Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Verslag competitieduel ONS Sneek O23 – Victoria O23: 5-2

ONS Sneek O23  wint thuis verdiend maar geflatteerd met 5-2 van Victoria O23

Doelpunten: Lars van der Brug (2), Lars Wolke, Jisse Kramer en Idris Jzri

Elftal van trainer-coach Justin van der Dam talentvol

Het is ONS Sneek dan toch maar weer gelukt om een representatief Onder23 elftal samen te stellen voor het seizoen 2022-2023. Het heeft wel de nodige zweetdruppels gekost om de selectie van zeventien spelers rond te krijgen. De basis hiervoor werd gelegd door de nodige spelers van ONS Sneek O19  door te schuiven naar ONS Sneek O23. Dit betekent wel dat het huidige O19 niet meer op een hoog niveau speelt. Daar staat dan wel weer tegenover dat het nieuwe O18 elftal van trainer Joeri van Leeuwen dit wel doet. Aan de doorgeschoven O19 spelers werden jeugdige spelers afkomstig van vv Jubbega, sc Cambuur, Heerenveense Boys, sc Heerenveen en De Graafschap toegevoegd.

Wisselspelers

Martijn de Rooij, Gideon Vita en Lennard Feenstra speelden het afgelopen seizoen al in ONS Sneek O23. Vanuit de O19  kwamen over Simon Abrehaley, Lars van der Brug, keeper Quinten van Geerenstein, Idris Jzri, Michiel Pijnenborg, Hugo Potma, Huub de Vries en Lars Wolke. De selectie werd aangevuld met Jesper Bosma en Jan Brouwer van vv Jubbega, Jurre Kalteren van sc Cambuur O18, Jisse Kramer van Heerenveense Boys, Christian Sabuni van sc Heerenveen O18 en de in Steenwijk wonende Maarten Smits, afkomstig van De Graafschap uit Doetinchem. Tegen Victoria 1893 O23 kon trainer-coach Justin van der Dam niet over Lennard Feenstra en Jurre Kalteren beschikken. Aan de selectie tegen Victoria 1893 O23 werden Jorn Dijkstra en David Bergsma uit de A-selectie van ONS Sneek 1 toegevoegd. Justin van der Dam bracht de volgende elf basisspelers binnen de lijnen: keeper Quinten van Geerenstein en de veldspelers Christian Sabuni, Martijn de Rooij, Lars van der Brug, Lars Wolke, Maarten Smits, Hugo Potma, Jisse Kramer, Jorn Dijkstra, Simon Abrehaley en David Bergsma. De wisselspelers waren: Michiel Pijnenborg, Gideon Vita, Jesper Bosma, Jan Brouwer, Idris Jzri en Huub de Vries.

Onterecht afgekeurd

De tegenstander zaterdagmiddag van ONS Sneek O23 op het eigen Zuidersportpark was de Hilversumse Cricket en Football Club Victoria 1893, waarvan het eerste elftal in de zaterdag tweede klasse uitkomt. Victoria 1893 speelt op het sportpark Loosdrecht. Vreemd is dat niet want de thuishaven van Victoria 1893 ligt gedeeltelijk  op Loosdrechtse grond. Victoria O23 begon de competitie met een thuisnederlaag tegen Huizen (3-5). ONS Sneek O23 deed het beter bij de start van de competitie door in Amsterdam verdiend te te winnen van AFC IJburg met 0-4. ONS Sneek bleef op het overwinningspad door Victoria 1893 met 5-2 te verslaan. De tweede victorie op rij was verdiend maar wel geflatteerd te noemen. Cruciaal was dat de 3-3 van Victoria 1893 onterecht werd afgekeurd wegens buitenspel. Dat leidde tot veel frustratie bij de gasten.

Groot talent van 17

In de zeventiende minuut kwam Victoria 1893 op voorsprong door Charley Vrakking na een zwak moment van centrale verdediger Martijn de Rooij: 0-1. Acht minuten later werd het al 1-1 door een schitterende goal van  linkerspits Lars Wolke na een werkelijk prachtige aanval. Lars Wolke is nog maar zeventien. Hij is een groot talent, waaraan ONS Sneek nog heel veel plezier kan beleven. Hij was voor uw scribent de beste speler van allemaal. Andermaal kwam Victoria 1893 op voorsprong in de 25ste minuut door  Ibrahim Ahabri. Na een knappe redding van keeper Quinten van Geerenstein  kreeg ONS Sneek de bal niet weg. Daarvan werd doeltreffend gebruik gemaakt. Lang plezier van de 1-2 werd de gasten niet gegund. In minuut 29 schreef de goed spelende Lars van der Brug de 2-2 op zijn naam na een assist op maat van wie anders dan Lars Wolke. Laatstgenoemde zag even later zijn harde schot stranden op de vuisten van de Victoria doelman.

Goede invalbeurt

De gasten kropen door het oog van de naald toen na vijf minuten in de tweede helft de opkomende Martijn de Rooij zijn fraaie kopbal tegen de lat zag belanden. Victoria 1893 O23 had voorin zeker een paar handige spelers lopen maar kwam niet verder dan een hard schot, dat nipt naast ging.  In de 52ste  minuut kwam ONS Sneek O23 voor het eerst aan de leiding door Jisse Kramer, die beheerst de 3-2 liet noteren na knappe voorarbeid van David Bergsma. Ook Jisse Kramer kan goed voetballen. In de 62ste  minuut maakte bij ONS Sneek wisselspeler Idris Jzri zijn opwachting. Hij verving David Bergsma. Zoals reeds vermeld werd de 3-3 van Victoria O23  door een scheidsrechterlijke dwaling ongedaan gemaakt. Een fout van de Sneker sluitpost Quinten van Geerenstein resulteerde gelukkig  slechts in een hoekschop. In de slotfase sloeg ONS Sneek vernietigend toe. Invaller Idris Jzri kan terugzien op een goede invalbeurt. Zijn mooie bevrijdende goal, de 4-2, viel  negen minuten voor het eindsignaal. Een tweede uitstekende kans voor Idris Jzri werd evenwel niet verzilverd. Lars van der Brug stelde de drie punten helemaal veilig door na een flitsende rush de 5-2  op zijn conto te schrijven in blessuretijd.

Nodige kritiek

Trainer-coach Justin van der Dam van ONS Sneek O23 had wel de nodige kritiek op zijn pupillen. ,,Met name in de eerste helft lag het tempo veel te laag. De opbouw van achteren uit ging veel te traag. Ook waren we slordig aan de bal. Je hebt kunnen zien dat we wel een talentvolle ploeg hebben’’. Justin van der Dam wisselde niet alleen David Bergsma voor Idris Jzri. Zo gingen Simon Abrehaley en Hugo Potma in de slotfase ook  naar de kant. De vervangers waren Michiel Pijnenborg en Gideon Vita. Jisse Kramer en Lars Wolke overkwam hetzelfde. Ze werden vervangen door Jan Brouwer en Jesper Bosma. Zaterdag a.s. speelt ONS Sneek O23 in Alkmaar tegen AFC’34 O23.

SiVi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Delen