Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Derde Divisie 2017-2018: DOVO sluit aan. Odin’59 blijft derde divisionist.

03-06  Voor komend seizoen is bekend van 16 verenigingen dat zij met hun vlaggenschip of Jeugd BVO geplaatst zijn. Grote vraag is: wie haken er als 17 en 18 aan. De KNVB heeft een oproep uitstaan onder de Zondag Derde Divisie en heeft nog een optie om Jong Vitesse en Jong FC Twente te plaatsen. Op nog meer beloftenteams wordt niet echt gewacht. En wat te doen met UNA……?

03-06  Een lang gekoesterde droom is door twee keer te winnen op SteDoCo voor Dovo in vervulling gegaan. Promotie naar de Derde Divisie. Betekent dat we volgend jaar toch weer gaan afreizen naar de Panhuis, alwaar ex-ONS-er Ate Brouwer (inderdaad familie van onze voormalige speaker) ons ongetwijfeld weer zal ontvangen.

03-06  Met een 3-1 overwinning op Ter Leede wisten de Heemkerkers van ODIN’59 nogmaals een jaar Derde Divisie te verwezenlijken.

27.05  Een middagje schakelen tussen omrop Fryslan, radio Rijnmond, radio M Utrecht, radio West en Eurosport. Met weer een paar beslissende uitslagen in de strijd om klassering in de Tweede en Derde Divisie. Door een 1-4 overwinning op Harkemase Boys is FC Lisse winnaar geworden van een ticket van de Tweede Divisie. Harkemase Boys blijft door het verlies in de Derde Divisie. En zo houden we komend seizoen weer een derby in Friese land, al was een promotie ze gegund. Rijnsburgse Boys wint ook de tweede wedstrijd van Spakenburg en pakt zo ook een plaats in de Tweede Divisie. Spakenburg degradeert door het dubbele verlies naar de Derde Divisie. Het team van nieuwbakken ONS-er Michael Lanting had na de rust een superopleving en kwam van 0-1 op 2-1. Om vervolgens met een 2-3 te eindigen. Voor het eerst in haar geschiedenis degradeert vv Spakenburg.

27.05  DOVO wint ruim (3-0) van SteDoCo. Het team van Gert Kruys c.s. hadden het niet moeilijk op sportpark Panhuis. Ter Leede en Odin’59 spelen gelijk (1-1). Deze vervolgen op 3 juni met hun <return> wedstrijd.

27.05  Niet onbelangrijk: er resten nog twee open plaatsen in de Derde Divisie, waar ongetwijfeld ook een 4e BVO nog geplaatst wordt. En wat te doen met degradant UNA Veldhoven?

23.05  Voorlopige indeling Derde Divisie 2017-2018 (o.v.b. indeling KNVB Competitieleider):

 1. ACV Assen
 2. Jong Almere City
 3. ASWH Ambacht
 4. Capelle
 5. DVS’33 Ermelo
 6. Jong FC Groningen
 7. Harkemase Boys
 8. ONS Sneek
 9. Quick Boys
 10. Scheveningen
 11. Spakenburg
 12. Spijkenisse
 13. Jong FC Volendam
 14. VVOG Harderwijk
 15. ODIN’59
 16. DOVO
 17. ?
 18. ?

—————————————————————————————————————————————————

23.05: Staphorst is na een 3-0 nederlaag in Sassenheim, uitgeschakeld in de strijd om een plek in de Derde Divisie. Sneu voor Jan Vlap c.s. Wel zit de beker in de pocket bij Staphorsters. SteDoCo Hoornaar wint ruim van CSV Apeldoorn en plaatst zich voor de finaleronde tegen DOVO Veenendaal. Welke na verlenging heeft gewonnen van Noordwijk. Dus geen ritje naar de fraaie Noordwijkse duinen met een borrel op het strand, komend seizoen. In de eerste slotronde voor de Tweede Divisie winnen de Harkieten uit bij FC Lisse met 1-2. Waarbij Harkemase Boys een prima uitgangspositie heeft gekregen voor promotie. Dat zou betekenen geen Friese Derby. De Rijnsburgse Boys winnen thuis tegen Spakenburg. Zaterdag 27 mei volgen de returns.

20.05: alle zaterdagclubs strijdend om een plek in de Tweede Divisie zijn door naar de volgende en laatste ronde (bij verlies zakken ze door naar de Derde Divisie). Vervolgprogramma is: op dinsdag 23 mei 19.30 uur: Rijnsburgse Boys – Spakenburg. De return Spakenburg – Rijnsburgse Boys is op zaterdag 27 mei in Spakenburg. De  wedstrijd: FC Lisse – Harkemase Boys wordt ook gespeeld op 23 mei (20:00 uur) met de return op 27 mei (14.30 uur) . Gedegradeerd uit de Tweede Divisie: UNA, Jong Vitesse en Jong FC Twente. Gepromoveerd naar de Tweede Divisie: IJsselmeervogels en De Dijk.

