Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Heeft ONS Boso Sneek in Lisse enige kans?

Een schijn van kans???

 Zaterdag aanstaande reist ONS Boso Sneek af naar de Bollenstreek. Opmerkelijk, dat de Friezen dat voor de 4e keer doen in een tijd, waarin de bollen in bloei staan en de hele streek achter de duinen een sprookjesachtige sfeer ademt. Misschien de reden, dat de Snekers zich in de drie achter ons liggende afleveringen even zovele malen hebben laten betoveren door FC Lisse? Dat is nauwelijks te geloven. Maar het is een feit, dat ONS Boso Sneek niet de dankbaarste herinneringen bewaart aan de tochten naar Lisse.

Heeft de oranjeformatie komende zaterdag een schijn van kans? Zo op het eerste gezicht zal het heel moeilijk worden om (al was het maar) een puntje te pakken. De ploeg van Robbert de Ruiter is de laatste weken goed bezig. Vier weken geleden leek de rol van de Lissenaren in de strijd om de titel uitgespeeld. Kansloos verloor men in Almere van Jong Almere City FC. De eindstand 4-0 liet aan duidelijkheid niets te wensen: het was voor FC Lisse over en uit! Restte alleen nog de nacomptitie. Misschien betekende dat wel iets van een bevrijding van de druk om tot het laatste mee te spelen om het kampioenschap. Want vanaf dát moment ging het ineens veel beter. Rijnsburgse Boys werd in de bollenstreekderby geklopt. Ook titelkandidaat sv Scheveningen moest eraan geloven. En als klap op de vuurpijl werd afgelopen zaterdag IJsselmeervogels op de eigen Westmaat met 2-0 aan de zegekar gebonden. Zodat de slingers voorlopig bij de Vogels weer in de kast kunnen. En FC Lisse ineens weer helemaal meedoet in de strijd om de titel.  Die gaat ook alleen maar tussen FC Lisse en IJsselmeervogels. Beiden hebben 61 punten. En verlies kunnen beide ploegen zich niet meer permitteren. Dat zou namelijk wel eens op hetzelfde moment het missen van de titel kunnen betekenen. ONS Boso Sneek treft dus een super gemotiveerde tegenstander aan, die bovendien nog een appeltje met de Snekers heeft te schillen. Want de wedstrijd in Sneek, vlak voor de winter, betekende voor de geel-blauwen het begin van een periode waarin de klad er behoorlijk in kwam.

FC Lisse heeft een ploeg vrijwel zonder zwakke plekken. Spil is Martin van Eeuwijk, misschien wel de beste voetballer in de Derde Divisie A. Maar wat te zeggen van een voorhoede, waarin Steven Olsthoorn met 12 treffers topscorer is. En waarin Rowdy van der Putten een onberekenbare, maar de laatste weken opvallend op dreef zijnde, factor is. En Koen Fokkema (hij speelde de laatste weken slechts ten dele) is een andere smaakmaker. Je kunt je hele elftal niet opofferen aan het meegeven van een persoonlijke bewaker voor al deze matadoren. Maar hoe moet het dan wél?……… Onzeker is of verdediger Tom Zoontjes de hele wedstrijd kan meespelen. Vorige week viel hij 9 minuten vóór tijd in. Maar, of hij een hele wedstrijd kan spelen?…. En dan is daar nog die ‘vliegende kiep’ Brian van der Werf. Een uitstekende doelman, maar ook in de opbouw van menige aanval een factor van betekenis, omdat hij veelvuldig en ver zijn doel verlaat.

ONS Boso Sneek komt met niet al te beste papieren naar Lisse. De wedstrijd tegen DVS’33 Ermelo (afgelopen zaterdag) was niet best. Een onherkenbaar ONS: zo zou je de ploeg terecht kunnen omschrijven. En het is voor het thuispubliek soms niet te geloven, dat in uitwedstrijden de Snekers goed, ja soms zelfs uitstekend spel laten zien. Maar de wisselvalligheid, dit seizoen, geeft aan de Snekers ook een onberekenbare factor mee. En misschien is dát wel hetgeen, dat ons toch met enige hoop in het hart doet afreizen naar Lisse. Gustavo van der Veen zal er naar alle waarschijnlijkheid niet bij zijn. Door zijn rode kaart tegen DVS’33 Ermelo is de kans groot, dat hij nog nauwelijks of misschien wel helemaal niet meer in dit seizoen in actie mag komen. Er zijn een aantal alternatieven. Benieuwd, welke daarvan Richard Karrenbelt uit de hoge hoed tovert.

ONS Boso Sneek heeft nog twee punten nodig om helemaal veilig te zijn om niet promotie-/degradatiewedstrijden te hoeven spelen. Wanneer de concurrentie (lees ODIN’59, SteDoCo en Jong Almere City) punten verspelen is dat resultaat ook bereikt. Maar je mag het er nooit op laten aankomen………….Daarom voluit voor een daverende verrassing in de Derde Divisie, aanstaande zaterdag!?

 

door:                    Jan van der Veen

 

Delen