, de handen vol hadden aan thuisclub ONS Sneek. Zó de handen vol, dat een inhaalrace na een 3-0 achterstand niet succesvol kon worden afgemaakt. De drie punten bleven verdiend in Sneek. Waar ze enorm werden gekoesterd. Want: dit was goed voor het moreel! De overwinning kwam zeer gelegen. Om de veilige plaatsen niet al te zeer uit het oog te verliezen móest er eigenlijk ook wel gewonnen worden. Maar…….het moet altijd nog maar gebeúren. En de praktijk van de laatste weken vertelde, dat je niet altijd krijgt, waarop je recht hebt. Met de winst van afgelopen zaterdag op zak moet men met een enigszins ander gevoel kunnen spelen. En hopelijk werkt dat ook door in de komende wedstrijden. Om te beginnen: die van zaterdag.

barendrecht15

DOVO

De tegenstander van zaterdagmiddag is één van de (vele) voetbalverenigingen uit Veenendaal: vv DOVO. Samen met 2e divisionist GVVV is vv DOVO de bewoner van het omvangrijke sportcomplex Panhuis. Het zijn elkaars overburen. De club werd opgericht op 23 april 1933. Voluit draagt de vereniging als naam:               Voetbal Vereniging Door Ons Vrienden Opgericht.  Vv DOVO speelde sinds de invoering van de hoogste klasse van het amateurvoetbal tot het seizoen 2005/06 op dat hoogste niveau. In 2006 degradeerde de club via de nacompetitie naar de eerste klasse D, waarin men het jaar erop kampioen werd. Hierdoor speelde vv DOVO vanaf het seizoen 2007/08 weer op het hoogste niveau. In het seizoen 2009/10 degradeerde de club opnieuw naar de eerste klasse. In dat seizoen werd ook de Topklasse geïntroduceerd waardoor DOVO sinds lange tijd slechts op het twee na hoogste niveau speelde. Dit duurde maar één seizoen want door het kampioenschap promoveerde vv DOVO naar de Hoofdklasse. Vanaf het seizoen 2017/18 speelt vv DOVO in de Derde divisie, nadat het in seizoen 2016/17 promoveerde vanuit de Hoofdklasse. De kleuren, waarin men thuis speelt zijn rood en wit.

De club heeft een aantal bekende spelers voortgebracht, onder wie Frans Adelaar, Michel Boerebach en Ronald Spelbos. In het verleden werd de club getraind door onder meer Hans Kraay jr. en Peter Boeve.

DOVO-nú

Het DOVO van nú verkeert eigenlijk in een enigszins met ONS Sneek vergelijkbare situatie. Er wordt al weken over het goede voetbal van de Veenendalers geschreven. Maar ook bij hén willen de punten maar niet binnen komen. DOVO heeft in de zomerperiode nogal wat scorend vermogen moeten inleveren. De zeer gevaarlijke Joshua Patrick verruilde het shirt van de rood-witten voor het zwart-geel van DVS’33 uit Ermelo. Naast hem en zijn broer Enrico (ook naar DVS’33) vertrokken bekende spelers als Ralph Hovestad, Salim Amarzgiou, Leon Toonen, Nando Wormgoor en Mitchell de Zwart.

Onder andere Jasper Waalkens kwam over naar DOVO. Maar hij heeft niet kunnen voorkomen, dat de resultaten in dit seizoen nog niet zo zijn als gehoopt was.

In de afgelopen weken hebben Gert Kruys, die de laatste periode de Veenendalers als trainer onder zijn hoede had en de club afscheid van elkaar genomen. De Schot Scott Calderwood, oud speler van Willem II en Heracles, zit dien ten gevolge zaterdagmiddag als nieuwe trainer voor de eerste keer bij DOVO op de bank. Een schokeffect?

 

Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst

DOVO is sowieso een lastige tegenstander voor ONS Sneek. Vorig jaar werd tweemaal van hen verloren. Zowel in Sneek als in Veenendaal werd het 2-1 voor onze opponenten. In het verleden daarvoor waren een paar seizoenen lang de onderlinge duels zeer doelpuntrijk.

DSCF3272a

Maar zaterdag beginnen we gewoon op 0-0. En dat biedt voor beide ploegen nieuwe kansen.

Wanneer ONS Sneek een antwoord weet te bedenken, onder meer op het gevaar Roy Bakkenes, dan zijn de Snekers bij voorbaat niet kansloos. Maar DOVO zal zeker de punten niet zomaar willen weggeven. En er zal door ONS Sneek net zo hard moeten worden gestreden als afgelopen zaterdag wil men tot een goed resultaat komen.

Samen voor de overwinning! Dat is ook voor zaterdag ons parool! Want de winst op Barendrecht smaakt naar méér!

Delen