Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Bevlogen ONS Boso wint in Ermelo

Zaterdag 12-11-2016: Derde Divisie za.: DVS ’33 Ermelo-ONS Boso Sneek:

 

Bevlogen ONS Boso Sneek pakt opnieuw punten in Ermelo

 

Eindelijk lachtte het geluk ONS Boso Sneek eens een keertje toe. Want, eerlijk is eerlijk: in de wedstrijd in Ermelo tegen DVS’33 was de thuisclub het meest in balbezit. En kregen de geel-zwarten een paar dotten van kansen op 1 punt of méér. Maar de veste van oranje hield stand. Met als uitblinkers: het collectief. Want de basis voor de overwinning lag in het feit, dat iedereen voor iedereen wilde knokken. Daarnaast was het ene doelpunt van Fabian Stevens, op een sublieme pass van Ale de Boer er eentje om in te lijsten. Voeg daarbij, dat Bas van Wegen in het ONS Boso Sneek-doel in bloedvorm stak, en de meest onmogelijk geachte reddingen verrichtte, dan kun je eigenlijk ook weer níet van geluk spreken. Dan is de winst geen voortijdig kadootje van de Goedheiligman, die ook in Ermelo aankwam. Dan heb je het gewoon afgedwongen!

door: Jan van der Veen
Fotografie: MJFotografieHv en Rob Bosma Fotografie

En dat op een middag, die voor wat de ONS-familie betreft begon met het indrukwekkende nieuws, dat zeer plotseling Eric Meijer was overleden. Zijn toestand was vanaf woensdagavond al zorgwekkend. Maar vrijdagavond overleed hij toch. Eric was in veel functies bij ONS Boso Sneek actief. Met name in de jeugdafdeling. Hij was onder andere nauw betrokken bij de beeldverslaglegging van het Jorn Feenstra Tournooi. Zelf kende ik hem het beste van zijn fotowerk betreffende de jeugdafdeling voor de Presentatiegidsen van de afgelopen jaren. Een echte ONS-er ging heen! We denken aan zijn vrouw en hun beide kinderen.

Derde Divisie Seizoen 2016-2017/Competitie/DVS '33 ERMELO - ONS BOSO SNEEK - 12.11.2016/20161112_DVS_33_Ermelo_-_ONS_Boso_Sneek_1.jpg

Blessureleed
Bij een bericht als hierboven valt eigenlijk in het niet, dat je je nog druk maakt over tijdelijke blessures van de selectiespelers, die hopelijk allemaal op termijn weer genezen. Toch sloeg alles wat ONS Boso Sneek een goed hart toedraagt en in Ermelo vertegenwoordigd was de schrik om het hart, toen Curty Gonzales geblesseerd de warming-up leek te moeten afbreken. Nóg een blessure! En dat, terwijl Rein Werumeus Buning, Frits Dantuma, Danny Kampstra, Aron Strengholt, Renco van Eeken en Gert Jan Koopmans meer of minder geblesseerd ontbraken. Gelukkig kon Richard Karrenbelt vlak vóór de wedstrijd zijn duim op steken naar uw verslaggever, toen bleek dat Curty toch kon spelen.
En Curty ging weer (als altijd) voorop in de strijd. Darnaast liepen op het middenveld Tim Oosterbaan en Patrick Amels, de ‘younsters’ in de groep zich het vuur uit de sloffen, en later in de wedstrijd meden Jelle Jan de Graaf en Tom Arissen als jonge honden de strijd ook niet. Daarmee is meteen verklaard, waarom dit jonge ONS Boso Sneek niet zwakker opereerde dan de elftallen van de voorgaande weken.

