Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Hans Schrijver Talentencoach en Hoofd Scouting ONS Sneek

Met ingang van komend seizoen treedt Hans Schrijver (Paterswolde, 57 jaar) toe tot de Technische Commissie en de technische staf van het eerste elftal van ONS Sneek.

Hans Schrijver

Talentencoach

Naast het primair, samen met hoofdtrainer Chris de Wagt, verzorgen van trainingen en wedstrijden van ons eerste elftal zal Schrijver zich specifiek gaan bezighouden met de talenten die onze vereniging heeft. Hij wordt eindverantwoordelijk voor de ontwikkeling van talenten (o23) die spelen in de A-selectie, B-selectie, o19-1 en o17-1. Onder zijn verantwoordelijkheid zal er beleid ontwikkeld worden dat er voor gaat zorgen dat er planmatig en gestructureerd gewerkt wordt met onze talenten. ONS Sneek zet hiermee vol in op ontwikkeling van talentvolle jonge spelers.

Hoofd scouting

Daarnaast zal Schrijver als Hoofd Scouting gaan functioneren. ONS Sneek merkt dat het, mede door het hoge niveau waarop de selectie elftallen uitkomen, een steeds grotere uitdaging is om goede spelers aan de club te binden. ONS Sneek heeft al jaren een grote groep zeer betrokken en kundige scouts die zowel voor de jeugdafdeling (intern en extern) als het eerste elftal scouten. Met de komst van Schrijver zal de Technische Commissie het scoutingsbeleid verder door kunnen ontwikkelen.  Uitgangspunt hierbij is om talenten uit de wijde regio te herkennen, in kaart te brengen en de kans te geven zich optimaal te ontwikkelen bij onze vereniging. Dit op een manier zodat er sprake is van een zorgvuldige werkwijze richting alle betrokkenen en met een grote kans op succes.

Carrière

Schrijver heeft in zijn lange carrière in de voetbalwereld meerdere functies bekleed. Hans Schrijver is in het betaald voetbal (assistent) trainer geweest bij onder andere FC Groningen, Nederlands elftal o20 en o17, JEF United in Japan, FC Edmonton in Canada en sc Heerenveen o19. Ook is hij in de top van het amateurvoetbal werkzaam geweest als hoofdtrainer bij VV Sneek en sc Genemuiden. Daarnaast is Hans Schrijver in zijn carrière docent van de KNVB (UEFA-coach A-licentie) geweest en was hij als hoofdscout verantwoordelijk voor de scouting van Jong Oranje en Cambuur. Bij zijn laatste club sc Heerenveen was Schrijver werkzaam als hoofd jeugdopleiding en als hoofdtrainer van o19.

Coaching bureau Hans Schrijver

In de prettige gesprekken die er de afgelopen periode zijn geweest, bleek dat Schrijver momenteel druk bezig is met de oprichting van zijn eigen coaching bureau van waaruit hij zijn voetbalkennis en kunde, naast zijn gevarieerde werkzaamheden voor ONS Sneek, wil aanbieden binnen de voetbalwereld en het bedrijfsleven in Nederland.

ONS Sneek wil met de aanstelling van Schrijver verder invulling geven aan het werken op professionele wijze binnen een topamateurvereniging en wenst hem veel succes toe bij zijn werkzaamheden.

Technische Commissie

Delen