Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Verslag ONS Sneek JO21 – sv Urk JO23

ONS Sneek JO21 maakt indruk thuis tegen sv Urk JO23 en wint met 4-1

door Simon Visser

Voor aanvang van de oefenwedstrijd ONS Sneek-Be Quick 1887 oefende ONS Sneek JO21 tegen competitie tegenstander Urk JO23. Na twee nipte nederlagen tegen respectievelijk zaterdag tweedeklasser VVI uit Idskenhuizen en het sterke Be Quick 1887 JO21 volgden twee overwinningen. Eerst werd Nijland verslagen en gistermiddag SV Urk JO23. Op de ruime zege tegen de Urkers viel totaal niets af te dingen. Trainer Arnoud Koster is er in korte tijd in geslaagd van ONS Sneek JO21 een ingespeeld team te maken. Dat is een groot compliment waard.

Tegen sv Urk JO23 werd naar hartenlust gecombineerd. Daarbij kwam dat de aanval van ONS Sneek JO21 bijzonder effectief was. Met als doelpuntenmakers Eelke Faber, Chiel Visser, Rama Kinyonyi en Feike Douwe Zijlstra. Pieter Abe de Jong gaf de assists voor de eerste twee treffers. In het derde doelpunt had Gerhard Potma een groot aandeel en in het vierde Chiel Visser.

Rechtsbuiten Gerhard Potma is de Usain Bolt van ONS Sneek JO21. Zijn snelheid is een enorm sterk wapen maar zijn passes en voorzetten moeten veel beter. Een goede pass op maat en een bruikbare voorzet, daarop  is te trainen. Slaagt hij daarin, dan kan hij uitgroeien tot een toekomstig speler voor ons eerste elftal, maar er zijn meer die dat in zich hebben.

Delen