Derde Divisie Seizoen 2016-2017/Competitie/DVS '33 ERMELO - ONS BOSO SNEEK - 12.11.2016/20161112_DVS_33_Ermelo_-_ONS_Boso_Sneek_2.jpg
Fotografie: MJFotografieHv

Snelle treffer
In de voorbeschouwing op deze wedstrijd schreven we:
‘Laten we hopen, dat Richard Karrenbelt en Chris de Wagt ONS Boso Sneek tijdig weer op scherp hebben, en hun mannen, overtuigd van de eigen kracht (die wel degelijk aanwezig is), er vol voor gaan om zodoende met één of meer punten in de kofferbak de terugreis over de momenteel prachtig gekleurde Veluwe tot een feestreis te maken.’
En ze gíngen er vol voor! Nadat binnen de minuut na de aftrap de uitblinker bij de thuisclub, aanvoerder Maurice de Ruiter, een waarschuwing had uitgedeeld door de bal luttele centimeters naast de (voor ONS Boso Sneek: goede kant van de) paal te schieten, was het in de 7e minuut aan de andere kant wel raak! Ter hoogte van de middenlijn liet Ale de Boer een pass los op Fabian Stevens. Die kreeg controle over de bal en lobte zeer fraai het leer over de uitgelopen Daan Huiskamp (de DVS-keeper) in het doel: 0-1.
Was voorafgaande aan de wedstrijd hét verhaal op de tribune: het doelpunt in maart van dit jaar van Yume Ramos uit een pass van Gustavo van der Veen, dit doelpunt leek in de opzet en uitvoering als twee druppels water op de winnende treffer van toen, met dit verschil, dat de bal toen in het doel aan de andere kant van het veld verdween. En toen waren er nog 15 seconden te spelen. Nu 83 minuten en nog wat toegevoegde tijd.
Het zou in de loop van de wedstrijd evenwel toch de beslissende treffer blijken te zijn. Want, wat DVS’33 Ermelo ook probeerde, het lukte niet om te scoren.

Derde Divisie Seizoen 2016-2017/Competitie/DVS '33 ERMELO - ONS BOSO SNEEK - 12.11.2016/20161112_DVS_33_Ermelo_-_ONS_Boso_Sneek_10.jpg
Fotografie: Rob Bosma Fotografie

Veel druk
Maar het zag er aanvankelijk niet naar uit, dat het doel van Bas van Wegen deze middag schoon zou blijven. Want na de openingstreffer van Fabian Stevens nam de druk van DVS’33 op de gasten uit Sneek gestaag toe. Een gevaarlijke vrije trap van specialist Kay Velda werd door Van Wegen fraai onschadelijk gemaakt. Een solo van verdediger Basil Camara, nadat hij de bal aan Curty Gonzales had ontfutseld deed de bal belanden bij Benjamin Roemeon, maar deze schoot voorbij de tweede paal. En een gevaarlijk schot van Kay Velde op slag van rust, dat naast ging, waren voorbeelden van het overwicht van de thuisclub.

Derde Divisie Seizoen 2016-2017/Competitie/DVS '33 ERMELO - ONS BOSO SNEEK - 12.11.2016/20161112_DVS_33_Ermelo_-_ONS_Boso_Sneek_7.jpg
Fotografie: MJFotografieHv

ONS Boso Sneek vecht terug
Na een voortreffelijke kop koffie in het fraaie, gezellige en gastvrije Business- en bestuurscomplex trakteerde ONS Boso Sneek de toeschowers op een heuse verrassing. Het nam meteen het initiatief en dreef DVS’33 terug op eigen helft. Fabian Stevens zag een schot in handen van keeper Daan Huiskamp belanden. En Patrick Amels schoot gevaarlijk op doel, maar wel naast!

Derde Divisie Seizoen 2016-2017/Competitie/DVS '33 ERMELO - ONS BOSO SNEEK - 12.11.2016/20161112_DVS_33_Ermelo_-_ONS_Boso_Sneek_5.jpg
Fotografie: MJFotografieHv

