Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Column Joan van der Veen – Terug van nooit weggeweest!

Aanstaand voorzitter van de technische commissie Joan van der Veen schrijft vanaf komend seizoen met enige regelmaat een column voor onssneek.nl. Hij geeft hierbij zijn kijk op actuele zaken die spelen bij ONS Sneek en inzicht in het werk van de TC.

“Terug van nooit weggeweest!”

Het is al weer 5 jaar geleden dat ik stopte na 12 jaar voorzitterschap van de Business Club en mijn lidmaatschap van de technische commissie bij ONS Sneek. Die 5 jaar zijn voorbij gevlogen. De afgelopen jaren ben ik wat meer in de schaduw voor de club actief geweest. Ik ben in die jaren leider geweest van een aantal F en E-teams waar mijn zoons in speelden.

Komend seizoen ga ik aan de slag als voorzitter van de Technische Commissie. Een prachtige uitdaging en daar hou ik wel van.

Even voorstellen

Voor degenen die mij nog niet kennen zal ik me kort voorstellen. Ik ben 47 jaar, woon in Sneek met mijn vrouw Rudina en drie kinderen. Ik ben ondernemer en heb al jaren een eigen bedrijf, Libertas Intermediair. In mijn bedrijf help ik zelfstandig ondernemers met het nemen van lastige beslissingen over alles wat te maken heeft met verzekeringen en pensioenen.

Al vanaf jonge leeftijd ben ik met het voetbalvirus besmet. Na jaren bij VV Papendrecht te hebben gespeeld, kwam ik door verhuizing naar Sneek op wat latere leeftijd bij ONS Sneek terecht en werd ik al gauw voorzitter van de Business Club. In die jaren hebben we hard gewerkt om de club te ontwikkelen en veel successen met elkaar meegemaakt met meerdere kampioenschappen. Voor mij persoonlijk is nog altijd het hoogtepunt de wedstrijd tegen Ajax in de beker in oktober 2012. Een uniek moment in de geschiedenis van de club.

Inwerkperiode

Eind 2016 werd ik gevraagd om met ingang van het nieuwe seizoen voorzitter van de TC te worden. De afgelopen maanden ben ik door het bestuur, de andere TC leden en diverse andere betrokkenen geïnformeerd over de lopende zaken. Ook zijn we de afgelopen periode samen al druk geweest met zaken die voor de start van het nieuwe seizoen opgepakt moesten worden. Denk bijvoorbeeld aan de samenstelling van de technische staf op de teams, de samenstelling van de A-selectie en de medische staf op de teams. Ik denk dat ik inmiddels weer goed op de hoogte ben van wat er allemaal speelt bij onze club.

Komend seizoen

In het komende seizoen zal ik proberen om met regelmaat een column te schrijven over ons werk als Technische Commissie bij ONS Sneek. We zijn immers verantwoordelijk voor het voetbaltechnische beleid van de club en de invulling daarvan. Ik hoop hiermee inzicht te geven in wat we allemaal doen en vooral ook waarom.

Dit vanuit de gedachte dat we met zijn allen vanuit eenzelfde gedachte en werkwijze sporten, presteren, maar vooral ook plezier maken met elkaar. We moeten daarom ook als speler, toeschouwer, vrijwilliger, medewerker of ouder met elkaar dezelfde kant op gaan om er ook komend seizoen weer een succes van te maken.

Voor nu wens ik iedereen een prachtige zomer toe. Kom allemaal uitgerust en fit terug voor een mooi nieuw seizoen bij onze club en tot volgend jaar.

Delen