20.05: van de teams strijdend tegen degradatie heeft ODIN’59 de laatste ronde weten te bereiken (bij winst continueren ze de Derde Divisie). Achilles Veen blijft acteren in de Hoofdklasse. Tegenstander is nog onbekend (wedstrijden 23 mei). Reeds gepromoveerd naar de Derde Divisie Zaterdag: Spijkenisse en ACV.

—————————————————————————————————————————————————-

13.05 Afgelopen weekend hebben we het Derde Divisie seizoen 2016-2017 afgesloten met de uitwedstrijd tegen Jong FC Volendam. Een bijna familiair treffen in het knusse KRAS-Stadion. Met een grote groep ONS-ers hebben we afscheid genomen van: Martijn Roosenburg, Danny Kampstra, Bas van Wegen (kreeg nog een zeer verdiende publiekswissel met applaus van het Uitvak), Aron Strengholt, Angelo Zimmerman, Gert Jan Koopmans en Pier Sikma. Natuurlijk ook van trainer Richard Karrenbelt en teammanager Leo Bekema. Allen grote dank voor het voetbalplezier en succes in jullie (sportieve) vervolg. Tot slot zien we dankbaar terug op het hoofdsponsorschap van Boso.

Namens ONS Boso Sneek hebben we felicitaties overgebracht naar IJsselmeervogels, een fraaie prestatie van Sandor c.s. Daarnaast waren er gelukwensen voor vv Spijkenisse en lokaal de fantastische prestatie van TOP’63 en regionaal Zeerobben (onze 1e oefen-opponent voor het nieuwe seizoen met de nieuwe selectie). In de Derde Divisie A hebben we dit weekend afscheid genomen van sv Huizen en FC Rijnvogels.

De eerste oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen is al aangekondigd, maar voordat we weten welke clubs gaan deelnemen aan de Derde Divisie Zaterdag seizoen 2017-2018, zijn er nog een reeks nacompetitiewedstrijden te gaan. Het “After Voetbalseizoen”. In totaal zijn er nog elf verenigingen in de race om in het seizoen 2017-2018 deel te nemen aan het competitieprogramma van de Derde Divisie Zaterdag. Onderstaand het overzicht van de 11 kandidaten en het overzicht van de nacompetities.

Nacompetitie Tweede Divisie en Derde Divisie:

1e ronde

17 mei Hercules – Spakenburg 2-1
17 mei Harkemase Boys – UNA 0-1
17 mei Rijnsburgse Boys – Westlandia 1-2
17 mei Dongen – FC Lisse 2-5

 

20 mei Spakenburg – Hercules 4-2 (Spakenburg door)
20 mei UNA – Harkemase Boys 1-3 (Harkemase Boys door)
20 mei Westlandia – Rijnsburgse Boys 1-5 (RBB door)
20 mei FC Lisse – Dongen 2-1 (FC Lisse door)

 

2e ronde

23 mei Rijnsburgse Boys – Spakenburg – 2-1
23 mei FC Lisse – Harkemase Boys 1-2
27 mei Spakenburg – Rijnsburgse Boys 2-3 (RBB Tweede Divisie)
27 mei Harkemase Boys – FC Lisse 1-4 (Lisse Tweede Divisie)

 

 

Nacompetitie Derde Divisie en Hoofdklasse A en B:

1e ronde

16 mei CSV Apeldoorn – SteDoCo 2-2
16 mei Achilles Veen – ODIN’59 0-1
16 mei Noordwijk – DOVO 2-3
16 mei Staphorst – Ter Leede 2-0

 

20 mei ODIN’59 – Achilles Veen 2-1
23 mei SteDoCo – CSV Apeldoorn 5-2
23 mei DOVO – Noordwijk 3-1
23 mei Ter Leede – Staphorst 3-0

 

2e ronde

27 mei en 3 juni spelen de winnaars tegen elkaar voor twee plekken in de Derde Divisie Zaterdag (is ook even afhankelijk hoe de KNVB Jong FC Twente en Jong Vitesse indeelt). De verliezers plaatsen zich voor de diverse Hoofdklassen.

 

27 mei Ter Leede – ODIN’59 1-1
27 mei DOVO – SteDoCo 3-0
3 juni SteDoCo – DOVO 0-1
3 juni ODIN’59 – Ter Leede 3-1

 

Nieuwe seizoen:

Na een tweetal bekerrondes start de competitie per zaterdag 26 augustus a.s.; Hou vooral http://www.onssneek.nl/wp/agenda/ in de gaten voor de programmering en andere verenigingsactiviteiten.

Delen