Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Harm de Wagt draagt voorzittershamer over; verkrijgt predikaat Erelid

Na bijna 10 jaar voorzitter te zijn geweest van ONS Boso Sneek (2008-2017) heeft Harm de Wagt de voorzittershamer overgedragen aan Klaas Uil. Klaas was reeds bestuurslid en schuift door naar de rol voorzitter. Harm verkreeg bij zijn afscheid de bijzondere verenigingstitel van Erelid. Onder luid en langdurig applaus van de ledenvergadering werd Harm niet alleen bedankt voor zijn tijd als bestuurslid, maar ook gefeliciteerd met de zeer verdiende titel van Erelid.

Als zonen Leo en Chris bij ONS gaan voetballen, krijg je Harm en Sytske de Wagt er automatisch bij. Natuurlijk als ouders maar bovenal ook als sportliefhebber. Op voorspraak van Bouke van der Meulen wordt Harm in september 2006 verkozen in de Jubileumcommissie; welke in april 2007 een pracht 75-jarig jubileumfeest neerzet. Met daarbij een bijzondere rol ook voor Menno Kier Visser. Harm zijn vaardigheden en warme betrokkenheid vallen op, en in juni 2007 stapt Harm in het bestuur, om in 2008 voorzitter te worden. Een bijzondere tijd. In zijn afscheidsspeech benoemde Harm als hoogtepunten: de kwalitatieve groei van de jeugdafdeling met ook de certificering, Kampioensschap met het eerste, de (Noordelijke) bekerwinst met ONS Boso Sneek, de groei van het tweede elftal, natuurlijk het landelijke bekerduel met Ajax, de Top15 kwalificatie, maar bovenal de warmte in de vereniging: “Het voelt goed om ergens bij te horen, ONS is voor mij een warme familie, dat koester ik”.

“Natuurlijk waren er ook zaken die ik beter had kunnen doen”, aldus Harm. Een aantal specifieke punten werden gedeeld met de aanwezige relatief grote groep leden. Zijn gezondheidssituatie in 2013 was een persoonlijk dieptepunt. Maar wel weer dank voor de steun uit de vereniging, maar ook de relaties buiten de vereniging die de club een warm hart toedragen.

Harm was bijna dagelijks op het sportpark te vinden, kwam zelf op 2100x fietsen van huis naar het Zuidersportpark. Blijft zeker op het fietske naar ONS komen, maar is voor het vervolg even afhankelijk van de ontwikkeling van zijn gezondheid.

Tot slot bedankte Harm alle mensen in de vereniging voor de samenwerking in de afgelopen jaren, en daarnaast nog een aantal mensen specifiek: Simon Visser (SiVi); Foeke Zijlstra; Hielco Jansen en Taapke de Heij; Wicher de Boer; Rob Bosma; HPB en de familie van der Veen (Jan, Harmke en Martijn).

Zoon Chris bedankte als zoon vader Harm. Het vele werk, en de soms slapeloze nachten. De gezondheid, maar vooral ook de mooie momenten. “Ik ben als zoon enorm trots op wat jij gedaan hebt voor ONS Boso Sneek”.

Woensdag 28 juni a.s. is er ’s avonds nog een informeel afscheid van Harm (als voorzitter). U bent van harte welkom.

Op de foto: de bloemen en de Oorkonde voor Erelid van ONS Sneek.

Op de foto: de speld Erelid in de orde van ONS Sneek (opgespeld door secretaris Taapke de Heij).

IMG-20170623-WA0041

Respect: vader en zoon verdienstelijk in de sport.

Uiteraard wordt op een later moment onze nieuwe voorzitter geintroduceerd. Maar hierbij alvast de felicitaties en veel succes voor Klaas Uil.

 

Delen