Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Zet ONS Sneek de opgaande lijn door?

Zet ONS Sneek de opgaande lijn door?

door:                    Jan van der Veen

DSC_5159

Na het aantrekkelijke duel, afgelopen zaterdag, tegen SteDoCo, waaraan ONS Sneek eigenlijk twee punten te weinig overhield, staat voor aanstaande zaterdag op het menu: de altijd moeilijke uitwedstrijd tegen VVOG uit Harderwijk. Op het prachtig gelegen sportpark De Strokel, in ‘de kuip’, treffen elkaar twee ploegen, die al heel vaak tegen elkaar hebben gespeeld. Je zou zeggen: dan weten ze ook veel van elkaar. Maar elke keer is het weer een verrassing, hoe de onderlinge confrontatie uitpakt. En de meest uiteenlopende uitslagen hebben we in de afgelopen jaren zien voorbijkomen.

download

Historie

VVOG is opgericht op 13 mei 1927 als zondagvereniging VOG (Vereniging Ons Genoegen). Deze naam moest van de KNVB gewijzigd worden omdat er al een voetbalvereniging bestond die VOG heette. Later kreeg de ploeg nog een zaterdagafdeling die lange tijd actief geweest is op het hoogste amateurniveau; destijds de Hoofdklasse C. Vanaf 1945 wordt er dus ook op zaterdag gevoetbald bij VVOG. De zaterdagafdeling kent grote successen in het amateurvoetbal. Zo werden de Harderwijkers in het seizoen 1968/1969 algeheel amateurkampioen van Nederland en ook in het seizoen 1996/1997 werd de ploeg, onder leiding van Dwight Lodeweges, kampioen van alle zaterdagamateurs. Ook in de beker verwierf VVOG ooit eens nationale bekendheid. In het seizoen 1988/1989 won VVOG in de beker van profploegen als Excelsior en Helmond Sport. De ploeg verloor een ronde verder pas in de laatste minuut van FC Groningen.

De actualiteit

VVOG heeft de afgelopen zomer de nodige veranderingen gekend. Pieter Mulders tekende dit voorjaar een contract als nieuwe trainer van de Harderwijkers. En hij is druk aan de slag om van VVOG een aantrekkelijk voetballende ploeg te maken. De oud-oefenmeester van Koninklijke HFC en Rijnsburgse Boys weet, dat dat niet 1-2-3 klaar is. En een lange adem vergt. Maar juist tegen ONS Sneek zou hij wel eens willen scoren, nadat zijn ploeg de afgelopen 3 wedstrijden heeft verloren. Nederlagen tegen ploegen die niet bij de slechtsten horen in de 3e divisie. ‘Uit’ tegen Harkemase Boys, en ‘thuis’ de derby tegen Sparta Nijkerk: het is me ook een begin van de competitie! Iets van het doel van de trainer, aantrekkelijk en aanvallend voetbal spelen, kwam afgelopen zaterdag tot uiting in het duel op de Utrechtse Heuvelrug tegen DOVO uit Veenendaal. In een knotsgekke wedstrijd werd het uiteindelijk 7-5 voor de Veenendalers (een korfbaluitslag, bijna). Maar de kansen waren in deze wedstrijd zo wisselend, dat het ook heel anders had kunnen lopen.

Wisselingen in het veld

Hoewel VVOG dus een oude bekende is van ONS Sneek zal er aanstaande zaterdag toch een enigszins andere groep in het veld staan dan de laatste jaren. In de zomer vertrokken Pernelly Biya (de technisch begaafde vleugelspits), Wilko Braam en Roelof de Groot, keeper Kevin Rijnvis stopte, en ook Desmond Sturing zien we niet meer bij de groen-witten terug. Thomas Careman (van Harkemase Boys), keeper Paul Eppink (van DVS’33), en de nieuwe centrumspits Bas Wobbes (van Hoogland) kwamen van elders. En Rihairo Meulens, maar met name Mike Ahrens bleven. En zo kan VVOG zaterdag een sterk elftal in het veld brengen, waartegen ONS Sneek voor 120{05940be14b0e3068ee5eed29b1ea40ab5eb6f15ec3cd6d03f2943436d3335eab} aan de bak moet.

AZ1A9784

Aantrekkelijk voetbal

ONS Sneek-trainer Paul Raveneau heeft met zijn collega Pieter Mulders gemeen, dat ook hij aantrekkelijk voetbal wil spelen. Afgelopen zaterdag kwam dat ook tot uiting in de wedstrijd tegen SteDoCo. Hoewel de automatismen nog moeten groeien, en door het behoorlijk aantal wisselingen ook aan oranje zijde het allemaal nog wat soepeler moet gaan, worden de contouren van het elftal steeds duidelijker en konden we zaterdag genieten van soms heel aantrekkelijk veldspel.Dat betekent, dat het duel in de onderste regionen van de 3e divisie tussen VVOG en ONS Sneek de belangstelling en steun van veel fans uit Sneek verdient. En met 95 kilometer op de teller is deze uitwedstrijd voor velen nog wel haalbaar. Daarom: kom allen aanstaande zaterdag naar sportpark De Strokel in Harderwijk, waar om 14.30 uur de wedstrijd begint onder leiding van scheidsrechter  V.S.Ris uit Groningen, geassisteerd door de heren  R.Kunst en G.Malki.

 

Delen