Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Zet ONS Sneek 1 de opgaande lijn door?

Zet ONS Sneek de opgaande lijn door?

 Mocht er in de laatste weken enige twijfel zijn geweest, of ONS Sneek ‘het zoet der overwinning’ binnenkort nog weer eens zou smaken, dan is de overwinning van afgelopen zaterdag in Lisse bij de ‘FC’ van die naam het kristalheldere antwoord! We waren er soms zó dichtbij. Echter, steeds maar weer gingen de punten in de laatste minuten van de wedstrijd naar de tegenstander. Om moedeloos van te worden! In Lisse hervond ONS Sneek hét wapen tegen die dreiging: vechten voor elkaar en een tomeloze inzet. Voeg daarbij ook nog eens, dat ONS Sneek weer eens liet zien, dat het wel degelijk kan vóetballen……………dan zijn daarmee de belangrijkste ingrediënten aangegeven van de 0-1 – zege op de mannen van trainer Robbert de Ruiter. Hoewel optisch de ploegen niet veel in kracht verschilden, voetbalde ONS Sneek iets gemakkelijker. En hadden de Snekers ook de beste kansen. Jammer, dat er niet meer is gescoord. Dat had de overwinning nog meer glans gegeven. Hoewel, FC Lisse liet zien ook een goede ploeg te hebben, en dat het een tegenstander is die niet met zich laat spotten.

DSC_7345

Spelmoment uit de wedstrijd FC Lisse-ONS Sneek met in de hoofdrol Ale de Boer (foto Rob Bosma)

Wedstrijd van de waarheid

Dat laatste kun je ook van SJC (Sint Jeroen’s Club) uit Noordwijk zeggen. De Zuid-Hollanders staan dan weliswaar in de gevarenzone, dat neemt niet weg, dat ze uitstekend kunnen voetballen. Ook zij zijn in meerdere wedstrijden dichtbij puntenwinst geweest. Ook zij weten, wat het is: sneu ervoor weg komen. SJC moet het hebben, zo laat zich verluiden, van het collectief. Maar om één man kunnen we natuurlijk toch niet heen: spits Tom Duindam. Wanneer deze man ‘los’ is dan kan elke tegenstander zich maar beter bergen! Hij heeft er ook dit seizoen alweer 12 in liggen, terwijl hij in het kampioensjaar 2017-2018 er maar liefst 22 inschoot. Overigens loopt er bij SJC nog een gemakkelijk scorende spits rond in de persoon van Youssef el Baouchi. Hij doet met 8 treffers nauwelijks voor Duindam onder. Jammer voor SJC, maar Tom Duindam zal aan het eind van het seizoen vertrekken naar buurtgenoot FC Lisse (!) De inzet van deze wedstrijd is duidelijk: SJC zal moeten winnen om weer enigszins in de buurt te komen van ONS Sneek. Omgekeerd is het de oranjehemden er alles aan gelegen om de afstand tot de Noordwijkers te vergroten om zodoende met wat meer ruimte de volgende 9 wedstrijden van de competitie te kunnen spelen. Daarbij is het resultaat van de heenwedstrijd in Noordwijk van geen belang (1-4 voor ONS Sneek). We beginnen gewoon weer op 0-0.

 DSC_9675

Spelmoment uit de wedstrijd SJC-ONS Sneek op 27 oktober 2018 (foto Rob Bosma)

vv Sint Jeroen’s Club

Vv SJC is opgericht door kapelaan S.Braakman op 26 september 1920. Zoals de naam van de club al doet vermoeden: er is enige verbinding tussen de club en een heilige, bekend bij onze Rooms Katholieke geloofsgenoten. Volgens de overlevering kwam in 847 n. Chr. de schotse monnik Jeroen bij de uitmonding van de Oude Rijn in Nederland aan land. Ongeveer op dezelfde plek, waarop Willibrord, één van de bekende collega-zendelingen voor het christelijk geloof dat eerder had gedaan. Toen Jeroen zijn activiteiten op zendingsgebied verder wilde ontplooien stuurde de bisschop van Utrecht hem naar Northgo (Noordwijk). Daar stichtte de Schot een kerkje gewijd aan Sint Maarten. Bij een aanval van de Noormannen werd Jeroen om het leven gebracht. Maar nog altijd is hij een levende legende in Noordwijk en omstreken.

 logo

SJC nú

SJC bezet momenteel de 15e plaats op de ranglijst met 20 punten uit 24 wedstrijden. Zoals al eerder gemeld: topscorer is Tom Duindam met 12 doelpunten. SJC kende voorafgaande aan het seizoen nogal wat wisselingen. Youssef el Baouchi (Westlandia), Hakan Bayram (FC Boshuizen), Trency Kapata (Smitshoek), Mauro Kloppert (RVVH), Melvin van Stijn (Ter Leede), en Mike van Toor (Katwijk) kwamen de gelederen van de Noordwijkers versterken en roken al aan of staan ‘vast’ in de basis van vv Sint Jeroen’s Club. Sjaak Polak (o.a. ex-Sparta) is de trainer-coach van de zwart-witten. SJC speelde afgelopen zaterdag in eigen huis tegen ODIN’59 uit Heemskerk. Na een eerste helft, waarin ODIN’59 op voorsprong kwam kantelde SJC in de tweede helft de wedstrijd. Maar de 2-1 voorsprong werd in het laatste kwart van de wedstrijd helemaal teniet gedaan door Nigel Hardenberg. De ontketende spits van ODIN’59 scoorde maar liefst 3 maal (uitslag 2-4 voor ODIN’59) .

Kansen voor beide ploegen

Aan de grillige prestatiecurve van beide ploegen is af te lezen, dat beide zaterdag kunnen winnen. Maar dat opnieuw de vorm van de dag belangrijk zal zijn. Wanneer ONS Sneek erin slaagt om het zelfde enthousiasme en dezelfde strijdvaardigheid op te brengen als afgelopen zaterdag in Lisse dan is de thuisclub favoriet. Maar het is zaak om vanaf het allereerste moment de tegenstander niet de gelegenheid te geven om het eigen spel te kunnen spelen.

Hoe de afloop zal zijn, weten we zaterdagmiddag   rond een uur of vijf!

door:      Jan van der Veen

HOLLANDER SCHILDERWERKEN Pupil van de Week is:

Mick

MICK  HALBERSMA

Delen