Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Dinsdag 28 februari: de jonge talenten van Almere City FC op bezoek

Jong talent uit Almere op bezoek

 In een poging om de competitie weer ‘recht te trekken’, nadat in de afgelopen weken door regen en vorst hier en daar een aantal wedstrijden zijn afgelast, heeft de KNVB voor dinsdagavond 28 februari 2017 een inhaalprogramma ingelast. Het gaat daarbij om een drietal wedstrijden. Daarmee zijn alle plooien nog lang niet glad gestreken. Jammer, maar het zij zo. Onderaan de ranglijst is er na dinsdagavond wel wat meer duidelijkheid. En dat is zowel voor ONS Boso Sneek als voor onze gasten van vanavond, Jong Almere City FC, een goede zaak. Al blijft een door-de-weekse wedstrijd altijd ‘tricky’ vanwege het wel of niet beschikbaar zijn van alle selectiespelers.

Jong Almere City bewees in de ‘heenwedstrijd’ in Almere, op 15 oktober, een heel goede ploeg te hebben. Het is dan ook volstrekt een raadsel, waarom de polderbewoners niet meer dan 17 punten hebben verzameld. In die eerste wedstrijd tegen ONS Boso Sneek lieten de rood-witten technisch zeer verzorgd voetbal zien. En met snel aanvalsspel brachten ze ONS Boso Sneek meermalen in verlegenheid. De 3-1 winst voor Jong Almere City FC was dan ook volkomen verdiend. De ploeg uit ‘de stad van de toekomst’ kent een aantal goede spelers. Met name Sylvester van der Water viel in Almere op door zijn gevaarlijke rushes. Bijna niet te stuiten! Hij scoorde tot nu toe 6 maal in deze competitie. De andere spits, Jasper Waalkens, scoorde zelfs 7 maal. Jasper scoorde ook tegen ONS Boso Sneek. Evenals Emre Bal, die op 15 oktober inviel, en ondertussen 5 maal het net wist te vinden. Mogelijk vinden we aan de andere kant van het veld, in het doel, een man met een bekende achternaam: (Mike) Grim, de keeper. Inderdaad familie van…………………Daarnaast heeft Jong Almere City de beschikking over een aantal spelers, die vanuit de A-selectie mee mogen met de beloften. Onder hen: ene Arsenio Valpoort, ooit speler van SC Heerenveen. Hij stond in de laatste door Jong Almere City FC gespeelde wedstrijd, tegen IJsselmeervogels, zijn mannetje in de ploeg. Om de kracht van Jong Almere City aan te geven: die wedstrijd eindigde (ternauwernood voor IJsselmeervogels) in 2-2

ONS Boso Sneek kende na de wedstrijd tegen Jong Almere City een goede periode. Het stond zelfs hoog in de Tweede Periode. De laatste weken zijn de resultaten wat minder. Vier weken geleden nog werd VVOG verslagen met 6-0. Maar daarna werd geen punt meer veroverd. Toch wordt er goed gevoetbald. De uitwedstrijden tegen svv Scheveningen en Harkemase Boys lieten een gedreven ONS Boso Sneek zien, dat technisch goed en verzorgd voetbal speelde. De wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Harkemase Boys ging jammer genoeg met 1-0 verloren. In de eerste helft had ONS Boso Sneek meerdere kansen (en niet zulke kleintjes!) om op voorsprong te komen. Het is een ijzeren wet in de voetballerij, dat wanneer JIJ dan niet scoort de tegenstander dat doet. Ook Harkemase Boys had moeite om de geboden mogelijkheden te verzilveren. Maar, nadat Frits Dantuma na een twijfelachtige tweede gele kaart naar de kleedkamer was gezonden was er even een opening in de ONS-defensie. Ezra Schrijver maakte daarvan handig gebruik en scoorde in de 78e minuut het enige doelpunt in deze heerlijke derby, die voor ONS Boso Sneek dus een dramatische afloop kende.

Richard Karrenbelt en Chris de Wagt kunnen dinsdagavond  geen beroep doen op Frits Dantuma. Zijn twee gele kaarten brachten zijn totaal op vijf, en dat betekent nog een schorsing. Hoe het met de geblesseerde spelers staat, en of er zaterdag ‘kwetsuren’ bij zijn gekomen is op dit moment nog niet bekend. Afwachten dus! Het arbitrale trio bestaat uit scheidsrechter G.Keijl uit Heerde, en de assistent-scheidsrechters  F.Ozinga en E.Vogelzang.

We hopen op een mooie, spannende wedstrijd. En wat ONS betreft blijven de punten in Sneek.

door:     Jan van der Veen

 

De (overige) wedstrijden op dinsdag 28-02-2017:

DVS’33 Ermelo               – Capelle

Quick Boys                       – Jong FC Volendam

ONS Boso Sneek             – Jong Almere City FC

Delen