Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Zaterdag op het kunstgras in Almere tegen Jong Almere City FC

Nog één keer op kunstgras in Almere

Terwijl ONS Sneek zich verheugt op de komst van een nieuwe toplaag kunstgras op het hoofdveld van het Zuidersportpark in Sneek, kwam Almere City FC in de afgelopen weken in het nieuws met het voornemen om weer op ECHT GRAS te gaan spelen. Naar verluid zal vóór het nieuwe seizoen begint het Yanmarstadion op het Fanny Blankers Koen-sportcomplex in Almere weer echt gras laten ruiken. Daarmee zou Almere City FC wel eens trendsetter in de Jupilerleague kunnen worden. Maar zover is het nog niet. Aanstaande zaterdag ligt het kunstgrasveld nog in het stadion, dat naar alle waarschijnlijkheid wel niet uitverkocht zal zijn (3000 plaatsen), wanneer ONS Sneek op bezoek komt. Het stadion is genoemd naar een (van oorsprong Japanse) fabrikant van dieselmotoren voor vaartuigen. En sinds de zomer van 2015 draagt dit stadion die naam. Op het hoofdveld spelen zowel de hoofdmacht van Almere City FC als Jong Almere City FC hun wedstrijden. Voor ONS Sneek dus de ervaring (net als in Volendam) van een echt stadion.

Jong Almere City is in deze competitie goed op dreef. Een aantal weken stond het aan de leiding in de Derde Divisie. Dat resulteerde in het behalen van de titel in de eerste periode. Vlak na de winterstop stond het belangrijke treffen op het programma tegen Spakenburg. In het Yanmar-stadion werd het een duidelijke 1-4-nederlaag voor de Almeerders. Maar wie had gedacht, dat daarmee de competitie beslist zou zijn, vergiste zich. Ook Spakenburg kan punten verliezen, zo bleek de week daarop. En Jong Almere City pakte de draad van de overwinningen weer op tegen (uit) Spijkenisse en (thuis) Jong FC Twente. Beide keren werd het 2-1 voor Jong Almere City FC. Daarmee staat de ploeg nog steeds op de 2e plaats achter Spakenburg. Slechts 1 punt scheidt de beide ploegen. En één misstap van de koploper betekent dat Jong Almere City FC weer op titelkoers ligt. Afgelopen zaterdag won Jong Almere City FC dus van een ander ‘Jong’ team, dat van FC Twente. Het werd een krappe 2-1. Maar ook Jong FC Twente heeft een heel aardig team en is een geduchte tegenstander voor iedere ploeg in de Derde Divisie. De doelpunten voor Jong Almere City FC werden gemaakt door Khalid Tadmine en Nicky van Hilten.

Khalid Tadmine staat al enkele jaren onder contract bij Almere City FC, en kan dus terecht een ‘kind van de club’ worden genoemd. Hij scoorde tot nu toe 11 van de 46 doelpunten voor de Almeerders, hetgeen neerkomt op bijna 25{05940be14b0e3068ee5eed29b1ea40ab5eb6f15ec3cd6d03f2943436d3335eab} van het totaal aantal doelpunten. Sylvester van de Water staat op de tweede plaats op de topscorerslijst van Jong Almere City FC. Maar hij speelt de laatste weken niet mee. Hij heeft dit seizoen ook al een aantal wedstrijden gespeeld in de hoofdmacht van de Almeerders. Bij ‘Jong’ hebben inmiddels Ruggero Mannes, gekomen van Sparta Rotterdam, en Julian Nak, gekomen van FC Groningen, een plekje veroverd in het elftal. En mogelijk zullen ook zij zaterdag van de partij zijn. Wie er vorig seizoen bij was en waarschijnlijk ook tegen ONS Sneek zal spelen is Nicky van Hilten. Als opkomende back is hij levensgevaarlijk en eist de volledige aandacht op van iedere tegenstander.

ONS Sneek speelde zaterdag een vreemde wedstrijd tegen Jong FC Volendam. Lange tijd leek er niets aan de hand. Een 2-0-voorsprong had alle rust moeten geven om de wedstrijd op safe uit te kunnen spelen. Echter in de 88e minuut wist Jong FC Volendam de Anschlusstreffer te scoren, en in blessuretijd maakte invaller Kevin van Gasteren er met een ‘zondagsschot’ 2-2 van. ONS Sneek leek de verdiende zege daardoor alsnog mis te lopen, ware het niet, dat Genridge Prijor daar anders over dacht. Werkelijk in de allerlaatste seconden pingelde hij de bal over de doellijn bij Volendam-keeper Michaelis, en daarmee bezorgde hij alsnog de Snekers 3, zeer welkome, punten.

Voor aanstaande zaterdag zegt dat allemaal niks. We beginnen weer gewoon met 0-0. En het is vooral zaak om, vanuit ONS Sneek-gezichtspunt gezien, de tegenstander niet het spel te laten maken. Daarin zijn ze goed. En daarin ligt ook hun kracht. Want technisch zijn de Almeerders van klasse! Is ONS Sneek dan kansloos? Nee, zeker niet. Net als in Sneek, op 28 oktober jl., heeft ONS Sneek wel degelijk kansen. Maar dan zal er, à la Feijenoord in de bekerwedstrijd tegen PSV, vanaf het begin fel op de bal moeten worden gespeeld.

Hopelijk reizen we door de polder terug met een puntje (of méér) in onze kofferbak.

door:                    Jan van der Veen

 

Delen