Toch weer DVS
Maar na een kwartier ebde het offensief van de Snekers weer weg, en nam DVS’33 dat in versterkte mate over. Het werd een benauwd half uur dat nog zou volgen. Met een paar dotten van kansen voor de thuisclub en maar weinig mogelijkheden voor ONS Boso Sneek. Hoewel dat ook een beetje wegliep uit de speelwijze van de Snekers, die deze middag noodgedwongen wat mindere offensief en opportunistisch was dan anders. Een schitterende solo van Maurice de Ruiter leek na een uur spelen de gelijkmaker op het scoreboord te zullen brengen. Maar Jorran van Santen wist de kans, hem op een presenteerblaadje aangeboden door Maurice, niet te verzilveren. Enkele minuten later: opnieuw een fraaie actie van Maurice de Ruiter. Hij draaide en draaide in het strafschopgebied en besloot het nu dan maar zélf af te maken. Maar met een fabuleuze reactie tikte Bas van Wegen de bal naast het doel. Vervolgens: een schot van Joran Pot, dat door Van Wegen werd gekeerd. En tenslotte: een schot van Hayri Pinarci, dat in de rebound door Maurice de Ruiter tot treffer leek te worden gepromoveerd. Maar Klaas de Vries was als ‘een duveltje uit een doosje’ aanwezig om de bal uit het doel te tikken.

Derde Divisie Seizoen 2016-2017/Competitie/DVS '33 ERMELO - ONS BOSO SNEEK - 12.11.2016/20161112_DVS_33_Ermelo_-_ONS_Boso_Sneek_8.jpg
Fotografie: MJFotografieHv

Drie punten over de streep……………
Zo verstreek de tijd, terwijl DVS’33 steeds minder in zichzelf en een goede afloop leek te geloven.
En de 11 van Richard Karrenbelt, die nog de younsters Tom Arissen en Jan Jelle de Graaf inbracht, en daarmee de gemiddelde leeftijd van het oranjeteam nog verder liet dalen, konden de laatste minuten (achteraf) probleemloos uitspelen op de helft van de tegenstander.
De teleurstelling van de thuisclub was groot! De negatieve reeks, begonnen met de nederlaag van enkele weken geleden tegen IJsselmeervogels, gevolgd door de nederlaag tegen aartsrivaal VVOG was niet doorbroken.
En de spelers van ONS Boso Sneek gingen met dezelfde vreugde als begin dit jaar terug naar de catacomben van het sportpark aan de Sportlaan in Ermelo. Met één verschil: toen was Richard Strijker de gevierde (doel-)man, en nu was dat ontegenzeggelijk: Bas van Wegen.
Een overwinning die plotseling weer perspectieven opent voor ONS Boso Sneek. Met een aantal zware wedstrijden voor de boeg (onder andere tegen FC Lisse, Jong FC Groningen, Jong Volendam en ASWH) biedt de wedstrijd tegen SteDoCo (volgende week thuis) plotseling de kans om via een positief resultaat tegen de Hoornaarsters zich nog een beetje meer lucht te verschaffen voorafgaande aan die pittige ontmoetingen. Met dezelfde inzet als vandaag moet een resultaat tegen deze opponent ook mogelijk zijn. Hoewel Curty Gonzales dan waarschijnlijk aan de kant moet blijven vanwege zijn 5e gele kaart vandaag.

Wedstrijdgegevens:

DVS ’33 Ermelo-ONS Boso Sneek:             0-1   (0-1)
07 Fabian Stevens 0-1

Schr.:       L.E.Cantineau (Voorburg)
Ass.schr.: P.Otten & H.M.Kucukerbir

Kaarten: geel: (14) Kay Velda, (90) Rico Wolven (DVS’33 Ermelo)
(30) Curty Gonzales, (36) Gustavo van der Veen, (55) Martijn Roosenburg
(ONS Boso Sneek)

Opstellingen:

DVS’33 Ermelo:
doel:     Daan Huiskamp
achter:  Jorran van Santen-Basil Camara-Rico Wolven-Roald de Vries
midden: Joran Pot (87: Isa Kiziler)-Kay Velda (77: Coen Vloedgraven)-Hayri Pinarci
voor:     Deniz Sahbaz (60: Frank Heus) -Maurice de Ruiter-Benjamin Roemeon

ONS Boso Sneek:
doel:     Bas van Wegen
achter:  Gustavo van der Veen-Ale de Boer-Angelo Zimmerman-Klaas de Vries
midden: Fabian Stevens-Patrick Amels (85: Jan Jelle de Graaf)-
Tim Oosterbaan (75: Tom Arissen)-Martijn Roosenburg (65: Renco van Eeken)
voor:     Yume Ramos-Curty Gonzales

Delen